Представник Авенстон очолив Інвестиційний комітет АСЕУ

Раді повідомити, що голова наглядової ради групи компаній «Авенстон» та член правління Асоціації сонячної енергетики України Дмитро Лукомський очолив Інвестиційний комітет АСЕУ. 

Даний комітет є постійно діючим консультаційно-дорадчим органом, що об’єднує інвесторів, девелоперів, підприємців та експертів в галузі сонячної енергетики. Мета комітету –  стати практичним інструментом підтримки українського бізнесу при реалізації інвестиційних проєктів, безпосередньо пов’язаних з галуззю сонячної енергетики. 

Сонячна енергетика в Україні, беззаперечно, має великі перспективи, незалежні від державного регулювання та пов’язані з загальносвітовими тенденціями. Це робить галузь потенційно привабливою для інвестицій, поступово відкриваючи український ринок для інвесторів з усього світу. І головна задача Інвестиційного комітету Асоціації сонячної енергетики полягатиме саме в тому, щоб максимально сприяти подальшому розвитку галузі, обєднуючи девелоперів, власників активів та інвесторів як з України, так і з інших країн. 

Напрямки діяльності інвестиційного комітету охоплюють всі типи сонячних електростанцій, сонячні енергокооперативи, інвестиційні програми по дооснащенню вже існуючих обєктів зеленої енергетики додатковими системами (energy storage, прогнозування, тощо), а також інвестиційні проекти щодо будівництва або модернізації виробничих потужностей, продукція яких застосовується в галузі сонячної енергетики. 

Власне споживання сонячної енергії (питання і відповіді)

Вашій увазі пропонуються комментарі щодо кількох поширених запитань про сонячні фотоелектричні системи, які використовуються для забезпечення власних потреб будівель та споруд в електричній енергії.
Дізнатися більше

Варіанти виконання BIPV систем

Зростає кількість власників будинків, які зацікавлені в переході відновлювані джерела енергії. Використання BIPV сонячних систем для заміни традиційних будівельних матеріалів надає нові можливості для поєднання ВДЕ та архітектурних рішень.
Дізнатися більше

На нас спочатку дивилися як на фантазерів

Сонячна енергетика в Україні знаходиться у стадії дуже активного зростання. Читайте интерв'ю з Дмитром Лукомським.
Дізнатися більше

Водень та ВДЕ: світові практики застосування

Ми багато знаємо про альтернативну енергетику, але останніми роками все частіше порушується тема водню. Яка ж роль найлегшого хімічного елемента періодичної таблиці у системі ВДЕ-генерації? Як відбуваються процеси виробництва водню, та які цікаві світові практики його застосування?
Дізнатися більше