В Україну вперше приїхав генеральний директор IRENA

Генеральний директор Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA, Франческо Ла Камера, вперше відвідав Україну на запрошення Асоціації сонячної енергетики України (АСЕУ).

На честь приїзду пана Ла Камера відбулася камерна вечеря, на якій були присутні Дмитро Лукомський, генеральний директор компанії «Авенстон» і член правління АСЕУ, Артем Семенишин, виконавчий директор АСЕУ, Владислав Соколовський, керуючий партнер і адвокат «Соколовський і Партнери» і Тарас Богачев, комерційний директор KNESS Group. Учасники обговорили розвиток ВДЕ в Україні та загальносвітові тренди.

Сьогодні, 28 листопада, Франческо Ла Камера візьме участь у прес-конференції Міжнародного інвестиційного форуму з відновлюваної енергетики, який відбудеться у Києві в КВЦ «Парковий».

Генеральний директор «Авенстон» Дмитро Лукомський в компанії з виконавчим директором АСЕУ Артемом Семенишиним, керуючим партнером «Соколовський і Партнери» Владиславом Соколовським та комерційним директором KNESS Group Тарасом Богачевим у дружній атмосфері знайомлять Франческо Ла Камера із багатою на смак кухнею України
Генеральний директор «Авенстон» Дмитро Лукомський в компанії з виконавчим директором АСЕУ Артемом Семенишиним, керуючим партнером «Соколовський і Партнери» Владиславом Соколовським та комерційним директором KNESS Group Тарасом Богачевим у дружній атмосфері знайомлять Франческо Ла Камера із багатою на смак кухнею України

Перша Асамблея IRENA відбулася 4 квітня 2011 року. З тих пір агентство сприяє широкому і сталому використанню всіх видів відновлюваної енергії. За дорученням країн всього світу, IRENA закликає уряди приймати стимулюючу політику для інвестицій у відновлювані джерела енергії.

Приїзд такої високопоставленої особи, як пан Ла Камера, в Україну є позитивним сигналом для іноземних інвесторів  та сприяє розвитку вітчизняної галузі ВДЕ в нашій країні.

Згідно зі звітом Future of Solar PV, нещодавно опублікованому IRENA, частка сонячної енергії в світовому виробництві електроенергії до 2030 року збільшиться до 13%, а до 2050 року – на чверть. Крім того, за даними агентства, вдосконалена фотоелектрична технологія буде стимулювати виробництво все більше дешевої сонячної електроенергії.

Дмитро Лукомський та інші представники АСЕУ активно працюють над прискоренням розвитку сонячної енергетики в Україні. А також привертають увагу і розвивають співробітництво з міжнародними організаціями, зокрема, з таким центром передового досвіду і сховищем знань про політику, технології, ресурси і фінанси в галузі відновлюваних джерел енергії, як IRENA.

Наш проєкт СЕС «Іванівка» у підручнику з фізики

Побудована у 2013 році сонячна електростанція «Іванівка» потрапила у підручник з фізики для 8 класів! Це сучасний проєкт, виконаний компанією нашої групи, який втілює в собі передові технології та найкращі тенденції в сонячній енергетиці!
Дізнатися більше

Інвестиційна привабливість складської логістики в Україні

Складська логістика є перспективним напрямком вкладення грошових коштів. В Україні відчувається нестача якісних складських приміщень класу А і спеціалізованих хабів.
Дізнатися більше

Світові інвестиції у відновлювані джерела енергії

Для скорочення викидів вуглецю й обмеження таким чином глобального потепління потрібно збільшення обсягу світових інвестицій у відновлювані джерела енергії (ВДЕ). Скільки ж вкладається в цей сектор і як ці фінанси розподіляються у всьому світі? Які перспективи інвестування у ВДЕ в Україні?
Дізнатися більше

Ефективність сонячних модулів у 2022 році

Чому ефективність сонячних батарей важлива? В статті розглядяються основні параметри, що впливають на ефективність сучасних сонячних панелей від провідних виробників, які використовують новітні технології фотоелектричних елементів.
Дізнатися більше