Сервіс ФЕС – портфель контрактів зростає!

Весь 2019 рік був дуже активним для всіх гравців ринку сонячної енергетики України. У кінці року команда АВЕНСТОН практично одночасно завершила будівництво 4 промислових сонячних електростанцій, розташованих у трьох регіонах нашої країни. Високий рівень якості виконаних робіт та поставленого обладнання, точне виконання всіх етапів проєкту, максимально стислі терміни реалізації – все це дозволило нам забезпечити виконання амбітних завдань, поставлених перед компанією нашими клієнтами. На підтвердження високої довіри наших клієнтів – підписання на початку 2020 року договору на експлуатацію та сервісне обслуговування загальною потужністю 20 МВт, що дозволило збільшити портфель проєктів до 25,7 МВт.

Якісний сервіс по експлуатації та обслуговуванню ФЕС (O&M) безпосередньо впливає на економічні показники та ефективність роботи сонячної станції. O&M – це не тільки підтримка робочого стану системи, а й виявлення можливих прихованих дефектів та недоліків, а також розширення функціональних можливостей об’єкта. Висока кваліфікація фахівців служби підтримки – запорука стабільної роботи сонячної електростанції. Саме тому, АВЕНСТОН приділяє особливу увагу підготовці своїх бригад O&M. Європейські стандарти обслуговування, оперативне реагування, відповідальність за ввірений об’єкт та мінімізація бізнес-ризиків – причини, за якими обирають O&M з АВЕНСТОН.

До переліку робіт, які виконує АВЕНСТОН в рамках надання послуг O&M, входить:

  • дистанційний моніторинг роботи сонячної електростанції у режимі 24х7;
  • надання звітності по роботі та технічному стану об’єкта;
  • виконання повного комплексу технічних робіт відповідно до регламенту;
  • профілактика та оперативне усунення несправностей.

Крім вищевказаних послуг, наша компанія надає окремі види сервісної підтримки:

  • проведення технічної інспекції ФЕС;
  • різні види обстежень;
  • видалення зелених насаджень;
  • ремонт усіх видів металоконструкцій;
  • усунення наслідків аварій;
  • комплексна або часткова модернізація об’єкта;
  • послуги виїзної електротехнічної лабораторії.
UMITLI Solar PV Plant
UMITLI Solar PV Plant

«Мала енерготранзиція»

Експертна думка наразі єдина – нас очікує глобальна електрифікація від переходу на ВДЕ та пов’язані з нею перетворення інфраструктури у всіх сферах. Найпотужнішим драйвером цих процесів стане подальший розвиток сонячної електрогенерації. Які явні та приховані фактори спонукатимуть до таких змін?
Дізнатися більше

Корозія рамок сонячних модулів

В статті розглянуто вплив гальванічної корозії на опорні конструкції і рамки сонячних модулів та визначено методи, які дозволяють мінімізувати це негативне явище.
Дізнатися більше

Сонячні кооперативи. Досвід інших країн

У статті розглядається досвід США і Німеччини у використанні принципів кооперації для розвитку сонячної енергетики. Цей досвід може стати корисним і для України, який має великий роботи кооперативних об'єднань, особливо в сегменті невеликих приватних сонячних електростанцій.
Дізнатися більше

Промислове моделювання сонячних електростанцій

Моделювання сонячних електростанцій дозволяє вирішити кілька завдань: оптимізувати систему, щоб отримати на виході максимальну потужність, розрахувати, через який час повернуться вкладення, допоможуть порівняти реальну продуктивність з розрахованою, а при необхідності — внести відповідні корективи.
Дізнатися більше