Рекорди ефективності сонячних фотоелектричних приладів

Національна лабораторія відновлюваної енергії (NREL) вже багато років працює над аналізом найсучасніших фотоелектричних (PV) технологій самого широкого спектру розробок і застосувань з метою прискорити впровадження на ринку технологій відновлюваної енергії та енергоефективності. NREL має довгу історію точного вимірювання та відстеження ефективності та продуктивності фотоелектричних пристроїв, в тому числі – сонячних фотоелектричних перетворювачів і сонячних модулів.

З 1976 року по теперішній час NREL веде виміри і підтримує в актуальному стані діаграму найвищої підтвердженої ефективності перетворення для дослідницьких фотоелементів, що виготовляються по різним фотоелектричним технологіям:

Діаграма найвищої підтвердженої ефективності перетворення для дослідницьких фотоелементів

Також, з 1988 року по теперішній час NREL веде таблицю рекордів найвищої підтвердженої ефективності перетворення для сонячних модулів для різних фотоелектричних технологій:

Таблиця рекордів найвищої підтвердженої ефективності перетворення для сонячних модулів

Фотоелектричні пристрої, включені в ці діаграми, мають ефективність, яка підтверджена незалежними тестовими лабораторіями, та відповідають поточному стану розвитку науки у відповідні періоди часу. Найновіші світові рекорди для кожної технології виділені вздовж правого краю на прапорці, що містить ефективність та символ технології. Компанія або група, яка виготовила пристрій для кожного останнього запису, виділена жирним шрифтом.

Інформація, що створена NREL, надається добросовісно, але автори не несуть прямої відповідальності за будь-які помилки чи упущення. Дані не захищені авторським правом і можуть використовуватися в презентаціях та публікаціях із зазначенням джерела походження.

Застосування сонячних батарей для виробничих підприємств

У зв'язку з постійним підвищенням енергетичних тарифів, жорсткістю вимог екологічного характеру до роботи підприємств, що виробляють електроенергію традиційними способами, все більшого поширення в світі набуває використання відновлюваних джерел електрики.
Дізнатися більше

Аграрноенергетичний бізнес – локомотив економіки України

За оцінками фахівців АВЕНСТОН, розвиток технологій агрівольтаїки є високоефективним напрямком оптимізації роботи енергосистеми нашої країни в умовах зростання частки змінної генерації за допомогою ВДЕ. Тому компанія прийняла рішення про стратегічний рух в напрямку проєктів що об'єднують передові технології.
Дізнатися більше

Мала сонячна енергетика – фактори зростання

Глобальному впровадженню відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) неабияк сприяє розвиток PV-генерації всіх рівнів потужності
Дізнатися більше

Що таке технологія сонячних панелей TOPCon?

TOPCon сонячні елементи з контактами, що пасивовані тунельним оксидом (Tunnel Oxide Passivated Contact), були вперше представлені в 2013 році Інститутом сонячної енергії Фраунгофера в Німеччині і використовується основними виробниками принаймні з 2019 року.
Дізнатися більше