Відбулося відкриття нової сонячної електростанції «Іванівка-2»

Відбулося відкриття нової сонячної електростанції «Іванівка-2» потужністю понад 3 МВт, яка забезпечена 11 616 сонячними модулями (по 265 Вт кожна). Щорічне виробництво електроенергії на електростанції «Іванівка-2» (Україна, Кіровоград) становить близько 4000 МВт-год.

Деталі проекту:

  • Етап – будівництво завершено
  • Потужність – 3,08 MWp
  • Поверхня – 6 га
  • Технологія – мульти-Si
  • Структури – фіксовані
  • Введення в експлуатацію – 2016 рік

Сонячна електростанція “Іванівка-2” (фотоелектрична станція) побудована в 2016 році в Новоукраїнському районі Кіровоградської області. Електростанція займає площу близько 6 га, а загальна потужність сонячних батарей (фотоелектричних модулів) перевищує 3 МВт. Ця наземна сонячна фотоелектростанція була побудована для збільшення виробництва екологічно чистої електроенергії та подальшого отримання прибутку від продажу зелених тарифів. Електростанція проектується із застосуванням стрінгових інверторів потужністю 60 кВт і полікристалічних кремнієвих модулів потужністю 265 Вт. Всі інвертори об’єднані в три групи і далі підключені до комплектних трансформаторних підстанцій 0,4/35 кВ.

Компанія Рентехно стала генеральним підрядником будівельних робіт «Іванівка-2», зробивши проект «під ключ». Серед наданих послуг були:

  • Оформлення необхідних дозволів на будівництво електростанцій;
  • Підключення до мережі Обленерго;
  • Передпроектні інженерно-геологічні та інженерно-геодезичні дослідження;
  • Проектування об’єктів на сонячній електростанції;
  • Придбання та постачання необхідного обладнання та комплектуючих до будівельного майданчика;
  • Будівництво сонячної електростанції;
  • Пусконалагоджувальні роботи та налагоджувальні роботи;
  • Навчання та навчання персоналу.

Працівники нашої компанії також надавали юридичну підтримку, пов’язану з офіційними питаннями впровадження зеленого тарифу (реєстрація ліцензії на виробників електроенергії, членство в Оптовому ринку електроенергії, експертна оцінка щодо визначення фактичної частки місцевого вмісту, підписання Угоди про закупівлю електроенергії (PPA) про продаж електроенергії з Державного підприємства “Енергоринок” та отримання рішення НКРЕ щодо “зеленого” тарифного дозволу).

Солнечная электростанция «Ивановка-2»
Солнечная электростанция «Ивановка-2»

Енергетична транзиція: Нові виклики для операторів мереж

Досягнутий рівень розвитку технологій видобутку енергії з відновлюваних джерел (ВДЕ) та наявний ступінь їх проникнення на ринок завдяки зниженню собівартості ВДЕ-генерації вже зараз суттєво впливає на енергетичну інфраструктуру.
Дізнатися більше

Про гібридні енергетичні рішення

Надійні джерела живлення є важливою потребою для кожного бізнесу. Через нестабільність мережевого електропостачання підприємствам доводиться вдаватися до альтернативних джерел енергії для забезпечення нормальної щоденної роботи.
Дізнатися більше

Методи визначення запиленості сонячних батарей

Сонячні батареї, особливо, що розміщені на нерухомих конструкціях, практично не вимагають складного технічного обслуговування. Однак, генерація електроенергії може значно знижуватися через забруднення поверхні сонячних панелей. Вивченню даного питання і буде присвячена ця стаття.
Дізнатися більше

Геотермальна енергія – крок у майбутнє

Геотермальна енергія стала новою надією на уповільнення кліматичних змін якихось 10 років тому. Який саме потенціал геотермальної енергії на нашій планеті? Давайте розбиратися поетапно.
Дізнатися більше