Щодо особливостей функціонування ринку сонячної енергетики в Україні

До вашої уваги основні тези виступу СЕО української компанії «Авенстон» Дмитра Лукомського щодо особливостей функціонування ринку сонячної енергетики в Україні “Структура розвитку та ключові тенденції”:

  • За світовими прогнозами, до 2050-го року в середньому по світу сумарна частка сонячної і вітрової генерації складе близько 50% від всієї генерації.
  • В 2018 році введено вдвічі більше сонячних потужностей (близько 500 МВт), ніж в минулому (250 МВт). А наступний рік очікується як мінімум таким же по приросту.
  • Інвестори, які прийняли рішення будувати сонячні електростанції розуміють, що правила гри зміняться, і прагнуть завершити свої проекти до кінця наступного року.
  • Нове законодавство простимулює прихід системних іноземних інвесторів на український ринок PV генерації. Років через 5-10 ми вийдемо на темпи зростання 20-30% на рік.
  • Сьогодні в Україні частка «зелених» в енергобалансі, без врахування ГЕС,складає всього близько 2%.
  • На сьогодні на рівні держави немає чітко озвученої цілі щодо частки «зеленої» генерації в енергобалансі на яку слід було б орієнтуватися діючим та потенційним учасникам ринку.
  • На сьогодні компанія Авенстон працює з проектами в сонячній енергетиці в діапазоні встановленої потужності 5-20 МВт. Наші стратегічні плани в 2019 році передбачають вихід на новий рівень річної потужності – 300 МВт будівництва PV-генерації в десяти областях України.
  • Авенстон виступає за стратегічний розвиток в Україні розподіленої генерації, дрібних сонячних електростанцій на фасадах, дахах будинків. Це зніме потенційну проблему балансування генерації і споживання на рівні всієї енергосистеми.

Що таке PERC технологія сонячних елементів?

Сонячні фотоелектричні перетворювачі з пасивованим емітером і тильним контактом, відомі як сонячні елементи PERC (the Passivated Emitter and Rear Cell), сьогодні стають все більш поширеними компонентами для виготовлення сонячних панелей.
Дізнатися більше

Інтернет-конференція з сонячної енергетики

У травні 2010 року в рамках проекту "Зелена Хвиля" в Україні пройшла інтернет-конференція на тему сонячної енергетики. У даній статті ми знайомимо вас з коментарями Дмитра Лукомського, експерта в сфері сонячної енергетики.
Дізнатися більше

Наш проєкт СЕС «Іванівка» у підручнику з фізики

Побудована у 2013 році сонячна електростанція «Іванівка» потрапила у підручник з фізики для 8 класів! Це сучасний проєкт, виконаний компанією нашої групи, який втілює в собі передові технології та найкращі тенденції в сонячній енергетиці!
Дізнатися більше

Аграрноенергетичний бізнес – локомотив економіки України

За оцінками фахівців АВЕНСТОН, розвиток технологій агрівольтаїки є високоефективним напрямком оптимізації роботи енергосистеми нашої країни в умовах зростання частки змінної генерації за допомогою ВДЕ. Тому компанія прийняла рішення про стратегічний рух в напрямку проєктів що об'єднують передові технології.
Дізнатися більше