Результати участі в конференції та виставці SEF&CISOLAR-2020

Група компаній Авенстон вже багато років приймає участь у Форумі SEF та Виставці сталої енергетики Центральної та Східної Європи CISOLAR. Незважаючи на трансформацію галузі, світову пандемію COVID-19 та інші фактори, які стали на перешкоді розвитку сонячної енергетики в 2020 році, форум та виставка стали важливою подією  другої половини року.

Завдяки зусиллям всіх учасників галузь отримала позитивний імпульс, для того щоб розвиватись в нових умовах, трансформуватись та рухатись вперед, незважаючи на всі випробування.

Наразі минуло більше дванадцяти років з моменту запуску SEF, та понад 15 років від моменту, як було проведено першу бізнес-конференцію, присвячену відновлюваній енергетиці. За цей час відновлювана енергетика стала повноцінною галуззю, вирісши практично з нуля.

Темпи зростання, обсяг інвестицій, кількість домогосподарств та підприємців, які поповнили лави учасників галузі, здаються нереальними. Увесь цей час галузь розвивалась, долаючи виклики та перешкоди. Сьогодні можна констатувати – масштаб викликів відповідає масштабу галузі.

Цього року об’єднані форум та виставка SEF&CISOLAR-2020 відбулись офлайн з дотриманням всіх заходів безпеки в умовах карантину і паралельно відбулось 6 віртуальних заходів: онлайн-форум, віртуальна виставка SEF&CISOLAR, 2 міжнародні онлайн-конференції, стратегічна онлайн-сесія та онлайн-семінар для відвідувачів виставки.

Співробітники Авенстон також приймали активну участь у всіх цих подіях. В перший день Форуму ми прийняли участь в одній з сесій та виступили з доповіддю щодо перспектив розвитку окремих напрямків сонячної енергетики. Доповідь Авенстон традиційно закінчилась закликом об’єднувати зусилля та долучатись до розвиту сонячної енергетики в Україні.

Світові інвестиції у відновлювані джерела енергії

Для скорочення викидів вуглецю й обмеження таким чином глобального потепління потрібно збільшення обсягу світових інвестицій у відновлювані джерела енергії (ВДЕ). Скільки ж вкладається в цей сектор і як ці фінанси розподіляються у всьому світі? Які перспективи інвестування у ВДЕ в Україні?
Дізнатися більше

Фактори привабливості української сонячної енергетики для іноземних і вітчизняних інвесторів

Україна - одна з небагатьох країн в Європі, в якій діє відносно високий зелений тариф, за яким держава викуповує всю електроенергію, вироблену на сонячних електростанціях.
Дізнатися більше

«Зелений» тариф як заміна валютного депозиту

Генеральний директор компанії Авенстон Дмитро Лукомський дав ґрунтовні поради щодо розвитку "сонячного" бізнесу в Україні
Дізнатися більше

Сонячна генерація: прогнози зростання

Нові аналітичні дані за результатами глобального розвитку ВДЕ в 2018 р. примусили вчених змінити свої попередні прогнози. Електрогенерація на PV-станціях невдовзі стане не тільки ключовим вкладником у загальне виробництво електроенергії, але ще й головним сегментом всієї глобальної енергосистеми.
Дізнатися більше