Участь у Харківському Міжнародному Бізнес-форумі

Участь у Харківському Міжнародному Бізнес-форумі

Представники нашої групи компаній взяли участь в 4-му Міжнародному бізнес-форумі, який проходив у Харкові 21-22 червня 2017 року.

Співзасновник компаній АВЕНСТОН та РЕНТЕХНО Дмитро Лукомський виступив перед учасниками форуму у перший день заходу, на секції про енергоефективність, з презентацією загальної картини розвитку галузі сонячної енергетики в Україні та у світі.

Доповідь включала аналіз стану галузі у 2017 році та ключові фактори, що визначають динаміку її розвитку. Також, Дмитро Лукомський детально зупинився на розборі головних викликів, які сьогодні постали перед галуззю сонячної енергетики нашої країни. У тому числі було відзначено, що держава є основним фактором впливу в умовах, коли паритет цін ще не досягнуто. Також спікер поділився своїм поглядом на перспективи розвитку сонячної енергетики як в умовах збереження дії «зеленого» тарифу, так і при переході до вільного ринку електроенергії.

***

Наша група компаній почала свою діяльність у 2007 році під брендом SolarUA з виробництва фотоелектричних компонентів в рамках інвестиційних проєктів України і США. У 2010 році для реалізації генеральних підрядів в області сонячної електроенергетики була заснована компанія РЕНТЕХНО. У 2012 році у зв’язку з прийняттям у 2011 році закону про “зелений” тариф компанія РЕНТЕХНО сфокусувалася на проєктах промислових СЕС. Згодом ми значно розширили свою діяльність системним постачанням обладнання для сонячних електростанцій, чим системно зайнялася нова компанія групи РЕНТЕХНО ПРАЙМ. У 2018 році почався справжній БУМ сонячної енергетики. Беручи до уваги виклики ринку, було вирішено заснувати нову енергокомпанію групи — АВЕНСТОН, що об’єднала в собі знання, досвід та навички 10-ти річного періоду роботи на ринку сонячної енергетики України.

Сонячна енергетика в Україні

Сонячна енергетика – одна з найперспективніших і динамічних частин галузі ВДЕ. Щорічний приріст потужностей, що вводяться в експлуатацію становить близько 40-50%.
Дізнатися більше

Як вибрати якісний і надійний сонячний модуль?

Компанія Авенстон, спираючись на багаторічний досвід своєї команди у виробництві і застосуванні обладнання для сонячних електростанцій, пропонує свої рекомендації про те, як правильно вибрати сонячні панелі.
Дізнатися більше

Інструменти для моделювання сонячних електростанцій

Розрахунок сонячної електростанції дозволяє досить точно спрогнозувати обсяги генерування фотомодулями (сонячними батареями) електроенергії для конкретних умов місцевості за умови, що всі компоненти системи будуть змонтовані і підключені вірно.
Дізнатися більше

Класифікація сонячних електростанцій (СЕС)

В даній статті коротко розглянуто найбільш популярні типи сучасних фотоелектричних сонячних електростанцій і запропоновано варіанти їх класифікації.
Дізнатися більше