Щодо особливостей функціонування ринку сонячної енергетики в Україні

До вашої уваги основні тези виступу СЕО української компанії «Авенстон» Дмитра Лукомського щодо особливостей функціонування ринку сонячної енергетики в Україні “Структура розвитку та ключові тенденції”:

  • За світовими прогнозами, до 2050-го року в середньому по світу сумарна частка сонячної і вітрової генерації складе близько 50% від всієї генерації.
  • В 2018 році введено вдвічі більше сонячних потужностей (близько 500 МВт), ніж в минулому (250 МВт). А наступний рік очікується як мінімум таким же по приросту.
  • Інвестори, які прийняли рішення будувати сонячні електростанції розуміють, що правила гри зміняться, і прагнуть завершити свої проекти до кінця наступного року.
  • Нове законодавство простимулює прихід системних іноземних інвесторів на український ринок PV генерації. Років через 5-10 ми вийдемо на темпи зростання 20-30% на рік.
  • Сьогодні в Україні частка «зелених» в енергобалансі, без врахування ГЕС,складає всього близько 2%.
  • На сьогодні на рівні держави немає чітко озвученої цілі щодо частки «зеленої» генерації в енергобалансі на яку слід було б орієнтуватися діючим та потенційним учасникам ринку.
  • На сьогодні компанія Авенстон працює з проектами в сонячній енергетиці в діапазоні встановленої потужності 5-20 МВт. Наші стратегічні плани в 2019 році передбачають вихід на новий рівень річної потужності – 300 МВт будівництва PV-генерації в десяти областях України.
  • Авенстон виступає за стратегічний розвиток в Україні розподіленої генерації, дрібних сонячних електростанцій на фасадах, дахах будинків. Це зніме потенційну проблему балансування генерації і споживання на рівні всієї енергосистеми.

Власне споживання сонячної електроенергії

Зниження вартості сонячних панелей зумовило зростання попиту на сонячні електростанції для власних потреб. Підприємства збільшують рентабельність продукції шляхом встановлення сонячних електростанцій для генерації енергії та живлення нею виробничого обладнання, освітлювальних приладів та інш.
Дізнатися більше

Про гібридні енергетичні рішення

Надійні джерела живлення є важливою потребою для кожного бізнесу. Через нестабільність мережевого електропостачання підприємствам доводиться вдаватися до альтернативних джерел енергії для забезпечення нормальної щоденної роботи.
Дізнатися більше

Як вибрати якісний і надійний сонячний модуль?

Компанія Авенстон, спираючись на багаторічний досвід своєї команди у виробництві і застосуванні обладнання для сонячних електростанцій, пропонує свої рекомендації про те, як правильно вибрати сонячні панелі.
Дізнатися більше

Хмарне майбутнє для PV-галузі України

Авторська колонка Дмитра Лукомського на платформі "Економічна правда" про "мінливу хмарність" української сонячної енергетики та нові горизонти розвитку галузі наступного року
Дізнатися більше