Накопичення енергії для сонячної галузі

У всьому світі сонячна енергія є найнадійнішим відновлюваним джерелом енергії, а фотоелектрична генерація готова стати провідною технологією в постійному прагненні до кліматичної нейтральності. Тим не менш, сонячна енергія демонструє мінливість і потребує постійного «партнера», щоб досягти та перевершити параметри викопного палива. Системи накопичення енергії на базі акумуляторів (BESS) ідеально підходять для досягнення цієї мети.

Накопичення енергії для сонячної галузі

Що ж таке BESS?

Системи накопичення енергії складаються з сучасних акумуляторних батарей, інтегрованих із передовими технологіями та програмним забезпечення і пропонують комплексні рішення для зберігання та використання енергії, отриманої з відновлюваних джерел, таких як сонце, вітер і гідроелектростанції, а також з традиційної електричної мережі.

З точки зору споживачів, особливо тих, хто працює від мережі, рішення по накопиченню енергії мають значні переваги. Вони забезпечують енергетичну стабільність, сприяють енергетичній незалежності, знижують витрати на енергію та сприяють стійкості підприємств, обʼєктів нерухомості з високим споживанням енергії, житлових районів та сільськогосподарських виробників.

BESS відіграють ключову роль, надаючи переваги виробникам енергії та всій енергетичній системі, особливо в умовах зростання частки відновлюваної енергії в енергетичному балансі та децентралізації інфраструктури. Інтеграція систем накопичення енергії сприяє більш ефективному використанню виробленої відновлюваної енергії, підвищує стабільність електропостачання та забезпечує кращу рівновагу між попитом на енергію та споживанням.

Компоненти BESS

Система зберігання складається з літій-іонних акумуляторів, сконфігурованих послідовно або паралельно, системи керування акумулятором (BMS), системи перетворення електроенергії (PCS) і системи керування енергією (EMS):

  • BMS відповідає за нагляд за станом заряду батареї (SOC), температурою, загальним станом системи, напругою, потужністю та попередженнями про пожежу. Крім того, вона регулює потужність для заряджання та розряджання відповідно до вхідного сигналу.
  • Система перетворення електроенергії (PCS), також відома як двонаправлений інвертор, забезпечує перетворення між змінним і постійним струмом. Кілька кластерів у системі акумуляторів підключені до загальної шини постійного струму, тоді як додаткова шина постійного струму підключена до системи перетворення електроенергії.
  • EMS діє як міст між попитом на мережу та системою керування акумулятором – Вона відстежує потреби мережі в енергії та те, як ця необхідна енергія може бути передана від BESS. EMS надсилає вхідні сигнали для зарядки або розрядки акумуляторів на основі вимог логіки керування та стану заряду батарей.

Як BESS оптимізує сонячну енергетику?

У поєднанні з фотоелектричними (PV) сонячними модулями акумуляторні системи зберігання енергії виконують життєво важливу функцію накопичення надлишкової енергії, виробленої в періоди піку виробництва, наприклад, опівдні. Ця накопичена енергія може бути використана в періоди низького виробництва енергії, забезпечуючи ефективне використання всієї сонячної енергії.

Встановлення BESS дає змогу споживачам використовувати свою накопичену сонячну енергію для компенсації високих цін на електроенергію в періоди пікового попиту, тим самим підвищуючи економічну ефективність. Без такої системи накопичення надлишок сонячної енергії або пішов би на сміття, або продавався в енергосистему за нижчою ціною. BESS приносить користь виробникам електроенергії, забезпечуючи економічно ефективне та стійке виробництво відновлюваної енергії, одночасно оптимізуючи ціни на енергію.

Хоча інші системи накопичення енергії, такі як гідроакумулюючі електростанції, накопичувачи енергії на стисненому повітрі, накопичувачі енергії на маховику, накопичувачі теплової енергії та механічнІ гравітаційнІ накопичувачі відомі вже деякий час, комерційно життєздатні BESS з’явилися лише нещодавно в результаті зниження вартості літій-іонних акумуляторів та збільшення доступності відпрацьованих акумуляторів електромобілів.

Сонячна енергія та BESS

Щоб досягти сталого розвитку та забезпечити довголіття нашої планети, ми повинні поставити пріоритет на оптимізацію виробництва енергії з відновлюваних джерел. Попит на енергію продовжує зростати з безпрецедентною швидкістю, що змушує людство здійснювати екологічний перехід.

Акумуляторні системи накопичення енергії відіграють ключову роль у цьому контексті. В поєднанні з сонячною енергією ці технології являють собою неймовірно потужну комбінацію, яка містить величезний потенціал для всіх нас, щоб використовувати та отримати значні переваги. Авенстон пропонує повний спектр послуг із впровадження акумуляторних систем накопичення енергії для сонячних електростанцій та інших об’єктів відновлюваної енергетики, промисловості та комерційного сектора.

 

Ключові напрямки діяльності Авенстон

Промислові сонячні електростанції

Будуємо мережеві промислові сонячні електростанції для продажу електроенергії в мережу по договорам PPA та через систему аукціонів. Наземні сонячні електростанції "під ключ" - проєктування, генпідряд, підключення до мереж.
Дізнатися більше

Комерційні сонячні електростанції

З 2010 року виконуємо повний комплекс робіт по розробці проєктів, будівництву та сервісному обслуговуванню сонячних фотоелектричних електростанцій всіх типів. Величезний практичний досвід будівництва сонячних електростанцій для бізнесу.
Дізнатися більше

Системи накопичення електроенергії

Повний спектр послуг по впровадженню технологій зберігання енергії (BESS) для сонячних електростанцій та інших об'єктів ВДЕ, промисловості і комерційного сектора. Проєктування, будівництво та введення в експлуатацію систем накопичення енергії.
Дізнатися більше

Експлуатація і сервіс сонячних електростанцій

Подовжуємо термін служби об'єктів ВДЕ, збільшуємо їхню прибутковість, оптимізуємо продуктивність та експлуатаційну доступність, знижуємо операційні витрати. Планове та позапланове технічне обслуговування, гарантія, сервіс.
Дізнатися більше

Обладнання для сонячних електростанцій

Авенстон має багаторічний досвід у постачанні обладнання і матеріалів на будівельні майданчики проєктів ВДЕ. Вартість обладнання та вибір оптимального графіка доставки можуть бути ефективно оптимізовані фахівцями нашої компанії.
Дізнатися більше

Системи резервного живлення та ДБЖ

Надаємо послуги з встановлення сучасних джерел безперервного та резервного живлення для комерційних підприємств. Проєктування, встановлення і сервіс ДБЖ малої та середньої потужності. Резервні системи електропостачання.
Дізнатися більше

Інженерні системи та мережі

Зовнішнє та внутрішнє електропостачання; освітлення і відеоспостереження; опалення, вентиляція і кондиціонування. Проектування, монтажні та пусконалагоджувальні роботи будь-якої складності. Супровід проектів та впровадження рішень "під ключ".
Дізнатися більше

Власні продукти

Компанія Авенстон приділяє увагу постійному розвитку та інноваційній діяльності, спрямованій на вдосконалення наших рішень і впровадження нових унікальних продуктів. Наші технічні відділи розробляють і виготовляють унікальні продукти, які виглядають перспективними і потрібними.
Дізнатися більше