Запуск в експлуатацію промислової СЕС

У жовтні 2021 року спеціалістами компанії Авенстон Інжиніринг були виконані комплексні роботи по запуску в експлуатацію чергової 6 МВт наземної сонячної електростанції. Даний об’єкт призначений для виробництва електроенергії з подальшим її продажем в мережу за «зеленим» тарифом. Сонячна електростанція працює на базі сонячних інверторів Huawei і підключена до підстанції за допомогою кабельної лінії 35 кВ. 

Нашою командою були здійснені всі технічні та організаційні процедури, необхідні для випробування силового устаткування перед його включенням, проведені всі комунікації з представниками енергопередавальної організації та виконано включення СЕС. Крім стандартних процедур по запуску, були проведені деякі додаткові роботи як повне тепловизионное обстеження роботи сонячних батарей, електричних силових щитів, сонячних інверторів і обладнання трансформаторних підстанцій. В даний час сонячна електростанція успішно генерує електроенергію і знаходиться під цілодобовим наглядом інженерів служби експлуатації та сервісного обслуговування Авенстон.

Рішення будь-яких питань, пов’язаних із запуском в роботу проблемних активів сонячної енергетики, є однією з компетенцій фахівців групи компаній Авенстон. Ми пишаємося тим, що всі побудовані нами сонячні електростанції було запущено в роботу, а отриманий досвід та знання і досі затребувані замовниками. Авенстон – один з лідерів галузі сонячної енергетики України. Нами спроектовані і побудовані десятки промислових сонячних електростанцій всіх типів і різної потужності. Накопичений досвід дозволяє нам ефективно впроваджувати технології сонячної енергетики, забезпечуючи високу якість і надійність розроблених нами рішень.

«Мала енерготранзиція»

Експертна думка наразі єдина – нас очікує глобальна електрифікація від переходу на ВДЕ та пов’язані з нею перетворення інфраструктури у всіх сферах. Найпотужнішим драйвером цих процесів стане подальший розвиток сонячної електрогенерації. Які явні та приховані фактори спонукатимуть до таких змін?
Дізнатися більше

Сонячна енергетика для автомобільної галузі

В статті розглянуті питання доцільності та перспективності встановлення сонячних електростанцій для компаній у сфері сервісу автомобільного транспорту на прикладі таких підприємств, як автозаправні комплекси, автомийки або станції технічного обслуговування
Дізнатися більше

Відновлювані джерела енергії – енергетична незалежність для України

Енергетична безпека та незалежність перейшли на порядок денний в Україні з часів, коли Росія розпочала війну на Донбасі чотири роки тому. До 2014 року Україна покладалася на Росію як постачальника газу.
Дізнатися більше

Інтернет-конференція з сонячної енергетики

У травні 2010 року в рамках проекту "Зелена Хвиля" в Україні пройшла інтернет-конференція на тему сонячної енергетики. У даній статті ми знайомимо вас з коментарями Дмитра Лукомського, експерта в сфері сонячної енергетики.
Дізнатися більше