Пусконалагоджувальні роботи і проектні випробування обладнання класу 35 кВ

Протягом січня та лютого 2021 року фахівці компаній Авенстон та Авенстон Інжиніринг організували виконання робіт з проведення пусконалагоджувальних робіт і приймально-здавальних випробувань для високовольтного обладнання по класу напруги 35 кВ. До переліку випробуваного і перевіреного обладнання увійшли як комплектні трансформаторні підстанції 35/0,4 кВ закритого типу (8 шт), так і трансформаторні підстанції 35/0,4 кВ відкритого типу (4 шт.), а також – розподільні пристрої 35 кВ (26 високовольтних комірок). У переліку виконаних робіт – електровимірювальні роботи, високовольтні випробування, регулювання приводів роз’єднувачів 35 кВ і деякі інші.

В ході даної роботи були проведені наступні вимірювання: вимірювання коефіцієнта трансформації трансформаторів, вимір коефіцієнтів абсорбції обмоток трансформаторів, вимір перехідних опорів, вимірювання опорів ізоляції, вимірювання опору постійному струму обмоток, вимірювання струму холостого ходу трансформаторів, перевірка працездатності блоків і схем, перевірка спрацювання релейного захисту, перевірка вакуумних вимикачів. Також виконувалися необхідні регулювання, фазування, знімалися вольт-амперні характеристики і проводилося конфігурація мікропроцесорного реле РЗА.

При проведенні високовольтних випробувань за допомогою підвищеної напруги були перевірені обмотки силових трансформаторів, трансформаторів струму, трансформаторів напруги, обмежувачів перенапруги прохідних ізоляторів, збірних шин і інших елементів обладнання. Всі лабораторні вимірювання та випробування оформлені у вигляді протоколів.

Авенстон з 2010 року надає повний спектр послуг з проектування, будівництва, пусконалагоджувальних робіт та сервісного обслуговування всіх типів сонячних електростанцій. Ми маємо великий практичний досвід з супроводу будівництва як дахових, так і наземних сонячних електростанцій. Також наші фахівці регулярно проводять планові та позапланові технічні аудити для комерційних сонячних електростанцій.

Чи можливий повний перехід України на ВДЕ?

Триває жвава глобальна дискусія про збереження балансу між викопним паливом і ядерною енергією, з одного боку, і відновлюваними джерелами, такими як гідроенергія, сонячна енергія, енергія вітру, геотермальна енергія й енергія біомаси, з іншого.
Дізнатися більше

До питання розвитку альтернативних джерел енергії

У сьогоднішніх реаліях зростаючих глобальних енергетичних проблем все більш актуальними стають питання переходу до альтернативних джерел енергозабезпечення.
Дізнатися більше

Біоенергія: минуле, сьогодення і майбутнє

Біоенергія відіграє важливу роль у багатьох сценаріях низьковуглецевого розвитку і може бути особливо корисна в секторі транспортних перевезень на великі відстані. Розширена роль біоенергії залишається предметом дискусій, а іноді й суперечок щодо стійкості виробництва і використання.
Дізнатися більше

Електробум. Сонячні заправки та «зелений» бізнес

Зменшення вартості EV-батарей та ESS призведе до зниження ціни електрокарів, а наявність мережі зарядних станцій з ESS та PV-модулями допоможе розв’язати проблему небалансів генерації на всіх рівнях та «озеленити» використання електромобілів.
Дізнатися більше