Побудована сонячна електростанція “Камьянече”

Сонячна електростанція “Камʼянече” побудована на кошти ТОВ «Авангард Агрофірма» за ініціативою власника та директора підприємства Василя Крамара. Рішення про будівництво цього важливого об’єкта було прийнято півтора роки тому. Оскільки станція повинна була бути побудована на місці зруйнованої лікарні, до початку фактичного будівництва було виконано дуже великі роботи з очищення та озеленення. Контрактні роботи виконала ТОВ “Рентехно”. Встановлені сонячні батареї займають близько 5 га.

У своєму вітальному слові до керівництва сільськогосподарського підприємства та жителів села Кам’янече з нагоди реалізації амбіційного проекту губернатор Сергій Кузьменко зазначив:

– Лише рік тому було підписано Паризьку угоду з метою зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферу та більш широке використання альтернативних джерел енергії, а вже сьогодні на території Кіровоградської області вже 17 промислових сонячних електростанцій. На території України понад 180 таких станцій.

Голова облдержадміністрації висловив вдячність ініціаторам проекту, зазначивши, що аграрії Кіровоградської області не тільки вирощують хороші врожаї, а й роблять свій внесок у владу незалежності держави. Разом з Олександром Чорноіваненко, головою обласної ради, обласний губернатор передав Василю Крамару найвищу нагороду області «Честь і слава Кіровоградської області». Церемонію відкриття продовжили поздоровлення численних гостей і нагородження тих, хто зробив значний внесок у будівництво станції, і нарешті було обрізано урочисту стрічку.

Голова обласної державної адміністрації розглянув територію сонячної електростанції і ознайомився з деякими ключовими принципами її роботи.

– На станції буде працювати близько десяти чоловік. Це дуже важливо, адже ми створюємо нові робочі місця, поповнюємо економіку нашої області новими податками. А фактично будівництво станції на агропідприємстві вже вклало в економіку області десятки мільйонів гривень, – завершив Сергій Кузьменко після огляду станції.

Солнечная электростанция «Каменечье»
Солнечная электростанция «Каменечье»
Солнечная электростанция «Каменечье»

Дана наземна мережева сонячна електростанція була побудована для роботи по “зеленому” тарифу. Це черговий сонячний проект, реалізований нашою групою компаній. Ми давно і плідно працюємо в регіоні, а також виконуємо проекти і в інших областях України. В даний час Авенстон сфокусований на проектуванні та будівництві промислових сонячних електростанцій, а також надає послуги з їх комплексного сервісного обслуговування.

До питання розвитку альтернативних джерел енергії

У сьогоднішніх реаліях зростаючих глобальних енергетичних проблем все більш актуальними стають питання переходу до альтернативних джерел енергозабезпечення.
Дізнатися більше

Прогноз обсягів генерації сонячними електростанціями

Прогноз обсягів генерації електроенергії сонячними станціями - це в першу чергу прогнозування кількості сонячної радіації, яку отримають сонячні панелі. У статті розглядаються кілька методів прогнозування генерації електрики сонячними електростанціями.
Дізнатися більше

Еволюція і зростання в умовах військової агресії

Інтервʼю з паном Дмитром Лукомським, співзасновником та головою наглядової ради групи компаній Авенстон, для онлайн-видання tubetorial.com
Дізнатися більше

Можливості для інвестування в Україну

Україна робить важливі кроки для збільшення використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива як частину своєї більш широкої стратегії зменшення залежності від традиційних видів палива.
Дізнатися більше