Основи сонячної енергетики для бізнесу

Комерційні сонячні панелі можуть реально змінити ваш бізнес. Незалежно від того, чи шукаєте ви більш енергоефективну альтернативу, щоб скоротити рахунки за електроенергію, чи хочете стати більш стійким бізнесом, щоб відволікти клієнтів від своїх недружніх конкурентів, сонячна енергія може стати хорошим вибором.

Але перш ніж прийняти рішення про інвестиції, вам потрібно переконатися, що сонячна енергія є правильним варіантом для вас. У цій статті ми розглянемо основні переваги та недоліки сонячної енергії.

Що таке сонячні панелі?

Сонячні панелі, іноді відомі як фотоелектричні або фотоелектричні панелі, складаються з багатьох окремих елементів, виготовлених із напівпровідникового матеріалу, найчастіше кремнію. Коли світло світить на панелі, створюється потік електроенергії, який потім може допомогти виробляти електроенергію для вашого бізнесу.

Усі сонячні панелі генеруватимуть електроенергію постійного струму (DC). Оскільки домогосподарства та підприємства використовують змінний струм (AC), інвертор повинен бути встановлений для перетворення постійного струму в змінний. Як правило, кожна сонячна панель генерує близько 550…650 Вт при сильному сонячному світлі. Сонячні фотоелементи не потребують прямого сонячного світла для роботи, оскільки вони можуть виробляти електроенергію навіть у похмурі дні. Багато підприємств вирішують інвестувати в накопичувачі акумуляторів, щоб допомогти боротися з втратою надлишкової сонячної енергії, що генерується системою протягом дня.

Чи достатньо надійна сонячна енергія для мого бізнесу?

Сонячна енергія може бути одним із найнадійніших джерел природної енергії, яку можна використовувати для живлення свого бізнесу. Але це залежатиме від його розташування та кількості сонячного світла, яке зазвичай отримують ваші приміщення, це все одно чудове, екологічніше джерело енергії. Як і слід було очікувати, сонячна енергія найбільш ефективна влітку, коли дні довші, і зазвичай доступного для виробництва електроенергії набагато більше сонця. Однак це не означає, що ви не можете скористатися перевагами сонячної енергії взимку. Натомість це просто означає, що ваша залежність від сонячної енергії повинна бути зменшена взимку, оскільки у нас темніші дні та гірші погодні умови.

 

 

Які бувають види сонячних панелей?

Існує кілька різних типів сонячних панелей, які можна встановити на даху, одні більш ефективні, ніж інші. Але найчастіше встановлюють монокристалічні та полікристалічні сонячні панелі.

Переваги монокристалічних панелей:

  • Кремній високої чистоти означає, що ці панелі мають один із найвищих рейтингів ефективності
  • Вони вимагають мінімум місця для установки
  • Вони менше піддаються впливу погоди в порівнянні з іншими видами

Недоліки монокристалічних панелей:

  • З підвищенням температури продуктивність падає
  • Це найдорожчий вид сонячних панелей через їх високу ефективність і якість використовуваного кремнію

Переваги полікристалічних панелей:

  • Полікристалічні панелі мають досить хороший показник ефективності
  • Вони є дешевшою альтернативою

Недоліки полікристалічних панелей:

  • Вони мають менший ККД порівняно з монокристалічними панелями
  • Швидше за все, термін служби таких панелей буде меншим.

Скільки сонячних панелей потрібно моєму бізнесу?

Кожен сонячний проєкт унікальний. Однак є ключові визначальні фактори, які впливатимуть на те, скільки сонячних панелей вам знадобиться:

  • Використання електроенергії. Кількість електроенергії, яку використовує ваш бізнес, є важливим вирішальним фактором у тому, скільки електроенергії ви споживаєте. Як правило, більшість постачальників сонячних панелей перевірятимуть ваше поточне споживання енергії за допомогою ваших рахунків, півгодинних даних або будь-яких інших даних про використання. Зазвичай це загальна кількість кіловат*годин за день, місяць і рік.
  • Розмір вашого даху є ключовим фактором, оскільки він визначає кількість панелей, які можна встановити на ваш дах. Також важливо враховувати міцність конструкції даху: чи витримає вона вагу панелей.
  • Кількість сонячного світла у вашій місцевості. Енергія, яку можуть генерувати сонячні батареї, залежить від годин сонячного світла, яке ви отримуєте у своєму регіоні.

Важливо пам’ятати, що найкращі сонячні панелі – не найбільші, а найефективніші.

Які переваги сонячної енергії для бізнесу?

Комерційна сонячна енергія пропонує широкий спектр переваг для підприємств, як великих, так і малих. Оскільки вартість електроенергії починає зростати, раціональне використання площі даху може бути розумним рішенням. Деякі з переваг, які сонячні панелі можуть мати для вашого бізнесу, включають:

  • Сонячний прибуток. В ідеалі ви хотіли б використовувати всю сонячну енергію, яку ви генеруєте на місці. Однак будь-який додатковий надлишок електроенергії можна продати в мережу.
  • Зменшення викидів вуглецю. Вироблення власної сонячної енергії значно зменшить вуглецевий слід вашої компанії.
  • Краща корпоративна соціальна відповідальність — сонячні батареї, окрім активного покращення навколишнього середовища, можуть служити демонстрацією відданості вашого бізнесу екологічним справам. Оскільки під час покупок клієнти все частіше обирають екологічно чисті продукти, сонячні батареї є чудовим способом підвищити вашу корпоративну соціальну відповідальність.
  • Економія – сонячні панелі виробляють безкоштовну електроенергію протягом дня, яку можна використовувати на місці. Це зменшує потреби вашого бізнесу в енергії з мережі.
  • Зменшення залежності від імпортних енергоносіїв та обмежених ресурсів.
  • Покращення енергетичної безпеки. Менша залежність від національної мережі означає, що ваш бізнес менш вразливий до відключень електроенергії та інших збоїв. Зберігання електроенергії на місці означає, що ви даєте своєму бізнесу резерв, до якого можна повернутися, якщо виникне така потреба.

Які недоліки сонячної енергії для бізнесу?

Хоча сонячна енергія може бути чудовою річчю, як і більшість варіантів енергії, вона також має свої недоліки.

  • Висока початкова вартість. Хоча сонячні панелі можуть заощадити ваші гроші в довгостроковій перспективі, спочатку вони мають високу початкову вартість. Це включає в себе оплату сонячних панелей, інвертора, проводки, батарей і монтажу.
  • Займає багато місця – чим більше електроенергії ви хочете виробити, тим більше панелей вам знадобиться. Крім того, зі збільшенням кількості сонячних панелей потрібно більше місця на даху.
  • Сонячна енергія може бути дорогою. Якщо ви працюєте 24/7, швидше за все, вам знадобиться джерело живлення 24/7. Сонячну енергію потрібно використовувати негайно, інакше її можна зберігати у великих батареях, обслуговування яких може бути надзвичайно дорогим.
  • Залежність від погоди. Хоча сонячну енергію можна збирати під час дощових і похмурих днів, ефективність отриманої енергії знизиться. Сонячні панелі залежать від сонячного світла для ефективного збору та зберігання сонячної енергії, тому в дні, коли погода не така яскрава, ви побачите помітну різницю.

Інвестиції у відновлювані джерела енергії для вашого бізнесу можуть бути розумним кроком, але потребують ретельного планування. Але в будь-якому випадку вигоди, які ви отримаєте в довгостроковій перспективі, значно перевищать понесені витрати. Зв’яжіться з Авенстон, щоб детально обговорити ваш PV-проект і знайти найкраще рішення.

 

Ключові напрямки діяльності Авенстон

Промислові сонячні електростанції

Будуємо мережеві промислові сонячні електростанції для продажу електроенергії в мережу по договорам PPA та через систему аукціонів. Наземні сонячні електростанції "під ключ" - проєктування, генпідряд, підключення до мереж.
Дізнатися більше

Комерційні сонячні електростанції

З 2010 року виконуємо повний комплекс робіт по розробці проєктів, будівництву та сервісному обслуговуванню сонячних фотоелектричних електростанцій всіх типів. Величезний практичний досвід будівництва сонячних електростанцій для бізнесу.
Дізнатися більше

Плавучі сонячні електростанції

Ми пропонуємо всі необхідні послуги та інноваційні рішення для впровадження плавучих сонячних електростанцій (FPV) в Європі та на Близькому Сході. Технічні консультації, проектування та послуги EPC під ключ.
Дізнатися більше

Системи накопичення електроенергії

Повний спектр послуг по впровадженню технологій зберігання енергії (BESS) для сонячних електростанцій та інших об'єктів ВДЕ, промисловості і комерційного сектора. Проєктування, будівництво та введення в експлуатацію систем накопичення енергії.
Дізнатися більше

Обладнання для сонячних електростанцій

Авенстон має багаторічний досвід у постачанні обладнання і матеріалів на будівельні майданчики проєктів ВДЕ. Вартість обладнання та вибір оптимального графіка доставки можуть бути ефективно оптимізовані фахівцями нашої компанії.
Дізнатися більше

Системи резервного живлення та ДБЖ

Надаємо послуги з встановлення сучасних джерел безперервного та резервного живлення для комерційних підприємств. Проєктування, встановлення і сервіс ДБЖ малої та середньої потужності. Резервні системи електропостачання.
Дізнатися більше

Експлуатація і сервіс сонячних електростанцій

Подовжуємо термін служби об'єктів ВДЕ, збільшуємо їхню прибутковість, оптимізуємо продуктивність та експлуатаційну доступність, знижуємо операційні витрати. Планове та позапланове технічне обслуговування, гарантія, сервіс.
Дізнатися більше

Додаткові інжинірингові послуги

Авенстон надає окремі послуги, повʼязані з технічними аспектами реалізації проєктів в галузі відновлювальної енергетики: моделювання, техніко-економічне обгрунтування, проєктування, монтажні та електромонтажні роботи.
Дізнатися більше