Сонячна електростанція «Рихта» отримала «зелений» тариф

Ринок сонячної енергетики України не стоїть на місці і постійно радує гарними новинами. Сьогодні на черговому засіданні Національної комісії з регулювання ринків електроенергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) було  прийнято позитивне рішення відносно визначення рівня «зеленого» тарифу для другої черги наземної мережевої сонячної електростанції «Рихта», яка була побудована компанією Авенстон ще восени минулого року. Ресурсами спеціалістів нашої компанії був виконаний супровід повного комплексу юридичних питань щодо корегування ліцензії виробника електричної енергії (після розширення проєкту) та встановлення «зеленого» тарифу. Ці послуги було виконано нашими фахівцями “in house”, тобто без залучення зовнішніх консультантів або співвиконавців. Всі заплановані будівельні роботи та юридичний супровід проєкту було виконано вчасно та згідно з календарними планами, погодженими нашим клієнтом.

Сонячна мережева електростанція станція «Рихта» була збудована двома чергами протягом 2018 року в Хмельницькій області поблизу міста Камянець-Подольский. Сонячна фотоелектростанція наразі займає територію з площею близько 5 га, а загальна сумарна потужність встановлених сонячних батарей (фотоелектричних сонячних модулів) дорівнює 2,178 МВт. При будівництві даного об’єкту були застосовані вискоякісні першокласні сонячні батареї та сонячні інвертори.

Група компаній Авенстон професійно займається проєктуванням та будівництвом комерційних сонячних електростанцій з 2010 року. Наші фахівці мають досвід роботи в галузі сонячної енергетики ще з 2001 року. Компанія Авенстон виступає девелопером та генеральним підрядником в інвестиційних фотоелектричних проєктах, а також має наміри розширити свою діяльність в напрямку власних інвестицій в сонячні електростанції. Ми фокусуємося на промислових мережевих сонячних електростанціях, які працюють по “зеленому” тарифу, але вважаємо, що в достроковій перспективі все більш популярними та затребуваними ставатимуть комерційні сонячні електростанції, які будуть працювати та забеспечення власного споживання електроенергії на різних об’єктах та підприємстваї. Гнучкість рішень, можливость використання в будь-яких місцях нашої країни і висока ефективність роботи – все це є факторами, що сприяють більш широкому розвитку галузі сонячної енергетики в Україні.

Як вибрати сонячні фотомодулі (сонячні батареї)?

Сонячна батарея – це найважливіший і, одночасно, найдорожчий компонент в будь-якій фотоелектричній системі. Саме від його надійності, довговічності та ефективності багато в чому залежить успішна і довгострокова прибуткова експлуатація сонячної станції.
Дізнатися більше

Ринок сонячної енергетики в Україні у 2010 році

Український ринок: аналіз поточної ситуації та можливостей побудови ефективного бізнесу від експертів сонячної енергетики
Дізнатися більше

Сонячні симулятори – нові можливості для PV-бізнесу

Розвиток сонячної енергетики, що останнім часом потужно стимульований падінням вартості PV-компонентів, стикається з новим викликом. Досить важко достеменно оцінити привабливість розташування бізнес-проекту з PV-енергетики та обрати перспективну бізнес-модель для нього.
Дізнатися більше

Сонячні панелі за технологією гетеропереходів (HJT)

Технологія гетеропереходів (HJT) є давно відомим методом виробництва сонячних панелей, який активно набрав обертів за останнє десятиліття. Наразі ця технологія є одним з найкращих варіантів для сонячної промисловості для підвищення ефективності та потужності до найвищого рівня.
Дізнатися більше