Ремонт трансформаторів для сонячних електростанцій

Промислові сонячні електростанції є об’єктом енергетики, що зазвичай вимагають відносно нескладного технічного обслуговування. Але і з ними іноді трапляються технічні проблеми. Особливістю експлуатації сонячних електростанцій є той факт, що при роботі за “зеленим” тарифом кожен день зупинки буде приносити суттєві збитки власнику сонячної електростанції. Саме тому оперативне виявлення причини дефекту та швидке його усунення є критично важливим. 

Компанія Авенстон надає максимально широкий спектр послуг в галузі сонячної енергетики. Ми не обмежуємося тільки будівництвом сонячних електростанцій та пропонуємо потужну підтримку на всіх етапах. Так в листопаді та грудні 2020 року наші спеціалісти організували серію ремонтних робіт для трансформаторних підстанцій 0,4/35 кВ, які працювали із зауваженнями. В КТП були застосовані трансформатори на 1250 та 1600 кВА турецького виробництва, що ускладнювало оперативне виконання ремонтних робіт. Але чітка робота всіх ланок та контрагентів дозволила виконати обслуговування в максимально стислі терміни. 

Перелік робіт, що були виконані: 

  • Технічний аналіз причин несправності трансформаторних підстанцій;
  • Термінове будівництво грунтових проїздів, необхідних для переміщення важкої вантажної техніки та демонтажу і монтажу трансформаторів з трансформаторної підстанції;
  • Демонтаж трансформаторів та доставка їх в ремонтний цех;
  • Розбирання трансформаторів, зняття кожухів, злив оливи;
  • Сушіння обладнання в спеціальній сушильній камері;
  • Виконання лабораторних аналізів оливи та наступне очищення оливи;
  • Ревізія функціональних вузлів трансформаторів та їх обслуговування;
  • Збирання обладнання та лабораторна перевірка трансформаторів під напругою;
  • Виконання комплексу електротехнічних вимірювань; 
  • Транспортування та монтаж трансформаторів на об’єкті;
  • Запуск трансформаторного обладнання в роботу.

Наразі відремонтовані КТП працюють в штатному режимі, а спеціалісти Авенстон проводять цілодобовий моніторинг їх роботи. Планові та позапланові ремонти є однією зі складових послуг нашої компанії щодо експлуатації та сервісного обслуговування сонячних електростанцій.

Біомаса

Для будівництва фінансово успішних об’єктів генерації енергії з біомаси необхідно мати глибоке розуміння характеристик різних типів біомаси, а також особливостей функціонування даного ринку.
Дізнатися більше

Дахові сонячні електростанції в Україні

Перспективи розвитку дахових комерційних сонячних електростанцій. Переваги та варіанти застосування. Найбільш поширені питання про сонячні електростанції.
Дізнатися більше

Європейські EPC: три запитання до Авенстон

Renewables.Digital познайомив своїх читачів із провідними EPC підрядниками у Європі. Вони розпитали генерального директора Avenston про діяльність і плани компанії.
Дізнатися більше

Поза мережею. Сучасні off-grid PV системи

Вражаюче зростання PV-енергетики серед всіх типів відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), що продемонстровано за останні роки, довело спроможність сонячних станцій впливати на світову модель енергетики та зайняти провідну роль у глобальній енергетичній транзиції.
Дізнатися більше