Автономні сонячні рішення та електростанції

Сучасні сонячні електростанції за своїм принципом роботи по відношенню до централізованих мереж поділяються на автономні (off-grid),  мережеві (on-grid) та гібридні. Наразі найбільш популярними типами фотоелектричних систем є мережеві, а за ними йдуть гібридні рішення. Повністю ж автономні сонячні електростанції є найменш розповсюдженими спеціалізованими рішеннями, які вимагають використаня спеціального обладнання і мають більш високу питому вартість. Зазвичай, автономна сонячна електростанція включає в себе:

  • Сонячні фотоелектричні модулі (батареї, панелі), що перетворюють енергію випромінювання Сонця, яка падає на їх робочу поверхню, в електричну енергію.
  • Блок акумуляторних батарей, в яких відбувається накопичення надмірної електроенергії в денний час і які стають головним джерелом електроенергії, коли сонячні модулі не можуть повністю забезпечити потреби споживача в електриці.
  • Контролери заряду/розряду – пристрої, не тільки керують процесом зарядки акумуляторам, але і дозволяють оптимізувати процес енергозабезпечення споживачів при роботі від блоку акумуляторів, мінімізуючи втрати і продовжуючи термін автономного функціонування об’єкта.
  • Інвертор – перетворювач постійного струму, що надходить в систему від блоку фотоелектричних сонячних батарей або АКБ, в змінний, який подається безпосередньо в енергосистему об’єкта.
Схема автономної сонячної електростанції
Схема автономної сонячної електростанції

Авенстон пропонує встановлення будь-яких видів автономних сонячних електростанцій з необхідними технічними характеристиками, виходячи із завдань конкретного клієнта. Конкретна реалізація системи визначається потребами замовника. В залежності від сумарної потужності навантаження, яку необхідно забезпечити електроенергією, підбираються типи і кількість сонячних модулів, ємність акумуляторів, параметри контролерів заряду і інверторів.

 

Переваги автономних сонячних електростанцій

Важлива перевага систем електроживлення, заснованих на сонячних модулях – повна безпека сонячної енергетики як для навколишнього середовища, так і людей, які можуть працювати в безпосередній близькості. Установка альтернативних джерел енергії – це інвестиції в збереження природної різноманітності і чистоти планети, соціально відповідальний вчинок перед майбутніми поколіннями жителів Землі. До інших переваг автономних фотоелектричних систем також можна віднести наступні:

  • Можливість використання PV систем в місцях, де прокладка централізованої лінії електропередачі або ускладнена, або потребує невиправдано великих витрат (наприклад, це можуть бути об’єкти туристичної інфраструктури високо в горах, на островах, або об’єкти будівництва на початковому етапі і т.д.).
  • Безшумність роботи та відсутність механічного зносу обладнання.
  • Мінімальний рівень техобслуговування та відсутність необхідності залучення дорогого вискооплачуваного сервісного персоналу.

 

 

Будівництво автономних сонячних електростанцій

Авенстон надає послуги з будівництва та монтажу сонячних електростанцій будь-яких типів. З самого першого етапу співпраці ми забезпечуємо максимально повний супровід сонячних проектів, що гарантує високу якість і надійність встановленої сонячної системи. Основна спеціалізація Авенстон – генеральний підряд по будівництву комерційних сонячних електростанцій «під ключ». Нами побудовано десятки фотоелектричних систем різних типів та різної потужності: в портфелі команії є наземні, дахові та BIPV сонячні електростанції.

Крім проєктування та будівництва об’єктів сонячної енергетики Авенстон також займається прямими поставками обладнання (сонячі батареї, сонячні інвертори, кабелі, тощо), а також надає послуги по експлуатації та сервісному обслуговуванню (O&M) сонячних електростанцій.

Звернувшись в компанію Авенстон, ви отримаєте максимальну технічну експертизу і повну експертну підтримку на всіх етапах проєктування, будівництва і експлуатації вашої автономної сонячної електростанції.

Залишилися питання по призначенню наших послуг?
Залиште нам заявку. Наші фахівці проконсультують Вас

 

     

    Чекаємо на зворотний зв’язок! Наші контакти: +380 (66) 508-07-64, commerce@avenston.com.