Співпраця з Українською коаліцією енергетичної свободи

В березні 2023 року між нашою компанією ТОВ “Авенстон” та Громадською організацією “Українська коаліція енергетичної свободи” був підписаний Меморандум про співпрацю. Метою цієї довгострокової спільної роботи є взаємодія сторін задля створення умов, що сприяють переходу до енергетичних систем, які засновані на принципах свободи діяльності, інклюзивності та децентралізації.  

Споживання енергії продовжує зростати, оскільки демографічне та економічне зростання стимулюють попит на електроенергію – до 2050 року світовий попит на енергію може зрости на 40-60%. Управління перехідним періодом – це серйозне завдання, але вона все частіше характеризується як нова можливість. Розуміючи все це ми не хочемо бути осторонь та прагнемо зробити якомога більший внесок в чисте майбутнє нашої країни, запроваджувати умови для нових бізнес-моделей роботи на енергетичних ринках.

Разом ми хочемо і плануємо досягти забезпечення громадян дешевою, чистою і безпечною енергією, наша співпраця допоможе розібратися та донести критичне значення легкості приєднання до енергомереж та в цілому роботу енергетичного ринку для подальшого відновлення і модернізації України. “Авенстон” та “Українська коаліція енергетичної свободи” будуть робити все можливе для створення зрозумілої та прозорої процедури приєднання споживачів та виробників енергії та палива до енергетичних мереж. При цьому перехід до відкритих енергетичних ринків має бути з рівними правилами гри для всіх їх учасників.

У процесі виконання мети та завдання нашої спільної роботи ми будемо створювати та підтримувати різноманітні інформаційні онлайн-ресурси та заходи, проводитимо аналітичні дослідження. А задля успішної та продуктивної взаємодії ми будуватимемо рівні та чесні відносини, будемо надавати всебічну підтримку один одному та іншим партнерам в цілях нашого меморандуму. 

***

Довідка: ГО “Українська коаліція енергетичної свободи” – це спільнота, що просуває бачення української енергосистеми майбутнього як такої, що заснована на принципах свободи діяльності, інклюзивності та децентралізації.

Східно-європейська «Країна сонця, що сходить»

Україна є країною з пострадянського простіру та Східної Європи, яка дуже динамічно розвивається з точки зору використання відновлюваних джерел енергії.
Дізнатися більше

Енергопрогноз до середини століття

Як відбуватиметься глобальна енерготранзиція? Які етапи попереду? Які висновки мають зробити інвестори, націлені на середньо- та довгострокову перспективу?
Дізнатися більше

Варіанти виконання BIPV систем

Зростає кількість власників будинків, які зацікавлені в переході відновлювані джерела енергії. Використання BIPV сонячних систем для заміни традиційних будівельних матеріалів надає нові можливості для поєднання ВДЕ та архітектурних рішень.
Дізнатися більше

Дешева електроенергія від сонячних батарей

Поточні ціни на фотоелектричне обладнання (сонячні модулі, інвертори, тощо) та кліматичні умови України дозволяють отримувати дешеву та екологічно чисту електроенергію за допомогою сонячних електростанцій.
Дізнатися більше