Комітет з питань залучення інвестицій в галузь сонячної енергетики

​За ініціативи Авенстон на черговому засіданні Правління Асоціації сонячної енергетики України (АСЕУ), яке відбулось 18 травня 2021 року, було ухвалено рішення створити в складі Асоціації новий комітет, а саме – Комітет з питань залучення інвестицій в галузь сонячної енергетики.

Інвестиційний комітет є постійно діючим консультаційно-дорадчим органом, що буде об’єднувати інвесторів, девелоперів, підприємців та експертів в галузі сонячної енергетики. Мета Комітету з питань інвестицій АСЕУ – стати практичним інструментом підтримки українського бізнесу при реалізації інвестиційних проєктів, безпосередньо пов’язаних з галуззю сонячної енергетики. Основна задача роботи Комітету – сприяти залученню інвестицій в проекти сонячної енергетики різних типів та розмірів.

Комітет з питань залучення інвестицій в галузь сонячної енергетики

Ключові напрямки роботи Комітету:

  • Домашні сонячні електростанції
  • Комерційні сонячні електростанції на власне споживання
  • Сонячні енергокооперативи
  • Сонячні електростанції до 1 МВт, що працюють за “зеленим” тарифом
  • Сонячні електростанції від 1 МВт, що працють за схемою аукціонів
  • Підтримка інвестиційних програм по дооснащенню існуючих сонячних електростанцій (energy storage, прогнозування, тощо)
  • Проєкти щодо будівництва або модернізації виробничих потужностей, продукція яких застосовується в проєктах сонячної енергетики.

Асоціація Сонячної Енергетики України – це найбільше профільне об’єднання сонячної індустрії в Україні, до якого входять інвестори промислових сонячних електростанцій, компанії-проектувальники, ЕРС-підрядники та забудовники сонячних електростанцій, сервісні компанії СЕС, виробники обладнання для сонячних електростанцій, дистриб’ютори та інсталятори невеликих СЕС, спеціалізовані на енергетиці юридичні та консалтингові компанії, страхові і транспортні підприємства, компанії, що займаються утилізацією сонячних панелей, а також власники домашніх сонячних станцій

Група компаній Авенстон спеціалізується на консалтингу, інвестуванні та впровадженні технологій відновлюваних джерел енергії та енергоефективних рішень. Сфери діяльності групи: сонячна енергетика, вітрова енергетика, біоенергетика, гідроенергетика, геотермальна енергетика, агросектор, промисловість, комерційна нерухомість. Основні фактори, які дозволяють впроваджувати інвестиційні проєкти на самому високому рівні якості – це багаторічний практичний досвід, а також глибока технічна, юридична та фінансова експертиза Авенстон.

Група компаній Авенстон є одним із засновників Асоціації Сонячної енергетики України та входить до її Правління. Ми запрошуємо всі зацікавлені компанії з галузі сонячної енергетики долучитися до роботи новоствореного Комітету. Давайте розвивати сонячну енергетику разом!

Контроль потужності для промислових сонячних електростанцій

Контроль реактивної потужності можна вважати однією з найменш досліджених проблем в фотоелектричній промисловості, він може дати ключ до значного збільшення прибутку власників промислових сонячних електростанцій.
Дізнатися більше

Основи сонячної енергетики для бізнесу

Комерційні сонячні електростанції можуть реально змінити ваш бізнес. Якщо ви шукаєте енергоефективну альтернативу, щоб скоротити рахунки за електроенергію, сонячна енергія може стати хорошим вибором.
Дізнатися більше

Власне споживання сонячної енергії (питання і відповіді)

Вашій увазі пропонуються комментарі щодо кількох поширених запитань про сонячні фотоелектричні системи, які використовуються для забезпечення власних потреб будівель та споруд в електричній енергії.
Дізнатися більше

Поза мережею. Сучасні off-grid PV системи

Вражаюче зростання PV-енергетики серед всіх типів відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), що продемонстровано за останні роки, довело спроможність сонячних станцій впливати на світову модель енергетики та зайняти провідну роль у глобальній енергетичній транзиції.
Дізнатися більше