Інноваційні технології у новій СЕС «Sunflower-90»

РЕНТЕХНО виконала інноваційний проєкт з будівництва наземної сонячної електростанції (СЕС) «Sunflower-90», розрахований на генерування електроенергії для власних потреб фермерського господарства. Об’єкт розміщений у Кропивницький області та має потужність 90 кВт.

Дана СЕС не схожа ні на одну з раніше побудованих в Україні. Нашими фахівцями були використані прогресивні технології:

  • Унікальна система управління режимами роботи СЕС
  • Двовісна динамічна система «стеження за сонцем»

Динамічна система складається з динамічних трекерів, на кожному з яких змонтовані сонячні панелі сумарною потужністю 5 кВт. Управління станцією відбувається дистанційно через Інтернет за допомогою власної системи моніторингу СЕС.

солнечная электростанция на трекерах

Наша група компаній виступила генеральним підрядником з будівництва даної сонячної електростанції. Професіонали компанії виконали проєктування СЕС, закупівлю та постачання на будівельний майданчик повного комплекту обладнання та матеріалів, а також будівельно-монтажні та пусконалагоджувальні роботи. Крім того, ми провели навчання персоналу, який в подальшому буде підтримувати робочий стан СЕС.

***

Історія групи компаній АВЕНСТОН та РЕНТЕХНО починається з 2007 року. Тоді наша команда вела діяльність під брендом SolarUA та виконувала інвестиційні проєкти з виробництва фотоелектричних компонентів для України та США. З 2010 року під брендом РЕНТЕХНО ми розпочали реалізацію генеральних підрядів з проєктування та будівництва СЕС. У 2011 році в Україні був прийнятий закон про «зелений» тариф, тому наша ГК сфокусувала свою діяльність на виконанні проєктів промислових СЕС. Так виникла потреба в організації системного постачання обладнання для фотоелектричних об’єктів, чим стала займатися нова компанія РЕНТЕХНО ПРАЙМ. Оскільки у 2018 році в Україні спостерігався стрибок популярності та розвитку сонячної енергетики, було створено АВЕНСТОН – нову компанію, що змогла прийняти всі виклики, об’єднати досвідчених спеціалістів у єдину професійну команду та продовжити активну роботу на ринку сонячної енергетики.

Перспективи комерційних дахових сонячних станцій

За прогнозами аналітиків компанії Авенстон, в період 2020-2025 років в Україні будуть набирати все більшої популярності комерційні дахові ФЕС, причому з кожним роком буде зростати частка сонячних електростанцій, призначених для власних потреб.
Дізнатися більше

Шлях Європи до чистої енергії

Енергетична криза в Європі та зростання кліматичних амбіцій відновили імпульс серед політиків до диверсифікації та декарбонізації енергетичної системи.
Дізнатися більше

Відновлювані джерела енергії – енергетична незалежність для України

Енергетична безпека та незалежність перейшли на порядок денний в Україні з часів, коли Росія розпочала війну на Донбасі чотири роки тому. До 2014 року Україна покладалася на Росію як постачальника газу.
Дізнатися більше

Контроль потужності для промислових сонячних електростанцій

Контроль реактивної потужності можна вважати однією з найменш досліджених проблем в фотоелектричній промисловості, він може дати ключ до значного збільшення прибутку власників промислових сонячних електростанцій.
Дізнатися більше