Інтерв’ю AgroFM з генеральним директором Авенстон

На запрошення AgroFM генеральний директор української компанії “Авенстон” Дмитро Лукомський в радіоефірі з ведучою Ольгою Ксьонз розповідав слухачам про трансформацію ринку сонячної енергетики в Україні. Йшлося про таке:

  • Про розвиток сегменту будівництва сонячних електростанцій приватними домогосподарствами та їх окупність;
  • Про китайські виробництва сонячних панелей та перспективність розгортань виробництв високотехнологічної електроніки для інверторного обладнання українськими виробниками; 
  • Про необхідність розвитку акумулюючих потужностей учасниками ринку сонячної енергетики;
  • Про “зелений” тариф та законодавчі трансформації ринку ВДЕ.

Декілька цитат:

  • “Виробництво сонячних панелей – це технологічно досить просте виробництво, в якому виграти інтелектуальну боротьбу з Китаєм дуже важко, там інші масштаби. А от використання українцями інтелектуальної праці в розробці інверторного обладнання – перспективно”.
  • “Термін окупності інвестицій в СЕС без застосування «зеленого» тарифу складає – 15-20 років. Однак, сонячні панелі щорічно дешевіють, тому приблизно через 3 роки їх окупність становитиме 10 років, без «зеленого» тарифу.”
  • “В світі технології розгортання акумулюючих потужностей ще занадто дорогі, але щороку їх вартість знижується приблизно на 20%”.

Авенстон пропонує свої послуги в сфері сонячної енергетики, надаючи повний супровід проектів від початкових стадій до введення в експлуатацію. Наша основна компетенція – це проектування і будівництво комерційних сонячних електростанцій. Ми встановлюємо сонячні батареї на стаціонарних та рухомих металоконструкціях, монтуємо фотоелектричне обладнання на дахах і фасадах будівель. Авенстон – це багаторічний досвід великої команди професіоналів, які присвятили своє життя сонячній енергетиці.

Наш проєкт СЕС «Іванівка» у підручнику з фізики

Побудована у 2013 році сонячна електростанція «Іванівка» потрапила у підручник з фізики для 8 класів! Це сучасний проєкт, виконаний компанією нашої групи, який втілює в собі передові технології та найкращі тенденції в сонячній енергетиці!
Дізнатися більше

Інтернет-конференція з сонячної енергетики

У травні 2010 року в рамках проекту "Зелена Хвиля" в Україні пройшла інтернет-конференція на тему сонячної енергетики. У даній статті ми знайомимо вас з коментарями Дмитра Лукомського, експерта в сфері сонячної енергетики.
Дізнатися більше

Типи сонячних інверторів

Інвертори відіграють важливу роль в сонячних електростанціях. Сонячні панелі генерують постійний струм, тоді як електрична мережа працює на змінній напрузі. Інвертори перетворюють постійний струм в змінний, який можна передавати до електричної мережі.
Дізнатися більше

Діджиталізація в енергетиці – можливості та технології

Чому наразі так багато покладається на використання цифрових технологій в енергетиці? Чи не є це новою «улюбленою лялькою», з якою нам пропонують погратися величезні IT-корпорації, що мають майже необмежені світові фінансові можливості та глобальний вплив?
Дізнатися більше