ReneSola та Авенстон уклали партнерську угоду

Міжнародна компанія ReneSola, один із топових світових виробників сонячних батарей, а також українська група компаній Авенстон, відомий генпідрядник в сфері сонячної індустрії, підписали угоду про довгострокове партнерство для України та кількох сусідніх країн. Відповідно до умов Партнерства, Авенстон продаватиме та постачатиме високоякісні та високоефективні сонячні фотомодулі (сонячні батареї) виробництва компанії ReneSola в регіоні. Крім того, обидві компанії планують вивчити інші можливості для подальшого розвитку проекту в Україні.

Компанія ReneSola з дня свого заснування в 2005 році виробила та продала більше 20 ГВт сонячних батарей, що принесло користь великій кількості задоволених клієнтів – від невеликих дахових електростанцій в Австралії чи США до потужних сонячних ферм в ЄС або Індії. З іншого боку, Авенстон має коріння в українській сонячній промисловості з 2007 року і є однією з найвідоміших місцевих сонячних компаній. Група Авенстон є членом Правління Асоціації сонячної енергії України і активно приймає участь у просуванні питання сонячної енергетики в регіоні.

“За попередні кілька років український ринок сонячної енергетики переживав стімкий зріст. Незважаючи на наявні політичні перешкоди для інвестицій у масштабні комерційні сонячні фотоелектричні проекти, ми бачимо великий ентузіазм щодо просування “зеленої” енергії в країні. Ми раді можливості співпрацювати з Авенстон для просування наших сонячних батарей у регіоні. Модулі ReneSola підвищеної потужності дозволяють зменшити загальну вартість сонячної електростанції та забезпечують додану вартість гравцям на українському ринку фотоелектрики. Ми віримо, що разом з Авенстон ReneSola матиме значну частку ринку в регіоні», – наголосив пан Скай Ван, генеральний директор компанії ReneSola Yixing Co. Ltd.

За словами пана Дмитра Лукомського, співзасновника групи компаній Авенстон, «2020 рік виявився важким для сонячної промисловості в Україні. Ретроспективні зміни в законодавстві, зниження “зелених” тарифів, катастрофічна затримка виплат виробникам зеленої електроенергії – в нашій країні наявна чергова криза сонячної енергетики. Однак, як казав Джон Ф. Кеннеді: “Китайською мовою слово “Криза” складається з двох частин: один з символів має значення “небезпека” але інший – “шанс”.” Навіть під час будь-якої економічної кризи сильні та досвідчені гравці ринку зазвичай мають необхідні можливості для розвитку і нових досягнень. Саме це є основною метою нашої співпраці з східним партнером. Синергія спільних зусиль та подібних ділових цінностей, симбіоз практичного галузевого досвіду, глибокі технічні і інженерні знання, досвід та сила брендів ReneSola та Авенстон, беззаперечно, сприятимуть успіху та видатним економічним результатам».

сотрудничество avenston и renesola

Про ReneSola:

Заснована в 2005 році, ReneSola є одним з відомих та піонерських виробників сонячних батарей у всьому світі. ReneSola постачає більше 20 ГВт сонячних фотомодулів у всьому світі та працює на ряді великих міжнародних ринків. Компанія ReneSola працює за найвищою потужністю 3,65 ГВт на рік, підприємство базується в провінції Цзянсу. Наразі компанія будує ще одну фабрику потужністю 3 ГВт на рік, яка буде зосереджена на комерціалізації нових технологій сонячної енергетики.

Про Авенстон

AVENSTON – українська інженерна компанія західного типу, яка займається управлінням проектами та будівництвом промислових електростанцій під ключ. Компанія професійно працює на ринку «сонця» з 2007 року. Багаторічний унікальний досвід, використання провідних зарубіжних практик у впровадженні інноваційних технологій та сучасних інженерних рішеннь, а також зосередженість на EPC-послугах дозволяють нам пропонувати найбільш конкурентоспроможні та ефективні технічні рішення в межах бюджету кожного окремого проекту. В результаті це дозволяє оптимізувати витрати на реалізацію проекту та досягти найкращих результатів для Замовника. Послуги AVENSTON: проектування сонячних електростанцій будь-якої складності власною досвідченою командою інженерів; консультування щодо дозволів та тарифів; експлуатація та обслуговування сонячих електростанцій; електромонтажні роботи “під ключ” для інфраструктурних та промислових проектів.

Фактори привабливості української сонячної енергетики для іноземних і вітчизняних інвесторів

Україна - одна з небагатьох країн в Європі, в якій діє відносно високий зелений тариф, за яким держава викуповує всю електроенергію, вироблену на сонячних електростанціях.
Дізнатися більше

Статистика світового ринку ВДЕ за 2021 рік від IRENA

Міжнародне агентство з відновлюваної енергетики (IRENA) нещодавно оприлюднило оновлену статистику щодо встановлених потужностей ВДЕ, яка узагальнює дані про загальносвітове зростання кількості відновлюваних електростанцій у 2021 році.
Дізнатися більше

Пасивні будинки та їх принципи проєктування

Пасивні будинки відрізняються дуже низькою втратою енергії (тепла), завдяки використанню пасивних методів енергозбереження (ізоляційні матеріали, інженерні та архітектурні рішення). Фахівці нашої компанії підготували цікавий і доступний матеріал про базові принципи енергозберігаючого будинку.
Дізнатися більше

Інтерв’ю з генеральним директором Авенстон

Сьогодні ми розмовляємо з пані Вікторією Петрович, керівником та генеральним директором ТОВ «Авенстон». Поговоримо про її плани і бачення майбутньої діяльності компанії.
Дізнатися більше