Тренінг «Як подвоїти дохід сонячної електростанції»

Українська сонячна енергетика знаходиться на етапі бурхливого зростання та розвитку. В країні будується та вводится в експлуатацію велика кількість нових об’єктів, проходять різноманітні галузеві події. Так в перших числах березня в Києві пройшов семінар, який був присвячений темі підвищення прибутковості сонячних електростанцій. Керівник компанії Авенстон прийняв участь у цій події та виступив з доповіддю про можливі шляхи збільшення прибутку від експлуатації комерційної сонячної електростанції. Захід був організований 1-ою професійною міжнародною школою в сфері сонячної енергетики Solar Academy, він об’єднав слухачів та доповідачів з усіх куточків України.

возобновляемая энергетика авенстон

Саме тут учасники, які є зацікавленими в оптимізації та підвищенні ефективності встановлення та експлуатації різноманітних сонячних електростанцій, отримали мождивість познайомитись зі своїми однодумацями, колегами, отримати цінні поради провідних спеціалістів галузі, обмінятись між собою реальним практичним досвідом та контактами, встановити партнерські зв’язки, що і є основою для розвитку успішного бізнесу!

Серед лекторів та доповідачів семінару були представлені провідні експерти галузі, реальні практики, фахівці відомих компаній, а також представники державних установ, що разом висвітлили найефективніші можливі алгоритми для збільшення пасивного доходу від сонячних електростанцій різних типів.

 

На тренінгу Дмитро Лукомський, генеральний директор Авенстон, поділився практичними порадами щодо планування та впровадження проєктів сонячної енергетики задля підвищення їх ефективності та інвестиційної привабливості. У своїй промові пан Дмитро детально розповів про оптимізацію інженерних рішень на базі фотоелектричних систем, а саме про наступне:

  • Які технічні параметри ФЄС потрібно та необхідно оптимізувати;
  • Які є фактори доходу та витрат, що можуть впливати на ефективність інвестицій в сонячні електростанції;
  • Технічні нюанси та напрацювання на етапі розробки проєктної документації для сонячних електростанцій;
  • Програмні продукти та інструменти для симуляції (моделювання) роботи сонячної електростанції.

 

Також, пан Лукомський на прикладі раніше побудованих сонячних фотоелектростанцій компанією Авенстон проілюстрував як можна та треба використовувати вищезгадані поради в реальних умовах щоденної практичної роботи.

Авенстон є відомим гравцем галузі сонячної енергетики України. Наша група компанії професійно займається проєктуванням, будівництвом та сервісним супровідом коммерційних сонячних електростанцій з 2010 року. Ми виконуємо роботи як генеральний підрядник, а також займаємось власним девелопментом проєктів сонячної енергетики. Фахівці Авенстон здобули унікальний практичний досвід в сонячній енергетиці, а ключові учасники нашої команди професійно займаються цим напрямком ще з початку 2000-х років.

Пасивні будинки та їх принципи проєктування

Пасивні будинки відрізняються дуже низькою втратою енергії (тепла), завдяки використанню пасивних методів енергозбереження (ізоляційні матеріали, інженерні та архітектурні рішення). Фахівці нашої компанії підготували цікавий і доступний матеріал про базові принципи енергозберігаючого будинку.
Дізнатися більше

Підтримка стартапів

У нас є можливості залучати інвестиції в цікаві та перспективні стартапи. В рамках нашої ініціативи Avenston Innovation Center ми готові запропонувати всебічну підтримку (інтелектуальну, наукову, технологічну та технічну, фінансову, маркетингову)
Дізнатися більше

Інструменти для моделювання сонячних електростанцій

Розрахунок сонячної електростанції дозволяє досить точно спрогнозувати обсяги генерування фотомодулями (сонячними батареями) електроенергії для конкретних умов місцевості за умови, що всі компоненти системи будуть змонтовані і підключені вірно.
Дізнатися більше

Коли необхідне сервісне обслуговування СЕС?

Якісний сервіс по експлуатації та обслуговуванню (O&M) — один з головних способів забезпечення максимально високоефективної роботи сонячної електростанції. Компанія АВЕНСТОН підготувала огляд типових причин несправностей та їх впливу на продуктивність сонячної електростанції.
Дізнатися більше