Інноваційні технології у новій СЕС «Sunflower-90»

РЕНТЕХНО виконала інноваційний проєкт з будівництва наземної сонячної електростанції (СЕС) «Sunflower-90», розрахований на генерування електроенергії для власних потреб фермерського господарства. Об’єкт розміщений у Кропивницький області та має потужність 90 кВт.

Дана СЕС не схожа ні на одну з раніше побудованих в Україні. Нашими фахівцями були використані прогресивні технології:

  • Унікальна система управління режимами роботи СЕС
  • Двовісна динамічна система «стеження за сонцем»

Динамічна система складається з динамічних трекерів, на кожному з яких змонтовані сонячні панелі сумарною потужністю 5 кВт. Управління станцією відбувається дистанційно через Інтернет за допомогою власної системи моніторингу СЕС.

солнечная электростанция на трекерах

Наша група компаній виступила генеральним підрядником з будівництва даної сонячної електростанції. Професіонали компанії виконали проєктування СЕС, закупівлю та постачання на будівельний майданчик повного комплекту обладнання та матеріалів, а також будівельно-монтажні та пусконалагоджувальні роботи. Крім того, ми провели навчання персоналу, який в подальшому буде підтримувати робочий стан СЕС.

***

Історія групи компаній АВЕНСТОН та РЕНТЕХНО починається з 2007 року. Тоді наша команда вела діяльність під брендом SolarUA та виконувала інвестиційні проєкти з виробництва фотоелектричних компонентів для України та США. З 2010 року під брендом РЕНТЕХНО ми розпочали реалізацію генеральних підрядів з проєктування та будівництва СЕС. У 2011 році в Україні був прийнятий закон про «зелений» тариф, тому наша ГК сфокусувала свою діяльність на виконанні проєктів промислових СЕС. Так виникла потреба в організації системного постачання обладнання для фотоелектричних об’єктів, чим стала займатися нова компанія РЕНТЕХНО ПРАЙМ. Оскільки у 2018 році в Україні спостерігався стрибок популярності та розвитку сонячної енергетики, було створено АВЕНСТОН – нову компанію, що змогла прийняти всі виклики, об’єднати досвідчених спеціалістів у єдину професійну команду та продовжити активну роботу на ринку сонячної енергетики.

Інвестиції в сонячну енергетику

Сонячна енергетика - чергова забава для багатих країн і питання далекого майбутнього або ж реальна можливість, незважаючи на складні економічні та політичні умови сьогоднішньої України, заробляти гроші вже зараз?
Дізнатися більше

Ринок сонячної енергетики в Україні у 2010 році

Український ринок: аналіз поточної ситуації та можливостей побудови ефективного бізнесу від експертів сонячної енергетики
Дізнатися більше

Системи накопичення енергії

Ефективне використання світових енергетичних ресурсів залежить не тільки від способів їх використання, а й від методів зберігання виробленої енергії.
Дізнатися більше

Інвестуйте і торгуйте в Україні

Авенстон аналізує певні перспективи та плани співпраці в галузі альтернативної енергетики України для іноземних компаній та згадує основні проблеми, з якими вони стикаються, співпрацюючи з українськими колегами під час розробки проектів.
Дізнатися більше