Звіт “Про ринок підрядників з будівництва”

Опубліковане дослідження «Звіт про глобальний ринок підрядників з будівництва фундаментів, конструкцій і фасадів за 2021 рік: вплив COVID 19 і відновлення до 2030 року». Група Авенстон згадана в цьому звіті як приклад компанії, що працює з технологіями інтегрованих в будівлі фотоелектричних систем (BIPV).

Автори прогнозують сукупний річний темп зростання (CAGR) на рівні 11,9% – з $732,56 млрд в 2020 році до 819,43 млрд доларів в 2021 році. Таке зростання в основному пов’язане з реорганізацією компаніями своєї діяльності і відновленням після впливу пандемії COVID-19, яке раніше призводило до обмежувальних заходів стримування, включаючи соціальне дистанціювання, віддалену роботу і закриття частини комерційної діяльності, що призвело до деяких операційних проблем. Очікується, що до 2025 року світовий ринок досягне 1062,09 млрд доларів при середньорічному темпі зростання 7%.

Підрядники пропонують інтегровані в будівлю фотоелектричні технології для вироблення електроенергії. Система BIPV складається з сонячних елементів або модулів, які інтегровані в елементи або матеріали будівлі як частина конструкції будівлі. Традиційні фотоелектричні системи встановлюються на дахах з відносно невеликою площею поверхні. У той час як фотоелектричні елементи BIPV інтегруються безпосередньо в облицювальні матеріали, черепицю або вікна, що дозволяє майже будь-яким компонентам будівлі (включаючи дах, фасад, вікна, навіси або балконні перила) виробляти сонячну енергію. Таким чином, будівлі, побудовані на базі технологій BIPV, можуть самостійно виробляти більшу частину електроенергії з безкоштовних і екологічно чистих джерел енергії.

Очікується, що зростання міського населення збільшить попит на нові житлові і комерційні земельні ділянки протягом прогнозованого періоду. У світі залишилося побудувати ще близько 60% міських поселень. Швидка урбанізація збільшить попит на нову інфраструктуру і буде стимулювати ринок підрядників з будівництва фундаментів, конструкцій і будівель.

Наша компанія проектує і встановлює системи BIPV. На жаль, ця технологія поки що не так популярна в Україні, як за кордоном. Але з урахуванням світових тенденцій ми можемо прогнозувати поступове зростання кількості BIPV систем в майбутньому. Комплексні фотоелектричні рішення в будівництві – хороший приклад розумного поєднання сучасної архітектури і екологічно чистого виробництва енергії. Авенстон надає професійні послуги у сфері сонячної енергетики та, зокрема, щодо впровадження BIPV технологій.

Фактори привабливості української сонячної енергетики для іноземних і вітчизняних інвесторів

Україна - одна з небагатьох країн в Європі, в якій діє відносно високий зелений тариф, за яким держава викуповує всю електроенергію, вироблену на сонячних електростанціях.
Дізнатися більше

Застосування сонячних батарей для виробничих підприємств

У зв'язку з постійним підвищенням енергетичних тарифів, жорсткістю вимог екологічного характеру до роботи підприємств, що виробляють електроенергію традиційними способами, все більшого поширення в світі набуває використання відновлюваних джерел електрики.
Дізнатися більше

Власне споживання сонячної електроенергії

Зниження вартості сонячних панелей зумовило зростання попиту на сонячні електростанції для власних потреб. Підприємства збільшують рентабельність продукції шляхом встановлення сонячних електростанцій для генерації енергії та живлення нею виробничого обладнання, освітлювальних приладів та інш.
Дізнатися більше

Геотермальна енергія – крок у майбутнє

Геотермальна енергія стала новою надією на уповільнення кліматичних змін якихось 10 років тому. Який саме потенціал геотермальної енергії на нашій планеті? Давайте розбиратися поетапно.
Дізнатися більше