Вийшло інтерв’ю генерального директора Авенстон для ExPro

Бурхливий розвиток галузі сонячної енергетики спонукає великий інтерес до цього питання з боку ЗМІ та їх читачів. До нас дуже часто звертаються за коментарями, експертними думками або розгорнутими інтерв’ю. От і цього разу інформаційний портал ExPro поцікавився поточним станом та перспективами розвитку фотоелектричної галузі.

В інтерв’ю для ExPro генеральний директор компанії Авенстон Дмитро Лукомський розповів про свій досвід роботи в сонячній енергетиці, актуальні та перспективні напрямки «сонячного» бізнесу, а також надав ґрунтовні професійні поради потенційним інвесторам в сонячні електростанції. Відомий та авторитетний гравець сонячної енергетики, компанія Авенстон за роки свого існування зібрала значний портфель проєктів побудовних сонячних електростанцій. Ми маємо досвід роботи з великою кількістю замовників, але також плануємо розвивати свою власну генерацію. “Наші поточні плани на наступний рік – побудувати 5-7 МВт власної генерації, ми зараз аналізуємо перспективні ділянки. Це має бути перспективна ділянка з точки зору генерації (інтенсивності сонячного випромінювання), а також з точки зору обслуговування” – зазначив керівник компанії Авенстон.

Група компаній Авенстон професійно займається проєктуванням та будівництвом комерційних сонячних електростанцій з 2010 року, виступаючи девелопером та генеральним підрядником. На даному етапі ми фокусуємося на промислових мережевих сонячних електростанціях, які працюють по “зеленому” тарифу та дуже активно розвиваються в Україні завдяки дієвим механізмам державної підтримки. Гнучкість інженерних рішень, можливість використання в усіх географічних точках нашої країни та висока ефективність роботи разом з екстремально довгим терміном експлуатації є факторами, які сприяють більш широкому розвитку галузі сонячної енергетики в Україні. Авенстон – ваш надійний партнер в сфері сонячної енергетики.

 

Інвестиційна привабливість складської логістики в Україні

Складська логістика є перспективним напрямком вкладення грошових коштів. В Україні відчувається нестача якісних складських приміщень класу А і спеціалізованих хабів.
Дізнатися більше

Власне споживання сонячної енергії (питання і відповіді)

Вашій увазі пропонуються комментарі щодо кількох поширених запитань про сонячні фотоелектричні системи, які використовуються для забезпечення власних потреб будівель та споруд в електричній енергії.
Дізнатися більше

Рідке біопаливо

Виділяють 3 види біопалива в залежності від агрегатного стану і природи речовини: тверде, рідке і газоподібне. Рідке паливо - це спирти (метанол, етанол, бутанол), ефіри, біодизель і біомазут.
Дізнатися більше

Застосування сонячних батарей для виробничих підприємств

У зв'язку з постійним підвищенням енергетичних тарифів, жорсткістю вимог екологічного характеру до роботи підприємств, що виробляють електроенергію традиційними способами, все більшого поширення в світі набуває використання відновлюваних джерел електрики.
Дізнатися більше