Тренінг «Як подвоїти дохід сонячної електростанції»

Українська сонячна енергетика знаходиться на етапі бурхливого зростання та розвитку. В країні будується та вводится в експлуатацію велика кількість нових об’єктів, проходять різноманітні галузеві події. Так в перших числах березня в Києві пройшов семінар, який був присвячений темі підвищення прибутковості сонячних електростанцій. Керівник компанії Авенстон прийняв участь у цій події та виступив з доповіддю про можливі шляхи збільшення прибутку від експлуатації комерційної сонячної електростанції. Захід був організований 1-ою професійною міжнародною школою в сфері сонячної енергетики Solar Academy, він об’єднав слухачів та доповідачів з усіх куточків України.

возобновляемая энергетика авенстон

Саме тут учасники, які є зацікавленими в оптимізації та підвищенні ефективності встановлення та експлуатації різноманітних сонячних електростанцій, отримали мождивість познайомитись зі своїми однодумацями, колегами, отримати цінні поради провідних спеціалістів галузі, обмінятись між собою реальним практичним досвідом та контактами, встановити партнерські зв’язки, що і є основою для розвитку успішного бізнесу!

Серед лекторів та доповідачів семінару були представлені провідні експерти галузі, реальні практики, фахівці відомих компаній, а також представники державних установ, що разом висвітлили найефективніші можливі алгоритми для збільшення пасивного доходу від сонячних електростанцій різних типів.

 

На тренінгу Дмитро Лукомський, генеральний директор Авенстон, поділився практичними порадами щодо планування та впровадження проєктів сонячної енергетики задля підвищення їх ефективності та інвестиційної привабливості. У своїй промові пан Дмитро детально розповів про оптимізацію інженерних рішень на базі фотоелектричних систем, а саме про наступне:

  • Які технічні параметри ФЄС потрібно та необхідно оптимізувати;
  • Які є фактори доходу та витрат, що можуть впливати на ефективність інвестицій в сонячні електростанції;
  • Технічні нюанси та напрацювання на етапі розробки проєктної документації для сонячних електростанцій;
  • Програмні продукти та інструменти для симуляції (моделювання) роботи сонячної електростанції.

 

Також, пан Лукомський на прикладі раніше побудованих сонячних фотоелектростанцій компанією Авенстон проілюстрував як можна та треба використовувати вищезгадані поради в реальних умовах щоденної практичної роботи.

Авенстон є відомим гравцем галузі сонячної енергетики України. Наша група компанії професійно займається проєктуванням, будівництвом та сервісним супровідом коммерційних сонячних електростанцій з 2010 року. Ми виконуємо роботи як генеральний підрядник, а також займаємось власним девелопментом проєктів сонячної енергетики. Фахівці Авенстон здобули унікальний практичний досвід в сонячній енергетиці, а ключові учасники нашої команди професійно займаються цим напрямком ще з початку 2000-х років.

Розвиток галузі відновлюваної енергетики

У статті Дмитро Лукомський зазначив прогнозування щодо щорічних глобальних інвестицій в енергетику у 2021 році, які повинні зрости до 1,9 трлн. доларів США і перевершити загальний обсяг щорічних інвестицій до докризового рівня.
Дізнатися більше

Дешева електроенергія від сонячних батарей

Поточні ціни на фотоелектричне обладнання (сонячні модулі, інвертори, тощо) та кліматичні умови України дозволяють отримувати дешеву та екологічно чисту електроенергію за допомогою сонячних електростанцій.
Дізнатися більше

Сонячні симулятори – нові можливості для PV-бізнесу

Розвиток сонячної енергетики, що останнім часом потужно стимульований падінням вартості PV-компонентів, стикається з новим викликом. Досить важко достеменно оцінити привабливість розташування бізнес-проекту з PV-енергетики та обрати перспективну бізнес-модель для нього.
Дізнатися більше

Про сучасні плавучі сонячні електростанції

Сонячна енергетика - один з сегментів світової енергетики, що розвиваються найбільш стрімко. При цьому розробники і конструктори постійно шукають підходи, які дозволять підвищити генерацію при зниженні операційних витрат.
Дізнатися більше