Щодо особливостей функціонування ринку сонячної енергетики в Україні

До вашої уваги основні тези виступу СЕО української компанії «Авенстон» Дмитра Лукомського щодо особливостей функціонування ринку сонячної енергетики в Україні “Структура розвитку та ключові тенденції”:

  • За світовими прогнозами, до 2050-го року в середньому по світу сумарна частка сонячної і вітрової генерації складе близько 50% від всієї генерації.
  • В 2018 році введено вдвічі більше сонячних потужностей (близько 500 МВт), ніж в минулому (250 МВт). А наступний рік очікується як мінімум таким же по приросту.
  • Інвестори, які прийняли рішення будувати сонячні електростанції розуміють, що правила гри зміняться, і прагнуть завершити свої проекти до кінця наступного року.
  • Нове законодавство простимулює прихід системних іноземних інвесторів на український ринок PV генерації. Років через 5-10 ми вийдемо на темпи зростання 20-30% на рік.
  • Сьогодні в Україні частка «зелених» в енергобалансі, без врахування ГЕС,складає всього близько 2%.
  • На сьогодні на рівні держави немає чітко озвученої цілі щодо частки «зеленої» генерації в енергобалансі на яку слід було б орієнтуватися діючим та потенційним учасникам ринку.
  • На сьогодні компанія Авенстон працює з проектами в сонячній енергетиці в діапазоні встановленої потужності 5-20 МВт. Наші стратегічні плани в 2019 році передбачають вихід на новий рівень річної потужності – 300 МВт будівництва PV-генерації в десяти областях України.
  • Авенстон виступає за стратегічний розвиток в Україні розподіленої генерації, дрібних сонячних електростанцій на фасадах, дахах будинків. Це зніме потенційну проблему балансування генерації і споживання на рівні всієї енергосистеми.

Історія цін на сонячну енергію

Очевидною стає тенденція до збільшення встановлення сонячних станцій. Одна з найважливіших причин цих процесів – це зменшення цін на фотоелектричні модулі, які є однією з найголовніших складових будь якої сонячної станції. Розберемось чому це відбувається.
Дізнатися більше

Сонячні електростанції типу “Схід-Захід”

У даній статті проведений детальний аналіз способу орієнтування сонячних панелей у складі СЕС одночасно на схід та захід, включно з визначенням їх переваг та особливостей.
Дізнатися більше

Контроль потужності для промислових сонячних електростанцій

Контроль реактивної потужності можна вважати однією з найменш досліджених проблем в фотоелектричній промисловості, він може дати ключ до значного збільшення прибутку власників промислових сонячних електростанцій.
Дізнатися більше

Інвестиційна привабливість складської логістики в Україні

Складська логістика є перспективним напрямком вкладення грошових коштів. В Україні відчувається нестача якісних складських приміщень класу А і спеціалізованих хабів.
Дізнатися більше