Сонячна електростанція «Рихта» отримала «зелений» тариф

Ринок сонячної енергетики України не стоїть на місці і постійно радує гарними новинами. Сьогодні на черговому засіданні Національної комісії з регулювання ринків електроенергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) було  прийнято позитивне рішення відносно визначення рівня «зеленого» тарифу для другої черги наземної мережевої сонячної електростанції «Рихта», яка була побудована компанією Авенстон ще восени минулого року. Ресурсами спеціалістів нашої компанії був виконаний супровід повного комплексу юридичних питань щодо корегування ліцензії виробника електричної енергії (після розширення проєкту) та встановлення «зеленого» тарифу. Ці послуги було виконано нашими фахівцями “in house”, тобто без залучення зовнішніх консультантів або співвиконавців. Всі заплановані будівельні роботи та юридичний супровід проєкту було виконано вчасно та згідно з календарними планами, погодженими нашим клієнтом.

Сонячна мережева електростанція станція «Рихта» була збудована двома чергами протягом 2018 року в Хмельницькій області поблизу міста Камянець-Подольский. Сонячна фотоелектростанція наразі займає територію з площею близько 5 га, а загальна сумарна потужність встановлених сонячних батарей (фотоелектричних сонячних модулів) дорівнює 2,178 МВт. При будівництві даного об’єкту були застосовані вискоякісні першокласні сонячні батареї та сонячні інвертори.

Група компаній Авенстон професійно займається проєктуванням та будівництвом комерційних сонячних електростанцій з 2010 року. Наші фахівці мають досвід роботи в галузі сонячної енергетики ще з 2001 року. Компанія Авенстон виступає девелопером та генеральним підрядником в інвестиційних фотоелектричних проєктах, а також має наміри розширити свою діяльність в напрямку власних інвестицій в сонячні електростанції. Ми фокусуємося на промислових мережевих сонячних електростанціях, які працюють по “зеленому” тарифу, але вважаємо, що в достроковій перспективі все більш популярними та затребуваними ставатимуть комерційні сонячні електростанції, які будуть працювати та забеспечення власного споживання електроенергії на різних об’єктах та підприємстваї. Гнучкість рішень, можливость використання в будь-яких місцях нашої країни і висока ефективність роботи – все це є факторами, що сприяють більш широкому розвитку галузі сонячної енергетики в Україні.

Інвестиції в сонячну енергетику

Сонячна енергетика - чергова забава для багатих країн і питання далекого майбутнього або ж реальна можливість, незважаючи на складні економічні та політичні умови сьогоднішньої України, заробляти гроші вже зараз?
Дізнатися більше

Промислові та комерційні сонячні електростанції

Сонячна енергетика стає все більш популярною через зростаючий інтерес до відновлюваних джерел енергії. Існують значні відмінності між системами сонячної енергії для житлового, комерційного та промислового використання.
Дізнатися більше

Методи визначення запиленості сонячних батарей

Сонячні батареї, особливо, що розміщені на нерухомих конструкціях, практично не вимагають складного технічного обслуговування. Однак, генерація електроенергії може значно знижуватися через забруднення поверхні сонячних панелей. Вивченню даного питання і буде присвячена ця стаття.
Дізнатися більше

Наш проєкт СЕС «Іванівка» у підручнику з фізики

Побудована у 2013 році сонячна електростанція «Іванівка» потрапила у підручник з фізики для 8 класів! Це сучасний проєкт, виконаний компанією нашої групи, який втілює в собі передові технології та найкращі тенденції в сонячній енергетиці!
Дізнатися більше