Кропивницький: початок будівництва електростанції

Наша компанія продовжує серію проектів з будвництва промислових сонячних електростанцій. Так влітку 2019 року ми розпочали будівництво мережевої сонячної електростанції потужністю 3,166 МВт, що буде розташована на земельній ділянці площею 6 га. Наша компанія виконала розробку проєктної документації та супроводжує проєкт в якості генерального підрядника. Введення в промислову експлуатацію даної сонячної електростанції заплановано на кінець 2019 року.

Основніі технічні характеристики сонячної електростанції:

  • В проєктній документації передбачено використання вискоеективних сонячних фотоелектричних батарей виробництва компанії ZNSHINE (Китай) та німецьких мережевих сонячних інверторів SMA.
  • Загальна площа забудови кладає 6 га.
  • Сонячна електростанція вироблятиме 3864 МВт-г електроенергії на рік, з плановим зменшенням даного показника не більше ніж на 0,8% щорічно.
  • Підключення сонячної електростанції до мережі місцевого Обленерго буде виконано кабельною лінією з классом напруги 10 кВ.

В даному проєкті Авенстон виступає розробником проєктної документації та генеральним EPC-підрядником. У зоні нашої відповідальності – виконання всього переліку робіт до введення сонячної електростанціх в експлуатацію, а також супровід усіх формальних питань, необхідних для отримання «зеленого» тарифу. Даний проєкт є продовженням багаторічної історії по будівництву об’єктів сонячної енергетики в регіоні. Авенстон – ваш надійний провідник у світ інвестицій в сонячні електростанції.

Еволюція сонячної енергетики при COVID-19

Startup.info поспілкувався з Дмитром Лукомским, генеральним директором і засновником групи компаній Авенстон, співзасновником Рентехно, членом Правління Асоціації сонячної енергетики України.
Дізнатися більше

Використання діаграми Ганта для проектування і будівництва сонячних електростанцій

Графік проекту - важливий інструмент управління будівництвом об'єкта сонячної енергетики. Він дозволяє менеджеру проекту планувати доставку обладнання та матеріалів на будівельний майданчик, синхронізувати роботу перевізників і субпідрядників. Він важливий для моніторингу процесу будівництва і витрат за проектом, графік дає можливість передбачити і запобігати можливі затримки. Використання графіка проекту набагато ефективніше, ніж просто список-календар заходів
Дізнатися більше

Контроль потужності для промислових сонячних електростанцій

Контроль реактивної потужності можна вважати однією з найменш досліджених проблем в фотоелектричній промисловості, він може дати ключ до значного збільшення прибутку власників промислових сонячних електростанцій.
Дізнатися більше

Методи визначення запиленості сонячних батарей

Сонячні батареї, особливо, що розміщені на нерухомих конструкціях, практично не вимагають складного технічного обслуговування. Однак, генерація електроенергії може значно знижуватися через забруднення поверхні сонячних панелей. Вивченню даного питання і буде присвячена ця стаття.
Дізнатися більше