Сонячні панелі за технологією гетеропереходів (HJT)

Технологія гетеропереходів (HJT) є давно відомим методом виробництва сонячних панелей, який активно набрав обертів за останнє десятиліття. Наразі ця технологія є одним з найкращих варіантів для сонячної промисловості для підвищення ефективності та потужності до найвищого рівня. HJT поєднує в собі найкращі якості кристалічного кремнію та тонкої плівки аморфного кремнію, щоб створити гібридний елемент високої потужності, який перевершує продуктивність такої передової технології в галузі як PERC. Очікується, що до 2029 року елементи HJT отримають частку ринку в розмірі близько 15%, що гарно ілюструє постійне зростання для технології, яка десять років тому використовувалася лише компаніїю Panasonic.

Концепція виробництва HJT була розроблена в SANYO Electric у 1980-х роках (у 2009 році SANYO була придбана компанією Panasonic). SANYO була першою компанією, яка комерційно випустила сонячні батареї з аморфного кремнію (a-Si). Ця тонкоплівкова технологія, яка найчастіше зустрічається в кишенькових калькуляторах, поглинає широкий діапазон світлового спектру, але має низьку ефективність перетворення (найвища зафіксована ефективність для a-Si становить 13,6%). SANYO багато експериментувала з a-Si елементами, зрештою заламінувавши їх пластинами кристалічного кремнію та прозорим шаром провідного оксиду (TCO). Основа з c-Si надала підвищену стабільність ефективності, тоді як шар a-Si забезпечував підвищене поглинання світла. Із цього симбіозу і народилася технологія гетеропереходів.

Panasonic використовує HJT технологію і продає такі сонячні модулі під торговою маркою HIT (Heterojuction with Intrinsic Thin-layer Technology). Перші модулі HIT з потужнітю 170 Вт, які були випущені ще в 1997 році, мали 14,4% ККД. Сучасні ж моделі HIT від Panasonic в середньому мають ефективність понад 20%.

Сонячні модулі під торговою маркою HIT

Постачальники сонячного обладнання підхопили переваги технології HJT після того, як у 2010 році закінчився термін дії відповідних патентів SANYO/Panasonic. Збільшення виробничих потужностей та науково-дослідних ресурсів для технології гетеропереходів чудово підходить для всіх клієнтів. Це допомагає знизити витрати, підвищити ефективність і надійність сонячних модулів.

Очікується, що багато компаній, з тих, що планують оновити існуючі PERC лінії, перейдуть на технологію гетеропереходів. У виробничому процесі HJT використовується на чотири етапи менше, ніж у традиційному PERC, тому є можливість значної економії коштів після початкового запуску. А потенційний приріст потужності та ефективності ще більший.

Panasonic до сих пір дотримується технології гетеропереходів, тому що це часто призводить до нижчого рівня вартості згенерованої такими панелями електроенергії, що означає більшу задоволеність клієнтів. Однією з переваг HIT модулів є низький температурний коефіцієнт. В результаті гетеропереходні сонячні модулі можуть виробляти більше енергії протягом терміну служби, ніж класичні модулі з аналогічною потужністю. Це в кінцевому підсумку може заощадити споживачеві тисячі доларів протягом терміну служби фотоелектричної системи. Серед інших виробників гетеропереходних сонячних панелей  – такі компанії як REC Group, EkoRE, Jinergy, Ecosolifer та Risen Energy.

 

Ключові напрямки діяльності Авенстон

Промислові сонячні електростанції

Будуємо мережеві промислові сонячні електростанції для продажу електроенергії в мережу по договорам PPA та через систему аукціонів. Наземні сонячні електростанції "під ключ" - проєктування, генпідряд, підключення до мереж.
Дізнатися більше

Комерційні сонячні електростанції

З 2010 року виконуємо повний комплекс робіт по розробці проєктів, будівництву та сервісному обслуговуванню сонячних фотоелектричних електростанцій всіх типів. Величезний практичний досвід будівництва сонячних електростанцій для бізнесу.
Дізнатися більше

Плавучі сонячні електростанції

Ми пропонуємо всі необхідні послуги та інноваційні рішення для впровадження плавучих сонячних електростанцій (FPV) в Європі та на Близькому Сході. Технічні консультації, проектування та послуги EPC під ключ.
Дізнатися більше

Системи накопичення електроенергії

Повний спектр послуг по впровадженню технологій зберігання енергії (BESS) для сонячних електростанцій та інших об'єктів ВДЕ, промисловості і комерційного сектора. Проєктування, будівництво та введення в експлуатацію систем накопичення енергії.
Дізнатися більше

Обладнання для сонячних електростанцій

Авенстон має багаторічний досвід у постачанні обладнання і матеріалів на будівельні майданчики проєктів ВДЕ. Вартість обладнання та вибір оптимального графіка доставки можуть бути ефективно оптимізовані фахівцями нашої компанії.
Дізнатися більше

Системи резервного живлення та ДБЖ

Надаємо послуги з встановлення сучасних джерел безперервного та резервного живлення для комерційних підприємств. Проєктування, встановлення і сервіс ДБЖ малої та середньої потужності. Резервні системи електропостачання.
Дізнатися більше

Експлуатація і сервіс сонячних електростанцій

Подовжуємо термін служби об'єктів ВДЕ, збільшуємо їхню прибутковість, оптимізуємо продуктивність та експлуатаційну доступність, знижуємо операційні витрати. Планове та позапланове технічне обслуговування, гарантія, сервіс.
Дізнатися більше

Додаткові інжинірингові послуги

Авенстон надає окремі послуги, повʼязані з технічними аспектами реалізації проєктів в галузі відновлювальної енергетики: моделювання, техніко-економічне обгрунтування, проєктування, монтажні та електромонтажні роботи.
Дізнатися більше