Результати участі в конференції та виставці SEF&CISOLAR-2020

Група компаній Авенстон вже багато років приймає участь у Форумі SEF та Виставці сталої енергетики Центральної та Східної Європи CISOLAR. Незважаючи на трансформацію галузі, світову пандемію COVID-19 та інші фактори, які стали на перешкоді розвитку сонячної енергетики в 2020 році, форум та виставка стали важливою подією  другої половини року.

Завдяки зусиллям всіх учасників галузь отримала позитивний імпульс, для того щоб розвиватись в нових умовах, трансформуватись та рухатись вперед, незважаючи на всі випробування.

Наразі минуло більше дванадцяти років з моменту запуску SEF, та понад 15 років від моменту, як було проведено першу бізнес-конференцію, присвячену відновлюваній енергетиці. За цей час відновлювана енергетика стала повноцінною галуззю, вирісши практично з нуля.

Темпи зростання, обсяг інвестицій, кількість домогосподарств та підприємців, які поповнили лави учасників галузі, здаються нереальними. Увесь цей час галузь розвивалась, долаючи виклики та перешкоди. Сьогодні можна констатувати – масштаб викликів відповідає масштабу галузі.

Цього року об’єднані форум та виставка SEF&CISOLAR-2020 відбулись офлайн з дотриманням всіх заходів безпеки в умовах карантину і паралельно відбулось 6 віртуальних заходів: онлайн-форум, віртуальна виставка SEF&CISOLAR, 2 міжнародні онлайн-конференції, стратегічна онлайн-сесія та онлайн-семінар для відвідувачів виставки.

Співробітники Авенстон також приймали активну участь у всіх цих подіях. В перший день Форуму ми прийняли участь в одній з сесій та виступили з доповіддю щодо перспектив розвитку окремих напрямків сонячної енергетики. Доповідь Авенстон традиційно закінчилась закликом об’єднувати зусилля та долучатись до розвиту сонячної енергетики в Україні.

Шлях Європи до чистої енергії

Енергетична криза в Європі та зростання кліматичних амбіцій відновили імпульс серед політиків до диверсифікації та декарбонізації енергетичної системи.
Дізнатися більше

Зміни у світовій енергетиці неминучі

Дані про розвиток світової енергетики включно з відновлюваними джерелами енергії (ВДЕ), отримані в середині 2018 року, свідчать, що досягнуто важливої віхи – встановлена генеруюча потужність енергії із сонця і вітру перевищує один терават.
Дізнатися більше

BIPV системи: особливості розвитку і застосування

BIPV - інтегровані рішення на межі архітектури та сонячної енергетики. Цей напрямок сьогодні є одним з найбільш перспективних і має великий потенціал для впровадження в Україні. Особливо актуальними технології BIPV є для нового будівництва як в комерційному, так і в приватному секторі.
Дізнатися більше

Мала сонячна енергетика – фактори зростання

Глобальному впровадженню відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) неабияк сприяє розвиток PV-генерації всіх рівнів потужності
Дізнатися більше