Компанія нашої групи відмічає шестиріччя

Галузь сонячної енергетики України у 2016 році отримала стрімкий розвиток. Зросла кількість нових проєктів сонячних електростанцій (СЕС) та, згідно з прогнозами, активне зростання найближчим часом продовжиться. Зараз український ринок спостерігає підвищений інтерес до сегментів промислових та приватних PV-електростанцій. Цьому сприяє «зелене» законодавство, яке у 2015 році отримало додаткові правки і стало більш зваженим у порівнянні з минулим.

РЕНТЕХНО є одною з енергокомпаній нашої групи. Нещодавно ми відзначили 6 років своєї роботи на ринку сонячної енергетики України! За шість років здобуто багато перемог, якими ми дуже хочемо поділитися. Наразі наша група компаній надає послуги не тільки з проєктування та будівництва СЕС, але також виступає постачальником обладнання, девелопером та оператором по сервісному обслуговуванню як промислових, так і комерційних проєктів! За минулі роки, нашою командою спроєктовано сумарною потужністю понад 80 МВт СЕС.

наземная солнечная электростанция

Всього професіоналами нашої групи компаній було виконано 20 проєктів промислових електростанцій, максимальною потужністю 12 МВт та мінімальної 90 кВт. З них за 2011-2016 роки введено в експлуатацію 15 комерційних електростанцій сумарною потужністю 31 МВт.

На цю мить ми продовжуємо роботу над ще декількома промисловими фотоелектростанціями загальною потужністю 10 МВт. Ми займаємось не тільки проєктуванням, а й веденням нових проєктів до моменту підключення їх до «зеленого» тарифу. Ми виконуємо постачання обладнання, будівельно-монтажні та пусконалагоджувальні роботи, введення у дослідну та промислову експлуатацію, супровід формальних питань з ліцензування тощо.

 

Варто окремо зупинитися на наших проєктах з будівництва приватних сонячних установок. Цей напрямок новий та заснований на підключенні домовласників до «зеленого» тарифу. За 2016 рік компанія виконала та під’єднала вже понад 20 приватних домоволодінь. Загальна потужність сонячних панелей, встановлених командою РЕНТЕХНО, досягла 350 кВт.

Наші фахівці виконують не тільки мережеві проєкти, але займаються також реалізацією автономних, резервних та гібридних систем електропостачання. Крім того, у нашому портфоліо є проєкти з різними варіантами орієнтації та кріплення сонячних модулів: наземні та покрівельні стаціонарні металоконструкції, рухливі трекери. А сонячні ліхтарі вже освітлюють багато вулиць українських сіл.

За 6 років ми побудували об’єкти у Вінницькій, Херсонській, Кропивницькій, Черкаській, Київській, Одеській, Сумській, Рівненській та Львівській областях. Багато з них ви можете відвідати та своїми очима побачити втілення інноваційних технологій сучасної сонячної енергетики.

***

Діяльність Групи компаній АВЕНСТОН та РЕНТЕХНО почалася ще у 2007 році під брендом SolarUA. Тоді ми виробляли фотоелектричні компоненти в рамках інвестиційних проєктів України і США. Пізніше була заснована РЕНТЕХНО (2010 рік), яка зосередила свою діяльність на реалізації генеральних підрядів об’єктів ФЕС. У 2011 році був прийнятий закон про «зелений» тариф тому у 2012 році ми прийняли рішення сфокусувати свою увагу на проєктах промислових СЕС. Розвиток компанії передбачав розширення послуг та початок виконання системних поставок обладнання для будівництва об’єктів ФЕС, для чого і була утворена РЕНТЕХНО ПРАЙМ. У 2018 році в Україні відбувся різкий стрибок популярності сонячної енергетики, що призвело до створення нової компанії групи — АВЕНСТОН, яка готова прийняти нові виклики ринку та об’єднати в собі всі знання та напрацьований досвід 10-річної діяльності на PV ринку України.

BIPV системи: особливості розвитку і застосування

BIPV - інтегровані рішення на межі архітектури та сонячної енергетики. Цей напрямок сьогодні є одним з найбільш перспективних і має великий потенціал для впровадження в Україні. Особливо актуальними технології BIPV є для нового будівництва як в комерційному, так і в приватному секторі.
Дізнатися більше

Нетрадиційні ВДЕ: реальність чи фантастика?

Сьогодні спостерігається загальна світова тенденція до екологічної обізнаності, і відновлювані джерела енергії знаходяться під пильною увагою. Компанія АВЕНСТОН представляє огляд нетрадиційних ВДЕ: грозова енергетика, кріоенергетика, гравітаційна енергетика та технології концентрації сонячного світла.
Дізнатися більше

Як вибрати сонячні фотомодулі (сонячні батареї)?

Сонячна батарея – це найважливіший і, одночасно, найдорожчий компонент в будь-якій фотоелектричній системі. Саме від його надійності, довговічності та ефективності багато в чому залежить успішна і довгострокова прибуткова експлуатація сонячної станції.
Дізнатися більше

Що таке сонячні електростанції BIPV?

BIPV (абревіатура від англійського Building-integrated photovoltaics) – це сонячні електростанції (СЕС), які інтегровані в будівлі (споруди), виконуючи при цьому крім свого безпосереднього призначення – генерації електроенергії
Дізнатися більше