Інтерв’ю AgroFM з генеральним директором Авенстон

На запрошення AgroFM генеральний директор української компанії “Авенстон” Дмитро Лукомський в радіоефірі з ведучою Ольгою Ксьонз розповідав слухачам про трансформацію ринку сонячної енергетики в Україні. Йшлося про таке:

  • Про розвиток сегменту будівництва сонячних електростанцій приватними домогосподарствами та їх окупність;
  • Про китайські виробництва сонячних панелей та перспективність розгортань виробництв високотехнологічної електроніки для інверторного обладнання українськими виробниками; 
  • Про необхідність розвитку акумулюючих потужностей учасниками ринку сонячної енергетики;
  • Про “зелений” тариф та законодавчі трансформації ринку ВДЕ.

Декілька цитат:

  • “Виробництво сонячних панелей – це технологічно досить просте виробництво, в якому виграти інтелектуальну боротьбу з Китаєм дуже важко, там інші масштаби. А от використання українцями інтелектуальної праці в розробці інверторного обладнання – перспективно”.
  • “Термін окупності інвестицій в СЕС без застосування «зеленого» тарифу складає – 15-20 років. Однак, сонячні панелі щорічно дешевіють, тому приблизно через 3 роки їх окупність становитиме 10 років, без «зеленого» тарифу.”
  • “В світі технології розгортання акумулюючих потужностей ще занадто дорогі, але щороку їх вартість знижується приблизно на 20%”.

Авенстон пропонує свої послуги в сфері сонячної енергетики, надаючи повний супровід проектів від початкових стадій до введення в експлуатацію. Наша основна компетенція – це проектування і будівництво комерційних сонячних електростанцій. Ми встановлюємо сонячні батареї на стаціонарних та рухомих металоконструкціях, монтуємо фотоелектричне обладнання на дахах і фасадах будівель. Авенстон – це багаторічний досвід великої команди професіоналів, які присвятили своє життя сонячній енергетиці.

Сонячна енергетика для автомобільної галузі

В статті розглянуті питання доцільності та перспективності встановлення сонячних електростанцій для компаній у сфері сервісу автомобільного транспорту на прикладі таких підприємств, як автозаправні комплекси, автомийки або станції технічного обслуговування
Дізнатися більше

Сонячне прогнозування в Україні

Погодні системи значно впливають на доступність сонячної радіації. Це означає, що змінюється вихідна потужність сонячної електростанції та кількість виробленої електроенергії протягом дня. Оскільки Україна постачає все більше електрики від сонця у свою національну мережу, все важливішими стають сонячні прогнози.
Дізнатися більше

Як вибрати сонячні фотомодулі (сонячні батареї)?

Сонячна батарея – це найважливіший і, одночасно, найдорожчий компонент в будь-якій фотоелектричній системі. Саме від його надійності, довговічності та ефективності багато в чому залежить успішна і довгострокова прибуткова експлуатація сонячної станції.
Дізнатися більше

Відновлювані джерела енергії – енергетична незалежність для України

Енергетична безпека та незалежність перейшли на порядок денний в Україні з часів, коли Росія розпочала війну на Донбасі чотири роки тому. До 2014 року Україна покладалася на Росію як постачальника газу.
Дізнатися більше