Наш проєкт СЕС «Іванівка» у підручнику з фізики

солнечная станция в учебнике

Сонячна електростанція «Іванівка», виконана компанією нашої групи, потрапила у підручник з фізики для 8 класів! Наші українські школярі будуть вивчати новітні технології, реалізовані в цікавих проєктах силами українських фахівців!

Наземна сонячна електростанція «Іванівка» була побудована у 2013 році. Це сучасний проєкт, який втілює в собі передові технології та найкращі тенденції в енергетиці! Ми пишаємося такою популярністю і тим, що нові покоління будуть читати про наш проєкт за шкільною партою і, можливо, у майбутньому вирішать пов’язати своє життя з сонячною енергетикою!

***

Першою компанією нашої групи стала SolarUA, заснована у 2007 році, яка займалась виробництвом фотоелектричних частин для інвестиційних проєктів України і США. Вже у 2010 році з’явилася друга компанія — РЕНТЕХНО, яка реалізовувала проєкти генеральних підрядів для сонячних електростанцій. Після прийняття у 2011 році закону про «зелений» тариф, було вирішено займатись переважно проєктами промислових СЕС. Активний розвиток та початок надання додаткових послуг з постачання обладнання зробили доцільним створення нової компанії енергогрупи РЕНТЕХНО ПРАЙМ. Наступною була заснована компанія АВЕНСТОН у 2018 році, яка прийняла всі нові виклики ринку сонячної енергетики України та поєднала професіоналізм та багаторічний досвід роботи у сфері ВДЕ.

Застосування сонячних батарей для виробничих підприємств

У зв'язку з постійним підвищенням енергетичних тарифів, жорсткістю вимог екологічного характеру до роботи підприємств, що виробляють електроенергію традиційними способами, все більшого поширення в світі набуває використання відновлюваних джерел електрики.
Дізнатися більше

Діджиталізація в енергетиці – можливості та технології

Чому наразі так багато покладається на використання цифрових технологій в енергетиці? Чи не є це новою «улюбленою лялькою», з якою нам пропонують погратися величезні IT-корпорації, що мають майже необмежені світові фінансові можливості та глобальний вплив?
Дізнатися більше

Статистика світового ринку ВДЕ за 2021 рік від IRENA

Міжнародне агентство з відновлюваної енергетики (IRENA) нещодавно оприлюднило оновлену статистику щодо встановлених потужностей ВДЕ, яка узагальнює дані про загальносвітове зростання кількості відновлюваних електростанцій у 2021 році.
Дізнатися більше

Сонячна енергетика для автомобільної галузі

В статті розглянуті питання доцільності та перспективності встановлення сонячних електростанцій для компаній у сфері сервісу автомобільного транспорту на прикладі таких підприємств, як автозаправні комплекси, автомийки або станції технічного обслуговування
Дізнатися більше