Семінар SolarUA – SoliTek – Ernst Schweizer

Підрозділом SolarUA був організований та проведений перший в Україні семінар, присвячений інтегрованим рішенням в сонячній енергетиці – BIPV. Семінар проведено за участі компанії SoliTek Cells&Modules – провідного європейського виробника сонячних модулів класу «скло/скло» і BIPV продуктів. Також в семінарі взяв участь представник швейцарської компанії Ernst Schweizer AG – виробника монтажних систем для фотоелектричних модулів.

Основна тема семінару – сучасний стан і перспективи розвитку Building-Integrated PV – сонячних модулів, інтегрованих в конструкцію будівель і споруд. Представник литовської компанії SoliTech ознайомив присутніх з продукцією, що випускається цією компанією на власному заводі в Вільнюсі. Основна увага виступу було приділено готовим рішенням для дахів будинків, що складається з фотоелектричних модулів і уніфікованого комплекту для монтажу – системі Solrif. Основна перевага цієї системи – можливість швидкого і якісного монтажу фотоелектричної станції. Крім цього, гість з Литви розповів про весь асортименті фотомодулів, які розробляє і випускає їх компанія.

У другій частині семінару представник нашої групи компаній розповів про нові перспективні можливості для встановлення сонячних станцій – монтажі на фасадах будівель. Були озвучені технічні можливості і економічні переваги такого способу інсталяції сонячних батарей.

У заключній частині заходу було проведено презентацію продукції для монтажу сонячних панелей від компанії Ernst Schweizer AG. У тому числі – комплексних систем «захід/схід», призначених для встановлення на плоских дахах з гравійним або бітумним покриттям.

Напрямок BIPV є одним з перспективних в портфелі компанії Авенстон. Ми приділяємо велику увагу сонячним електростанціям, інтегрованим в конструкцію будівель і споруд. Проектування і монтаж BIPV систем – одна з послуг компанії Авенстон в сегменті сонячної енергетики.

Біомаса

Для будівництва фінансово успішних об’єктів генерації енергії з біомаси необхідно мати глибоке розуміння характеристик різних типів біомаси, а також особливостей функціонування даного ринку.
Дізнатися більше

Аграрноенергетичний бізнес – локомотив економіки України

За оцінками фахівців АВЕНСТОН, розвиток технологій агрівольтаїки є високоефективним напрямком оптимізації роботи енергосистеми нашої країни в умовах зростання частки змінної генерації за допомогою ВДЕ. Тому компанія прийняла рішення про стратегічний рух в напрямку проєктів що об'єднують передові технології.
Дізнатися більше

Пошук місцевого партнеру для проектів альтернативної енергетики в Україні

Розглянуті особливості пошуку та роботи з місцевими компаніями, слідуючи логіці класичного інвестиційно-будівельного процесу. Найбільш важливими етапами є етапи планування, девелопменту, будівництва та експлуатації об’єктів, а також формальні процедури, пов’язані з отриманням "зеленого" тарифу.
Дізнатися більше

Що таке сонячні електростанції BIPV?

BIPV (абревіатура від англійського Building-integrated photovoltaics) – це сонячні електростанції (СЕС), які інтегровані в будівлі (споруди), виконуючи при цьому крім свого безпосереднього призначення – генерації електроенергії
Дізнатися більше