Наш проєкт СЕС «Іванівка» у підручнику з фізики

солнечная станция в учебнике

Сонячна електростанція «Іванівка», виконана компанією нашої групи, потрапила у підручник з фізики для 8 класів! Наші українські школярі будуть вивчати новітні технології, реалізовані в цікавих проєктах силами українських фахівців!

Наземна сонячна електростанція «Іванівка» була побудована у 2013 році. Це сучасний проєкт, який втілює в собі передові технології та найкращі тенденції в енергетиці! Ми пишаємося такою популярністю і тим, що нові покоління будуть читати про наш проєкт за шкільною партою і, можливо, у майбутньому вирішать пов’язати своє життя з сонячною енергетикою!

***

Першою компанією нашої групи стала SolarUA, заснована у 2007 році, яка займалась виробництвом фотоелектричних частин для інвестиційних проєктів України і США. Вже у 2010 році з’явилася друга компанія — РЕНТЕХНО, яка реалізовувала проєкти генеральних підрядів для сонячних електростанцій. Після прийняття у 2011 році закону про «зелений» тариф, було вирішено займатись переважно проєктами промислових СЕС. Активний розвиток та початок надання додаткових послуг з постачання обладнання зробили доцільним створення нової компанії енергогрупи РЕНТЕХНО ПРАЙМ. Наступною була заснована компанія АВЕНСТОН у 2018 році, яка прийняла всі нові виклики ринку сонячної енергетики України та поєднала професіоналізм та багаторічний досвід роботи у сфері ВДЕ.

Інтернет-конференція з сонячної енергетики

У травні 2010 року в рамках проекту "Зелена Хвиля" в Україні пройшла інтернет-конференція на тему сонячної енергетики. У даній статті ми знайомимо вас з коментарями Дмитра Лукомського, експерта в сфері сонячної енергетики.
Дізнатися більше

Інструменти для моделювання сонячних електростанцій

Розрахунок сонячної електростанції дозволяє досить точно спрогнозувати обсяги генерування фотомодулями (сонячними батареями) електроенергії для конкретних умов місцевості за умови, що всі компоненти системи будуть змонтовані і підключені вірно.
Дізнатися більше

Юридичні аспекти будівництва наземних СЕС

Будівництво наземних сонячних електростанцій потребує отримання дозвільної документації та документів, що підтверджують введення об’єкта в експлуатацію. Проєктування та будівництво таких об’єктів здійснюється у визначеному законом порядку.
Дізнатися більше

Ринок дахових сонячних інсталяцій

Галузь сонячної енергетики наразі активно розвивається в усьому світі. В Україні також прогнозується зростання попиту на дахові сонячні електростанції. Очикується післявоєнний бум "зеленої" генерації електроенергії для власного споживання.
Дізнатися більше