Генеральний Інжиніринговий Партнер SEF 2018

Авенстон – українська інжинірингова компанія, яка фокусується на проектуванні, будівництві та експлуатації промислових сонячних електростанцій. В портфелі нашої команди – 8-річний досвід роботи на ринку сонячної енергетики України та вже більше 100 МВт проектів, які успішно введено в експлуатацію. Головний офіс Авенстон знаходиться в м. Києві (Україна), а структура компанії включає в себе кілька напрямків бізнесу. Компанія Авенстон орієнтована на управління проектами “під ключ” та впровадження проектів у галузі відновлюваної енергетики. Наша кваліфікація та професійний досвід дозволяють виконувати проекти будь-якої потужності та складності. Ми практикуємо індивідуальний підхід до кожного клієнта, метою якого є найбільш ефективне вирішення проблем та довгострокове співробітництво, та задаємо нові стандарти якості в галузі.

В жовтні 2018 року генеральний директор ТОВ «Авенстон» Дмитро Лукомський (на фото) виступив спікером 2-ої сесії Форуму «Стала енергетика в Східній Європі» та конференції «SEF: Сонячна енергетика» і поділився з делегатами своїм баченням розвитку галузі сонячної енергетики. У своїй доповіді Дмитро розповів про глобальні тренди світової сонячної енергетики та їх вплив на український ринок, а також перспективи розвитку галузі у майбутньому. Серед тез керівника нашої компаній – прогноз щодо поступового переходу до розподіленої генерації і збільшення частки проектів малої та середньої потужності. Також пан Лукомський висловив думку щодо більш широкого впровадження в найближчі 3-5 років таких перспективних технологій як гібридні системи генерації на базі фотоелектричних систем разом з системами зберігання (акумулювання) електроенергії, гібридні системи генерації на базі комбінації фотоелектричних систем з системами з використанням інших видів ВДЕ, інтегрованих BIPV рішень та високоефективних сонячних модулів (Si, CdTe, тощо).

Авенстон SEF 2018

В своїй доповіді Дмитро Лукомський також коротко розказав про історію та діяльність компанії Авенстон, поділився інформацією щодо проектів, над якими зараз працює наша команда, та закликав провідних гравців ринку до співпраці. «Давайте розвивати ринок сонячної енергетики разом» – запропонував пан Дмитро наприкінці своєї доповіді.

Завдяки наявності державної підтримки і всупереч складній економічній і геополітичній ситуації, проекти на базі чистих технологій вже активно реалізовуються по всій території України. І сонячна енергетика на сьогодні займає серед них лідируючі позиції. В останні роки спостерігається великий інтерес до проектів сонячної енергетики з боку як місцевих українських інвесторів, так і великої кількості зарубіжних гравців. В нашу країну вже інвестували або найближчим часом збираються інвестувати компанії з Ізраїлю, Канади, Норвегії, Китаю та деяких інших країн. Компанія Авенстон підтримує максимально прозорі, відкриті та чесні ринкові відносини. Ми активно впроваджуємо проекти в сфері сонячної енергетики і запрошуємо всіх зацікавлених до діалогу та взаємовигідного співробітництва!

Власне споживання сонячної енергії (питання і відповіді)

Вашій увазі пропонуються комментарі щодо кількох поширених запитань про сонячні фотоелектричні системи, які використовуються для забезпечення власних потреб будівель та споруд в електричній енергії.
Дізнатися більше

Сонячна енергетика для автомобільної галузі

В статті розглянуті питання доцільності та перспективності встановлення сонячних електростанцій для компаній у сфері сервісу автомобільного транспорту на прикладі таких підприємств, як автозаправні комплекси, автомийки або станції технічного обслуговування
Дізнатися більше

До питання розвитку сонячної енергетики в Казахстані

Коментарі Дмитра Лукомського для казахського республіканського ділового тижневика "КУРСІВ'" з приводу перспектив розвитку галузі сонячної енергетики в цій країні
Дізнатися більше

Ефективність сонячних модулів у 2022 році

Чому ефективність сонячних батарей важлива? В статті розглядяються основні параметри, що впливають на ефективність сучасних сонячних панелей від провідних виробників, які використовують новітні технології фотоелектричних елементів.
Дізнатися більше