Нова СЕС потужністю 1,3 МВт у Кропивницькій області

Командою групи компаній АВЕНСТОН та РЕНТЕХНО було виконано проєкт наземної сонячної електростанції «Іванівка» у Кропивницькій області. Ми виступили генеральним підрядником проєкту, що включало розробку проєктної документації, постачання обладнання та комплектуючих, а також будівельні та пусконалагоджувальні роботи.

Проєкт станції передбачав використання полікристалічних сонячних модулів потужністю 250 Вт кожен, 40 лінійних трифазних інверторів з системою моніторингу роботи сонячної електростанції та 3 трансформаторні підстанції 0,4/10 кВт. Сумарна пікова потужність сонячних модулів досягла 1 331 кВт. Завдяки застосуванню спеціального ліцензійного програмного забезпечення та ретельної оптимізації всіх складових при проєктуванні об’єкта, ми збільшили річний рівень вироблення електроенергії.

солнечная электростанция

На даний час усе необхідне технологічне обладнання СЕС вже встановлено. Далі, в жовтні 2012 року, ми плануємо завершити пусконалагоджувальні роботи та під’єднати об’єкт до мережі 10 кВ. Крім того, до кінця 2012 року планується завершити проходження усіх формальних процедур для отримання «зеленого» тарифу.

***

Наша діяльність на ринку сонячної енергетики України почалася ще у 2007 році під брендом SolarUA. Компанія виробляла фотоелектричні компоненти для проєктів України та США. З 2010 року наша команда виконувала генеральні підряди з проєктування та будівництва СЕС, для чого була заснована РЕНТЕХНО. У 2011 році був прийнятий закон про «зелений» тариф що стало причиною зосередження компанії на виконанні проєктів промислових електростанцій. Йдучи назустріч потребам наших клієнтів, ми почали постачати обладнання для сонячних електростанцій, для чого було створено нову енергокомпанію РЕНТЕХНО ПРАЙМ. У 2018 році в Україні спостерігався стрибок в розвитку сонячної енергетики, нові виклики ринку взяла на себе компанія АВЕНСТОН, яка продовжила активну роботу по реалізації проєктів СЕС.

Контроль потужності для промислових сонячних електростанцій

Контроль реактивної потужності можна вважати однією з найменш досліджених проблем в фотоелектричній промисловості, він може дати ключ до значного збільшення прибутку власників промислових сонячних електростанцій.
Дізнатися більше

Перспективи сонячного ринку на 2021-2025 роки

Ринок сонячної енергії досяг нового річного рекорду зростання у 18%: протягом 2020 році у всьому світі було встановлено 138 ГВт сонячних електростанцій, а сонячна індустрія впоралася з нищівною глобальною пандемією COVID-19.
Дізнатися більше

Наш проєкт СЕС «Іванівка» у підручнику з фізики

Побудована у 2013 році сонячна електростанція «Іванівка» потрапила у підручник з фізики для 8 класів! Це сучасний проєкт, виконаний компанією нашої групи, який втілює в собі передові технології та найкращі тенденції в сонячній енергетиці!
Дізнатися більше

1 МВт – за змінним струмом чи постійним? Роз’яснення НКРЕКП

Компанія АВЕНСТОН отримала лист-роз’яснення від НКРЕКП важливого для інвесторів питання щодо механізму обрахунку встановленої потужності для об’єктів, що виробляють електричну енергію з енергії сонця та належать юридичним особам.
Дізнатися більше