Звіт “Про ринок підрядників з будівництва”

Опубліковане дослідження «Звіт про глобальний ринок підрядників з будівництва фундаментів, конструкцій і фасадів за 2021 рік: вплив COVID 19 і відновлення до 2030 року». Група Авенстон згадана в цьому звіті як приклад компанії, що працює з технологіями інтегрованих в будівлі фотоелектричних систем (BIPV).

Автори прогнозують сукупний річний темп зростання (CAGR) на рівні 11,9% – з $732,56 млрд в 2020 році до 819,43 млрд доларів в 2021 році. Таке зростання в основному пов’язане з реорганізацією компаніями своєї діяльності і відновленням після впливу пандемії COVID-19, яке раніше призводило до обмежувальних заходів стримування, включаючи соціальне дистанціювання, віддалену роботу і закриття частини комерційної діяльності, що призвело до деяких операційних проблем. Очікується, що до 2025 року світовий ринок досягне 1062,09 млрд доларів при середньорічному темпі зростання 7%.

Підрядники пропонують інтегровані в будівлю фотоелектричні технології для вироблення електроенергії. Система BIPV складається з сонячних елементів або модулів, які інтегровані в елементи або матеріали будівлі як частина конструкції будівлі. Традиційні фотоелектричні системи встановлюються на дахах з відносно невеликою площею поверхні. У той час як фотоелектричні елементи BIPV інтегруються безпосередньо в облицювальні матеріали, черепицю або вікна, що дозволяє майже будь-яким компонентам будівлі (включаючи дах, фасад, вікна, навіси або балконні перила) виробляти сонячну енергію. Таким чином, будівлі, побудовані на базі технологій BIPV, можуть самостійно виробляти більшу частину електроенергії з безкоштовних і екологічно чистих джерел енергії.

Очікується, що зростання міського населення збільшить попит на нові житлові і комерційні земельні ділянки протягом прогнозованого періоду. У світі залишилося побудувати ще близько 60% міських поселень. Швидка урбанізація збільшить попит на нову інфраструктуру і буде стимулювати ринок підрядників з будівництва фундаментів, конструкцій і будівель.

Наша компанія проектує і встановлює системи BIPV. На жаль, ця технологія поки що не так популярна в Україні, як за кордоном. Але з урахуванням світових тенденцій ми можемо прогнозувати поступове зростання кількості BIPV систем в майбутньому. Комплексні фотоелектричні рішення в будівництві – хороший приклад розумного поєднання сучасної архітектури і екологічно чистого виробництва енергії. Авенстон надає професійні послуги у сфері сонячної енергетики та, зокрема, щодо впровадження BIPV технологій.

Деякі особливості проектування BIPV-систем

Стаття присвячена особливостям використання BIPV-систем. Цього разу мова піде про особливості проектування BIPV-систем - як з архітектурної точки зору, так і з позиції розрахунку інтегрованої сонячної електростанції, а також про багатофункціональність BIPV-елементів.
Дізнатися більше

Фотовольтаїка. Перспективи і можливості в Україні

Про проблеми становлення галузі сонячної енергетики - в інтерв'ю з Дмитром Лукомським, кандидатом технічних наук, експертом по сонячній енергетиці.
Дізнатися більше

Імплементація ВДЕ: автономні та мережеві рішення

За останнє десятиріччя розвиток відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) відбувався темпами, що випереджували будь-які інші джерела енергії. Насьогодні ВДЕ досягли певного рівня зрілості та більшої фінансової привабливості, аніж традиційні технології.
Дізнатися більше

Пошук місцевого партнеру для проектів альтернативної енергетики в Україні

Розглянуті особливості пошуку та роботи з місцевими компаніями, слідуючи логіці класичного інвестиційно-будівельного процесу. Найбільш важливими етапами є етапи планування, девелопменту, будівництва та експлуатації об’єктів, а також формальні процедури, пов’язані з отриманням "зеленого" тарифу.
Дізнатися більше