АВЕНСТОН привітав ЄУЕА з 10-тою річницею

14 листопада 2019 року у Києві пройшов 10-й Європейсько-український енергетичний день на честь 10-річчя Европейсько-Українського Енергетичного Агентства (ЄУЕА). Щорічна подія пройшла у форматі стратегічної сесії “Нова ера сталого розвитку ВДЕ та ЕЕ в Україні – Горизонт 2025”, під час якої обговорили стратегічні напрями розвитку відновлювальної енергетики та енергоефективності.
Компанія АВЕНСТОН виступила офіційним партнером ЕнергоДня та 10-ї річниці Європейсько-українського енергетичного агентства.

avenston euea

Під час урочистого вечора генеральний директор АВЕНСТОН Дмитро Лукомський подарував від компанії та колективу солодкий символічний подарунок та щиро привітав дирекцію ЄУЕА словами поваги та вдячності:

“Європейсько-українське енергетичне агентство вже 10 років успішно об’єднує професіоналів нашої галузі в одну велику родину. Агентство стало справжнім орієнтиром у світових тенденціях, діловій практиці, можливостях та ефективним майданчиком для бізнес-комунікацій. Сьогодні ваш день народження, і для нас велика честь бути тут і розділити з вами ці прекрасні емоції! Просимо прийняти від нашої компанії АВЕНСТОН цей маленький подарунок на знак поваги та вдячності.

Це смачний прототип сонячного годинника – хронометр справжнього часу. З давніх часів сонячний годинник був символом постійного руху вперед, важливим орієнтиром для відкривачів, що беззаперечно імпонує місії ЄУЕA. Щиро дякуємо, партнери, за Ваш внесок у розвиток енергетичного сектору України. З Днем Народження!!!”.

Юбіляра привітали представники IRENA, EBRD та топ-менеджмент банківського сектору, лідери енергетичної галузі Європейського Союзу та України, а також амбасадори країн ЄС, США та Китаю. Урочистий вечір пройшов в дружній та відкритій атмосфері, адже в той вечір ЄУЕА традиційно об’єднав однодумців енергетичної галузі за келихом святкового шампанського!

euea
avenston euea
euea
авенстон

Самовиробництво електричної енергії (Net Billing)

В 2023 році ухвалено нові правові інструменти для побудови стійкої та децентралізованої енергосистеми України. Одним із елементів підтримки галузі відновлюваної енергетики став механізм самовиробництва електроенергії (Net Billing).
Дізнатися більше

Перспективи розвитку галузі сонячної енергетики

Дмитро Лукомський, генеральний директор компанії Авенстон, інвестор, топ-менеджер, удостоєний нагороди «Особистість року» в галузі сталої енергетики Східної Європи на церемоніях SEF Awards 2018 і SEF Awards 2019, розповів читачам LDaily про проблеми, що виникли в сфері сонячної енергетики, та їх причини, а також запропонував рішення, які сприятимуть виходу галузі з кризи.
Дізнатися більше

Геотермальні електростанції: переваги та недоліки

Деякі дослідники вважають, що геотермальна енергія зрештою буде складати близько 1/6 від світового енергопостачання, інші ж, навпаки, дають їй мінімальний шанс на подальше існування... Чи інвестувати в будівництво геотермальної електростанції – вибір за вами.
Дізнатися більше

Поза мережею. Сучасні off-grid PV системи

Вражаюче зростання PV-енергетики серед всіх типів відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), що продемонстровано за останні роки, довело спроможність сонячних станцій впливати на світову модель енергетики та зайняти провідну роль у глобальній енергетичній транзиції.
Дізнатися більше