Системи накопичення електроенергії для комерційних СЕС

Avenston Innovation Center розпочав роботи по дослідженню систем накопичення електроенергії, які можуть бути застосовані разом із сонячними електростанціями малого та середнього розміру. Наші інженери досліджують технології та обладнання, на основі яких можуть комплектуватись системи безперебійного живлення від 5 до 100 кВт. Устаткування працюватиме разом із сонячними батареями, що дозволить компенсувати власне споживання або продавати надлишки електроенергії у зовнішню мережу. У першій половині 2022 року буде встановлена ​​перша тестова система ESS, а комерційні зразки ми плануємо почати застосовувати у проектах вже до кінця 2022 року.

Група компаній Авенстон з 2010 активно займається впровадженням проектів сонячної енергетики. Ми розробляємо та погоджуємо проектну документацію, займаємося постачанням обладнання та матеріалів (у тому числі – прямий імпорт сонячних модулів від провідних світових виробників з переліку Tier-1), виконуємо монтажні та пусконалагоджувальні роботи, підключаємо сонячні електростанції до мереж Обленерго, забезпечуємо необхідне сервісне обслуговування збудованих нами сонячних електростанцій. Серед реалізованих проектів – мережеві, гібридні та автономні сонячні електростанції, у тому числі з використанням систем накопичення електроенергії чи буферних АКБ. У портфелі компанії Авенстон – десятки збудованих сонячних електростанцій загальною потужністю понад 100 МВт.

Аграрноенергетичний бізнес – локомотив економіки України

За оцінками фахівців АВЕНСТОН, розвиток технологій агрівольтаїки є високоефективним напрямком оптимізації роботи енергосистеми нашої країни в умовах зростання частки змінної генерації за допомогою ВДЕ. Тому компанія прийняла рішення про стратегічний рух в напрямку проєктів що об'єднують передові технології.
Дізнатися більше

Фактори привабливості української сонячної енергетики для іноземних і вітчизняних інвесторів

Україна - одна з небагатьох країн в Європі, в якій діє відносно високий зелений тариф, за яким держава викуповує всю електроенергію, вироблену на сонячних електростанціях.
Дізнатися більше

Імплементація ВДЕ: автономні та мережеві рішення

За останнє десятиріччя розвиток відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) відбувався темпами, що випереджували будь-які інші джерела енергії. Насьогодні ВДЕ досягли певного рівня зрілості та більшої фінансової привабливості, аніж традиційні технології.
Дізнатися більше

Нетрадиційні ВДЕ: реальність чи фантастика?

Сьогодні спостерігається загальна світова тенденція до екологічної обізнаності, і відновлювані джерела енергії знаходяться під пильною увагою. Компанія АВЕНСТОН представляє огляд нетрадиційних ВДЕ: грозова енергетика, кріоенергетика, гравітаційна енергетика та технології концентрації сонячного світла.
Дізнатися більше