Пусконалагоджувальні роботи і проектні випробування обладнання класу 35 кВ

Протягом січня та лютого 2021 року фахівці компаній Авенстон та Авенстон Інжиніринг організували виконання робіт з проведення пусконалагоджувальних робіт і приймально-здавальних випробувань для високовольтного обладнання по класу напруги 35 кВ. До переліку випробуваного і перевіреного обладнання увійшли як комплектні трансформаторні підстанції 35/0,4 кВ закритого типу (8 шт), так і трансформаторні підстанції 35/0,4 кВ відкритого типу (4 шт.), а також – розподільні пристрої 35 кВ (26 високовольтних комірок). У переліку виконаних робіт – електровимірювальні роботи, високовольтні випробування, регулювання приводів роз’єднувачів 35 кВ і деякі інші.

В ході даної роботи були проведені наступні вимірювання: вимірювання коефіцієнта трансформації трансформаторів, вимір коефіцієнтів абсорбції обмоток трансформаторів, вимір перехідних опорів, вимірювання опорів ізоляції, вимірювання опору постійному струму обмоток, вимірювання струму холостого ходу трансформаторів, перевірка працездатності блоків і схем, перевірка спрацювання релейного захисту, перевірка вакуумних вимикачів. Також виконувалися необхідні регулювання, фазування, знімалися вольт-амперні характеристики і проводилося конфігурація мікропроцесорного реле РЗА.

При проведенні високовольтних випробувань за допомогою підвищеної напруги були перевірені обмотки силових трансформаторів, трансформаторів струму, трансформаторів напруги, обмежувачів перенапруги прохідних ізоляторів, збірних шин і інших елементів обладнання. Всі лабораторні вимірювання та випробування оформлені у вигляді протоколів.

Авенстон з 2010 року надає повний спектр послуг з проектування, будівництва, пусконалагоджувальних робіт та сервісного обслуговування всіх типів сонячних електростанцій. Ми маємо великий практичний досвід з супроводу будівництва як дахових, так і наземних сонячних електростанцій. Також наші фахівці регулярно проводять планові та позапланові технічні аудити для комерційних сонячних електростанцій.

Сонячні електростанції можливо будувати в будь-яких областях України

Дмитро Лукомський розповів, чому бізнес зацікавився сонячною енергетикою тільки зараз і що потрібно знати інвесторові, намірився вкладати свої кровні в «сонячні» проекти.
Дізнатися більше

Водень та ВДЕ: світові практики застосування

Ми багато знаємо про альтернативну енергетику, але останніми роками все частіше порушується тема водню. Яка ж роль найлегшого хімічного елемента періодичної таблиці у системі ВДЕ-генерації? Як відбуваються процеси виробництва водню, та які цікаві світові практики його застосування?
Дізнатися більше

Яка площа потрібна для сонячної електростанції?

Одним з питань, яке може виникнути при плануванні майбутньої сонячної електростанції, є необхідна площа для розміщення панелей.
Дізнатися більше

Прогноз обсягів генерації сонячними електростанціями

Прогноз обсягів генерації електроенергії сонячними станціями - це в першу чергу прогнозування кількості сонячної радіації, яку отримають сонячні панелі. У статті розглядаються кілька методів прогнозування генерації електрики сонячними електростанціями.
Дізнатися більше