Вийшло інтерв’ю генерального директора Авенстон для ExPro

Бурхливий розвиток галузі сонячної енергетики спонукає великий інтерес до цього питання з боку ЗМІ та їх читачів. До нас дуже часто звертаються за коментарями, експертними думками або розгорнутими інтерв’ю. От і цього разу інформаційний портал ExPro поцікавився поточним станом та перспективами розвитку фотоелектричної галузі.

В інтерв’ю для ExPro генеральний директор компанії Авенстон Дмитро Лукомський розповів про свій досвід роботи в сонячній енергетиці, актуальні та перспективні напрямки «сонячного» бізнесу, а також надав ґрунтовні професійні поради потенційним інвесторам в сонячні електростанції. Відомий та авторитетний гравець сонячної енергетики, компанія Авенстон за роки свого існування зібрала значний портфель проєктів побудовних сонячних електростанцій. Ми маємо досвід роботи з великою кількістю замовників, але також плануємо розвивати свою власну генерацію. “Наші поточні плани на наступний рік – побудувати 5-7 МВт власної генерації, ми зараз аналізуємо перспективні ділянки. Це має бути перспективна ділянка з точки зору генерації (інтенсивності сонячного випромінювання), а також з точки зору обслуговування” – зазначив керівник компанії Авенстон.

Група компаній Авенстон професійно займається проєктуванням та будівництвом комерційних сонячних електростанцій з 2010 року, виступаючи девелопером та генеральним підрядником. На даному етапі ми фокусуємося на промислових мережевих сонячних електростанціях, які працюють по “зеленому” тарифу та дуже активно розвиваються в Україні завдяки дієвим механізмам державної підтримки. Гнучкість інженерних рішень, можливість використання в усіх географічних точках нашої країни та висока ефективність роботи разом з екстремально довгим терміном експлуатації є факторами, які сприяють більш широкому розвитку галузі сонячної енергетики в Україні. Авенстон – ваш надійний партнер в сфері сонячної енергетики.

 

Методи визначення запиленості сонячних батарей

Сонячні батареї, особливо, що розміщені на нерухомих конструкціях, практично не вимагають складного технічного обслуговування. Однак, генерація електроенергії може значно знижуватися через забруднення поверхні сонячних панелей. Вивченню даного питання і буде присвячена ця стаття.
Дізнатися більше

Імплементація ВДЕ: автономні та мережеві рішення

За останнє десятиріччя розвиток відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) відбувався темпами, що випереджували будь-які інші джерела енергії. Насьогодні ВДЕ досягли певного рівня зрілості та більшої фінансової привабливості, аніж традиційні технології.
Дізнатися більше

BIPV системи: особливості розвитку і застосування

BIPV - інтегровані рішення на межі архітектури та сонячної енергетики. Цей напрямок сьогодні є одним з найбільш перспективних і має великий потенціал для впровадження в Україні. Особливо актуальними технології BIPV є для нового будівництва як в комерційному, так і в приватному секторі.
Дізнатися більше

Про гібридні енергетичні рішення

Надійні джерела живлення є важливою потребою для кожного бізнесу. Через нестабільність мережевого електропостачання підприємствам доводиться вдаватися до альтернативних джерел енергії для забезпечення нормальної щоденної роботи.
Дізнатися більше