Українсько-Чеське партнерство та інвестиції

Представники Авенстон взяли участь у заході, присвяченому українсько-чеському партнерству та інвестиціям в енергонезалежність громад. Нам було приємно привітати новопризначеного Посла Чеської Республіки в Україні Радека Пеха, зустрітися з Головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Ганною Замазєєвою та Головним виконавчим директором Українського офісу із залучення інвестицій Сергієм Цівкачем.

Захід продемонстрував активну роботу як українських, так і іноземних інвесторів для розробки та реалізації затребуваних громадами ВДЕ проєктів. З такими надійними партнерами буде можлива енергоефективна та «зелена» трансформація в Україні.

Авенстон братиме активну участь у нових проєктах, пов’язаних із впровадженням технологій відновлюваної енергетики в Україні. Ми віримо у великі перспективи цього ринку і вже розпочали нові інвестиційні PV проєкти, насамперед орієнтовані на продаж сонячної електроенергії в мережу за комерційними тарифами.

Інвестиції в енергонезалежність громад

Що таке PERC технологія сонячних елементів?

Сонячні фотоелектричні перетворювачі з пасивованим емітером і тильним контактом, відомі як сонячні елементи PERC (the Passivated Emitter and Rear Cell), сьогодні стають все більш поширеними компонентами для виготовлення сонячних панелей.
Дізнатися більше

Прогноз обсягів генерації сонячними електростанціями

Прогноз обсягів генерації електроенергії сонячними станціями - це в першу чергу прогнозування кількості сонячної радіації, яку отримають сонячні панелі. У статті розглядаються кілька методів прогнозування генерації електрики сонячними електростанціями.
Дізнатися більше

Розвиток галузі відновлюваної енергетики

У статті Дмитро Лукомський зазначив прогнозування щодо щорічних глобальних інвестицій в енергетику у 2021 році, які повинні зрости до 1,9 трлн. доларів США і перевершити загальний обсяг щорічних інвестицій до докризового рівня.
Дізнатися більше

Водень та ВДЕ: світові практики застосування

Ми багато знаємо про альтернативну енергетику, але останніми роками все частіше порушується тема водню. Яка ж роль найлегшого хімічного елемента періодичної таблиці у системі ВДЕ-генерації? Як відбуваються процеси виробництва водню, та які цікаві світові практики його застосування?
Дізнатися більше