Щодо особливостей функціонування ринку сонячної енергетики в Україні

До вашої уваги основні тези виступу СЕО української компанії «Авенстон» Дмитра Лукомського щодо особливостей функціонування ринку сонячної енергетики в Україні “Структура розвитку та ключові тенденції”:

  • За світовими прогнозами, до 2050-го року в середньому по світу сумарна частка сонячної і вітрової генерації складе близько 50% від всієї генерації.
  • В 2018 році введено вдвічі більше сонячних потужностей (близько 500 МВт), ніж в минулому (250 МВт). А наступний рік очікується як мінімум таким же по приросту.
  • Інвестори, які прийняли рішення будувати сонячні електростанції розуміють, що правила гри зміняться, і прагнуть завершити свої проекти до кінця наступного року.
  • Нове законодавство простимулює прихід системних іноземних інвесторів на український ринок PV генерації. Років через 5-10 ми вийдемо на темпи зростання 20-30% на рік.
  • Сьогодні в Україні частка «зелених» в енергобалансі, без врахування ГЕС,складає всього близько 2%.
  • На сьогодні на рівні держави немає чітко озвученої цілі щодо частки «зеленої» генерації в енергобалансі на яку слід було б орієнтуватися діючим та потенційним учасникам ринку.
  • На сьогодні компанія Авенстон працює з проектами в сонячній енергетиці в діапазоні встановленої потужності 5-20 МВт. Наші стратегічні плани в 2019 році передбачають вихід на новий рівень річної потужності – 300 МВт будівництва PV-генерації в десяти областях України.
  • Авенстон виступає за стратегічний розвиток в Україні розподіленої генерації, дрібних сонячних електростанцій на фасадах, дахах будинків. Це зніме потенційну проблему балансування генерації і споживання на рівні всієї енергосистеми.

1 МВт – за змінним струмом чи постійним? Роз’яснення НКРЕКП

Компанія АВЕНСТОН отримала лист-роз’яснення від НКРЕКП важливого для інвесторів питання щодо механізму обрахунку встановленої потужності для об’єктів, що виробляють електричну енергію з енергії сонця та належать юридичним особам.
Дізнатися більше

Фотовольтаїка. Перспективи і можливості в Україні

Про проблеми становлення галузі сонячної енергетики - в інтерв'ю з Дмитром Лукомським, кандидатом технічних наук, експертом по сонячній енергетиці.
Дізнатися більше

Пасивні будинки та їх принципи проєктування

Пасивні будинки відрізняються дуже низькою втратою енергії (тепла), завдяки використанню пасивних методів енергозбереження (ізоляційні матеріали, інженерні та архітектурні рішення). Фахівці нашої компанії підготували цікавий і доступний матеріал про базові принципи енергозберігаючого будинку.
Дізнатися більше

Дешева електроенергія від сонячних батарей

Поточні ціни на фотоелектричне обладнання (сонячні модулі, інвертори, тощо) та кліматичні умови України дозволяють отримувати дешеву та екологічно чисту електроенергію за допомогою сонячних електростанцій.
Дізнатися більше