Європейський парламент оновив цілі щодо ВДЕ

У вересні 2022 року Європейський парламент проголосував за більш високу ціль розширення відновлюваних джерел енергії. До 2030 року 45 відсотків енергії в ЄС має надходити з відновлюваних джерел замість запланованих раніше 40 відсотків. Це передбачено в новій ревізії Директиви про відновлювані джерела енергії III (RED III). Ця ціль також підтримується Європейською Комісією в рамках пакету «RepowerEU».

Законодавство також встановлює проміжні цілі для таких секторів, як транспорт, будівництво, централізоване опалення та охолодження. У транспортному секторі використання відновлюваної енергії має призвести до 16-відсоткового скорочення викидів парникових газів завдяки більшій частці передового біопалива та більш амбітним квотам на відновлювані види палива небіогенного походження, такі як водень. Промисловість повинна збільшити використання відновлюваної енергії на 1,9 процентного пункти на рік, а мережі централізованого теплопостачання на 2,3 пункти.

Кожна держава-член ЄС також повинна розробити два транскордонні проекти для розширення екологічної електроенергії. Країни-члени з річним споживанням електроенергії понад 100 терават-годин (ТВт-год) повинні розробити третій проект до 2030 року.

«Лише розширення використання відновлюваної енергетики означає справжню незалежність», — сказав Маркус Піпер, головний депутат Європарламенту з питань директиви щодо відновлюваної енергії. «Ми рішуче підтримуємо підвищення цілі до 2030 року в 45%. Ми підтверджуємо необхідність розширення транскордонної співпраці для розширення використання відновлюваної енергетики та закликаємо до диверсифікованої стратегії імпорту водню. Ми також підвищили вимоги до стійкості біомаси та палива та показали, як біогенні матеріали можуть зробити реальний економічний внесок у енергетичний перехід».

Нільс Фуглсанг, доповідач з питань енергоефективності, сказав: «Ми перебуваємо в кризі, коли росія відключає газ. Однією з наших найефективніших відповідей на це є енергоефективність. Важливо, що парламент сьогодні проголосував за амбітні та зобов’язуючі цілей енергоефективності для ЄС та окремих держав-членів».

Нові цілі сприятимуть розвитку фотоелектричних проектів і є гарною новиною для всіх зацікавлених сторін у галузі сонячної промисловості. Потенційне зростання фотоелектричного ринку добре вплине на економіку багатьох країн і зможе стати поштовхом для більш швидкого переходу енергетики на чисті технології.

Ми вже аналізували шлях Європи до чистої енергії в попередній публікації і тепер можемо побачити більш швидкий прогрес. Світові та європейські процеси та тенденції допоможуть Україні переходити на сонячну енергію. Ми очікуємо збільшення частки комерційних фотоелектричних установок у наступні роки, в тому числі, які працюють за схемами власного споживання та нетто-обліку.

 

Ключові напрямки діяльності Авенстон

Промислові сонячні електростанції

Будуємо мережеві промислові сонячні електростанції для продажу електроенергії в мережу по договорам PPA та через систему аукціонів. Наземні сонячні електростанції "під ключ" - проєктування, генпідряд, підключення до мереж.
Дізнатися більше

Комерційні сонячні електростанції

З 2010 року виконуємо повний комплекс робіт по розробці проєктів, будівництву та сервісному обслуговуванню сонячних фотоелектричних електростанцій всіх типів. Величезний практичний досвід будівництва сонячних електростанцій для бізнесу.
Дізнатися більше

Плавучі сонячні електростанції

Ми пропонуємо всі необхідні послуги та інноваційні рішення для впровадження плавучих сонячних електростанцій (FPV) в Європі та на Близькому Сході. Технічні консультації, проектування та послуги EPC під ключ.
Дізнатися більше

Системи накопичення електроенергії

Повний спектр послуг по впровадженню технологій зберігання енергії (BESS) для сонячних електростанцій та інших об'єктів ВДЕ, промисловості і комерційного сектора. Проєктування, будівництво та введення в експлуатацію систем накопичення енергії.
Дізнатися більше

Обладнання для сонячних електростанцій

Авенстон має багаторічний досвід у постачанні обладнання і матеріалів на будівельні майданчики проєктів ВДЕ. Вартість обладнання та вибір оптимального графіка доставки можуть бути ефективно оптимізовані фахівцями нашої компанії.
Дізнатися більше

Системи резервного живлення та ДБЖ

Надаємо послуги з встановлення сучасних джерел безперервного та резервного живлення для комерційних підприємств. Проєктування, встановлення і сервіс ДБЖ малої та середньої потужності. Резервні системи електропостачання.
Дізнатися більше

Експлуатація і сервіс сонячних електростанцій

Подовжуємо термін служби об'єктів ВДЕ, збільшуємо їхню прибутковість, оптимізуємо продуктивність та експлуатаційну доступність, знижуємо операційні витрати. Планове та позапланове технічне обслуговування, гарантія, сервіс.
Дізнатися більше

Додаткові інжинірингові послуги

Авенстон надає окремі послуги, повʼязані з технічними аспектами реалізації проєктів в галузі відновлювальної енергетики: моделювання, техніко-економічне обгрунтування, проєктування, монтажні та електромонтажні роботи.
Дізнатися більше