Гібридна СЕС на базі автомобільного навісу

Ми раді представити наш новий продукт для власників бізнесу – гібридну сонячну електростанцію на базі автомобільного навісу, яка втілює сучасні технології та рішення для максимально ефективного використання зеленої енергії. Цей інноваційний продукт не лише забезпечить надійний захист від сонячних променів, але й перетворить ваші звичні вільні площі на джерело відновлювальної енергії та економію витрат. 

Для багатьох вже не є новиною, що відновлювальні джерела енергії розвиваються безупинно і з кожним днем стають все більш необхідними для нашого сьогодення. Альтернативна енергетика швидкими темпами розповсюджується світом, впроваджується на всіх континентах та генерується рекордними показниками. Саме тому і технології не зупиняються на місці, вони змінюються, оптимізуються та стають якомога більш ефективними. Спираючись на це, наша команда завжди має на меті сприяти прогресу та розвитку галузі “зеленої” енергетики. Авенстон – це поєднання трьох ключових принципів: Технології. Можливості. Природа. Вони відображають цінності, мету і фокус компанії на використанні технологій для розкриття можливостей, з урахуванням природних аспектів та збереження довкілля. Це калібрує “компас” для стратегії і розвитку компанії, визначає його напрямок і те, чим вона хоче бути в суспільстві і на ринку. Ми активно розробляємо та впроваджуємо різноманітні ідеї, які є корисними не тільки потенційним клієнтам, а й працюємо в інтересах природи. 

Відділ інновацій Avenston Innovation Center розробив новітній продукт – сонячна гібридна електростанція на навісі з можливістю зарядки електромобілів (“Енергопорт-16”). Ми дуже хотіли впровадити новий продукт, який буде відрізнятися від інших своєю практичністю та ефективністю, буде зручнішим та екологічно чистішим. Сонячний Енергопорт розрахований на 16 паркомісць, що чудово підійде для ТРЦ, БЦ, АЗС, заміських комплексів, і тд. Цей інноваційний продукт відкриває нові можливості для впровадження сталого енергопостачання вже існуючих автопаркінгів, що збереже автомобілі від надлишкового перегріву, снігу та граду. Рішення дозволяє ефективно використовувати наявний простір, що особливо важливо в місцях із обмеженими земельними ресурсами. Адже кожен клаптик наявної землі має “працювати” – приносити дохід.

Гібридна сонячна електростанція на базі автомобільного навісу

Даний продукт має максимально збалансовані технічні характеристики, які задовольняють вимогам більшості клієнтів та дозволяють за потреби ефективно масштабувати потужність. Навіс розрахований на 16 паркомісць розмірами 3 х 5,5 м, нижня висота навісу складає 2,7 м, а верхня – 4,8 м. Сумарна потужність сонячних батарей дорівнює 60 кВт, ємність системи накопичення енергії – 24.86 кВт*год, а потужність зарядної станції для електромобілів – 22 кВт. Сонячна електростанція “Енергопорт-16” здатна згенерувати 62 500 кВт-годин дешевої та екологічно чистої електроенергії за рік, дозволяє забезпечити резервування критичного навантаження в 8 кВт протягом 3 годин і дає змогу заряджати електромобіль зі швидкістю близько 120 км пробігу за одну годину. Модульна структура продукту дає гнучкість у випадку необхідності індивідуального налаштування параметрів під потреби конкретного замовника.

Сонячні навіси працюють так само, як і дахові або наземні СЕС: сонячні панелі поглинають фотони сонця і перетворюють їх на корисні електрони, які потім направляються до інвертора і трансформуються на енергію змінного струму для використання в електромережі. Головною перевагою цього продукту є те, що він використовує сонячні панелі для виробництва електроенергії, що значно зменшить витрати на електроенергію для бізнесу. Адже, правда, що фраза “Електроенергія по 1 грн. за кВт/год” звучить дуже привабливо? Чи не так?

Можемо виділити три найсильніші переваги Сонячного Енергопорту:

  1. Накопичує заряд акумуляторних батарей, які зможуть забезпечити безперебійне живлення у випадку відсутності живлення від мережі або у разі блекаутів.
  2. Укомплектований зарядними станціями для електромобілів, завжди стане у нагоді власникам електрокарів, що сприятиме поширенню використання екологічних транспортних засобів і збереженню навколишнього середовища.
  3. Підключений до централізованої мережі, Енергопорт передаватиме надлишки згенерованої енергії у пікові години, що принесе додатковий прибуток.

Крім того, конструкція навісу забезпечує надійний захист автомобілів від несприятливих погодних умов, таких як дощ, град, чи сніг. Пасажири зможуть потрапляти або виходити з авто у комфортне середовище, та і самі авто будуть захищені від перегрівання. А це, в свою чергу, сприяє збереженню їх технічних характеристик і зменшує потенційні витрати на ремонт. Таким чином, ви забезпечує додатковий захист для автомобілів і продукуєте екологічно чисту енергію, що може використовуватися для живлення підсвітки, вентиляції та електричних зарядних станцій.

Сонячні навіси для автомобілів – це дуже життєздатне і просте рішення, яке може принести користь кожному, хто хоче перейти на сонячну енергію. Це прості конструкції, які слугують накриттям для транспортних засобів і джерелом виробництва сонячної енергії. Простота сонячних навісів для автомобілів очевидна, якщо розглянути їх базову форму, яка складається лише з сонячних панелей і схожої на наземну системи кріплення. Вони відрізняються від традиційних навісів для автомобілів тим, що функцію перекриття даху виконують сонячні панелі. Зрештою, сонячний навіс для автомобіля – це чудовий варіант для тих, хто хоче мати більшу гнучкість у налаштуванні свого сонячного проекту.

Просто уявіть, наскільки особливими і кардинально різними можуть бути такі навіси. Сонячний навіс для автомобіля – це також дуже помітний спосіб для компаній продемонструвати персоналу та клієнтам свою екологічну відповідальність. Сонячні батареї, встановлені на даху, часто важко помітити, щоб просувати цінності компанії, а от навіс – це чітка заява про наміри. Використання відновлювальної сонячної енергії допомагає знизити викиди вуглецю та сприяє збереженню чистого середовища.

Звичайно, під час читання у вас виникає логічне питання щодо окупності даного проєкта. Будемо говорити відверто: так, навіс для автомобіля значно повільніше відшкодовує свої капітальні витрати, ніж сонячна фотоелектрична установка на даху. Проте багато що залежить від використання виробленої електроенергії і від того, чи є переваги, які не пов’язані виключно з вартістю виробленої електроенергії. Чим більша установка, тим швидше вона окупиться, оскільки фіксовані витрати розподіляються на більшу кількість панелей. Не слід ще й забувати про те, що реалізація такого проєкта стає інвестицію на багато років.

Представлення продукту є ключовим кроком до більш стійкої та енергоефективної майбутньої інфраструктури паркування. Це “готове рішення” не тільки допомагає економити енергію, але й забезпечує екологічне рішення для паркувальних місць, допомагаючи містам і підприємствам зменшити свій вплив на навколишнє середовище. Компанія “Авенстон” прагне бути лідером у реалізації інноваційних проєктів, спрямованих на забезпечення сталого розвитку та впровадження екологічних рішень. Якщо вас зацікавила ця ідея та ви маєте такий же вектор погляду – звертайтеся до наших спеціалістів. Ми зможемо порадити та підібрати найоптимальніше рішення, яке буде задовольняти ваші потреби. Наша компанія завжди на стороні клієнта!

Класифікація сонячних електростанцій (СЕС)

В даній статті коротко розглянуто найбільш популярні типи сучасних фотоелектричних сонячних електростанцій і запропоновано варіанти їх класифікації.
Дізнатися більше

Інжиніринг в сонячній енергетиці і не тільки

Вашій увазі пропонується інтерв'ю з Сергієм Друзенко, керівником компанії "Авенстон Інжиніринг". Дане підприємство реалізує проекти в сфері сонячної енергетики, а також займається впровадженням сучасних MEP-систем.
Дізнатися більше

Біомаса

Для будівництва фінансово успішних об’єктів генерації енергії з біомаси необхідно мати глибоке розуміння характеристик різних типів біомаси, а також особливостей функціонування даного ринку.
Дізнатися більше

Про гібридні енергетичні рішення

Надійні джерела живлення є важливою потребою для кожного бізнесу. Через нестабільність мережевого електропостачання підприємствам доводиться вдаватися до альтернативних джерел енергії для забезпечення нормальної щоденної роботи.
Дізнатися більше