Дахова сонячна електростанція

Повідомляємо про старт нового проєкту, який наразі впроваджується нашою компанію. Це дахова сонячна електростанція, розміщена на мембранному даху, яка запроєктована для покриття власних потреб виробничого підприємства в електроенергії. Введення обʼєкту в експлуатацію заплановне на початок 2024 року.

Сонячна електростанція базується на сонячних модулях JA Solar та мережевих інверторах Huawei, опорні металоконструкції тип “Схід-Захід” для мембранного даху мають баластну систему монтажу. Технічні рішення, які закладені в цей проєкт, дозволяють отримати оптимальний графік генерації електроенергії та раціонально використовувати сонячну електростанцію протягом всього року.

Планові показники проєкту: встановлена потужність сонячних фотоелектричних модулів – 387 кВт, планова вартість заміщеної електроенергії в перший рік експлуатації СЕС – $83,2 тис., окупність інвестицій – до 2,5 років, загальний економічний ефект від впровадження СЕС за 25 років експлуатації – $1,78. млн. Будівництво даної сонячної електростанції дозволить зменшити викиди CO₂ на 148 тонн на рік.

Ключова компетенція Авенстон полягає в проєктування, будівництві та сервісному обслуговуванні сонячних електростанцій середньої та великої потужності. Наша група компаній з 2010 року здійснює повний комплекс робіт з розробки проєктів, будівництва та обслуговування комерційних сонячних електростанцій всіх типів, що дозволило накопичити великий практичний досвід реалізації подібних проєктів. Дахові сонячні електростанції для підприємств від компанії Авенстон – це повна професійна підтримка та експертиза на всіх етапах.

Вітроенергетика

Вітроенергетична промисловість – не лише «зелена» галузь, що забезпечує світ екологічно чистою енергією, вона ще й економічно вигідна: вітроенергетичні станції (ВЕС) сприяють розвитку місцевої економічної діяльності за рахунок податків, які надходять до місцевих бюджетів.
Дізнатися більше

Сонячне прогнозування в Україні

Погодні системи значно впливають на доступність сонячної радіації. Це означає, що змінюється вихідна потужність сонячної електростанції та кількість виробленої електроенергії протягом дня. Оскільки Україна постачає все більше електрики від сонця у свою національну мережу, все важливішими стають сонячні прогнози.
Дізнатися більше

Нові технології у виробництві фотоелектричних батарей

За останні кілька років технології виробництва фотоелектричних модулів досить сильно змінилися. Тож наразі ми маємо складний ринок, наповнений продукцією з різними параметрами та властивостями. Ми підготували корисний матеріал, який допоможе потенційним інвесторам не зробити помилок.
Дізнатися більше

Хмарне майбутнє для PV-галузі України

Авторська колонка Дмитра Лукомського на платформі "Економічна правда" про "мінливу хмарність" української сонячної енергетики та нові горизонти розвитку галузі наступного року
Дізнатися більше