Співпраця з Українською коаліцією енергетичної свободи

В березні 2023 року між нашою компанією ТОВ “Авенстон” та Громадською організацією “Українська коаліція енергетичної свободи” був підписаний Меморандум про співпрацю. Метою цієї довгострокової спільної роботи є взаємодія сторін задля створення умов, що сприяють переходу до енергетичних систем, які засновані на принципах свободи діяльності, інклюзивності та децентралізації.  

Споживання енергії продовжує зростати, оскільки демографічне та економічне зростання стимулюють попит на електроенергію – до 2050 року світовий попит на енергію може зрости на 40-60%. Управління перехідним періодом – це серйозне завдання, але вона все частіше характеризується як нова можливість. Розуміючи все це ми не хочемо бути осторонь та прагнемо зробити якомога більший внесок в чисте майбутнє нашої країни, запроваджувати умови для нових бізнес-моделей роботи на енергетичних ринках.

Разом ми хочемо і плануємо досягти забезпечення громадян дешевою, чистою і безпечною енергією, наша співпраця допоможе розібратися та донести критичне значення легкості приєднання до енергомереж та в цілому роботу енергетичного ринку для подальшого відновлення і модернізації України. “Авенстон” та “Українська коаліція енергетичної свободи” будуть робити все можливе для створення зрозумілої та прозорої процедури приєднання споживачів та виробників енергії та палива до енергетичних мереж. При цьому перехід до відкритих енергетичних ринків має бути з рівними правилами гри для всіх їх учасників.

У процесі виконання мети та завдання нашої спільної роботи ми будемо створювати та підтримувати різноманітні інформаційні онлайн-ресурси та заходи, проводитимо аналітичні дослідження. А задля успішної та продуктивної взаємодії ми будуватимемо рівні та чесні відносини, будемо надавати всебічну підтримку один одному та іншим партнерам в цілях нашого меморандуму. 

***

Довідка: ГО “Українська коаліція енергетичної свободи” – це спільнота, що просуває бачення української енергосистеми майбутнього як такої, що заснована на принципах свободи діяльності, інклюзивності та децентралізації.

Перспективи розвитку галузі сонячної енергетики

Дмитро Лукомський, генеральний директор компанії Авенстон, інвестор, топ-менеджер, удостоєний нагороди «Особистість року» в галузі сталої енергетики Східної Європи на церемоніях SEF Awards 2018 і SEF Awards 2019, розповів читачам LDaily про проблеми, що виникли в сфері сонячної енергетики, та їх причини, а також запропонував рішення, які сприятимуть виходу галузі з кризи.
Дізнатися більше

Основи технології виробництва кремнієвих сонячних фотоперетворювачів

Фотоелектричні перетворювачі або сонячні елементи (solar cells) – це напівпровідникові вироби, які перетворюють сонячне випромінення в електричний струм.
Дізнатися більше

Інтернет-конференція з сонячної енергетики

У травні 2010 року в рамках проекту "Зелена Хвиля" в Україні пройшла інтернет-конференція на тему сонячної енергетики. У даній статті ми знайомимо вас з коментарями Дмитра Лукомського, експерта в сфері сонячної енергетики.
Дізнатися більше

«Мала енерготранзиція»

Експертна думка наразі єдина – нас очікує глобальна електрифікація від переходу на ВДЕ та пов’язані з нею перетворення інфраструктури у всіх сферах. Найпотужнішим драйвером цих процесів стане подальший розвиток сонячної електрогенерації. Які явні та приховані фактори спонукатимуть до таких змін?
Дізнатися більше