Семінар SolarUA – SoliTek – Ernst Schweizer

Підрозділом SolarUA був організований та проведений перший в Україні семінар, присвячений інтегрованим рішенням в сонячній енергетиці – BIPV. Семінар проведено за участі компанії SoliTek Cells&Modules – провідного європейського виробника сонячних модулів класу «скло/скло» і BIPV продуктів. Також в семінарі взяв участь представник швейцарської компанії Ernst Schweizer AG – виробника монтажних систем для фотоелектричних модулів.

Основна тема семінару – сучасний стан і перспективи розвитку Building-Integrated PV – сонячних модулів, інтегрованих в конструкцію будівель і споруд. Представник литовської компанії SoliTech ознайомив присутніх з продукцією, що випускається цією компанією на власному заводі в Вільнюсі. Основна увага виступу було приділено готовим рішенням для дахів будинків, що складається з фотоелектричних модулів і уніфікованого комплекту для монтажу – системі Solrif. Основна перевага цієї системи – можливість швидкого і якісного монтажу фотоелектричної станції. Крім цього, гість з Литви розповів про весь асортименті фотомодулів, які розробляє і випускає їх компанія.

У другій частині семінару представник нашої групи компаній розповів про нові перспективні можливості для встановлення сонячних станцій – монтажі на фасадах будівель. Були озвучені технічні можливості і економічні переваги такого способу інсталяції сонячних батарей.

У заключній частині заходу було проведено презентацію продукції для монтажу сонячних панелей від компанії Ernst Schweizer AG. У тому числі – комплексних систем «захід/схід», призначених для встановлення на плоских дахах з гравійним або бітумним покриттям.

Напрямок BIPV є одним з перспективних в портфелі компанії Авенстон. Ми приділяємо велику увагу сонячним електростанціям, інтегрованим в конструкцію будівель і споруд. Проектування і монтаж BIPV систем – одна з послуг компанії Авенстон в сегменті сонячної енергетики.

Інвестиції в сонячну енергетику

Сонячна енергетика - чергова забава для багатих країн і питання далекого майбутнього або ж реальна можливість, незважаючи на складні економічні та політичні умови сьогоднішньої України, заробляти гроші вже зараз?
Дізнатися більше

Власне споживання сонячної електроенергії

Зниження вартості сонячних панелей зумовило зростання попиту на сонячні електростанції для власних потреб. Підприємства збільшують рентабельність продукції шляхом встановлення сонячних електростанцій для генерації енергії та живлення нею виробничого обладнання, освітлювальних приладів та інш.
Дізнатися більше

Основи сонячної енергетики для бізнесу

Комерційні сонячні електростанції можуть реально змінити ваш бізнес. Якщо ви шукаєте енергоефективну альтернативу, щоб скоротити рахунки за електроенергію, сонячна енергія може стати хорошим вибором.
Дізнатися більше

Сонячна енергія у хлібопекарському виробництві

Короткий огляд сучасного досвіду і найкращих практик застосування технологій сонячної енергетики у хлібопекарському виробництві в контексті загальної енергоефективності хлібопекарської галузі.
Дізнатися більше