Тренінг «Як подвоїти дохід сонячної електростанції»

Українська сонячна енергетика знаходиться на етапі бурхливого зростання та розвитку. В країні будується та вводится в експлуатацію велика кількість нових об’єктів, проходять різноманітні галузеві події. Так в перших числах березня в Києві пройшов семінар, який був присвячений темі підвищення прибутковості сонячних електростанцій. Керівник компанії Авенстон прийняв участь у цій події та виступив з доповіддю про можливі шляхи збільшення прибутку від експлуатації комерційної сонячної електростанції. Захід був організований 1-ою професійною міжнародною школою в сфері сонячної енергетики Solar Academy, він об’єднав слухачів та доповідачів з усіх куточків України.

возобновляемая энергетика авенстон

Саме тут учасники, які є зацікавленими в оптимізації та підвищенні ефективності встановлення та експлуатації різноманітних сонячних електростанцій, отримали мождивість познайомитись зі своїми однодумацями, колегами, отримати цінні поради провідних спеціалістів галузі, обмінятись між собою реальним практичним досвідом та контактами, встановити партнерські зв’язки, що і є основою для розвитку успішного бізнесу!

Серед лекторів та доповідачів семінару були представлені провідні експерти галузі, реальні практики, фахівці відомих компаній, а також представники державних установ, що разом висвітлили найефективніші можливі алгоритми для збільшення пасивного доходу від сонячних електростанцій різних типів.

 

На тренінгу Дмитро Лукомський, генеральний директор Авенстон, поділився практичними порадами щодо планування та впровадження проєктів сонячної енергетики задля підвищення їх ефективності та інвестиційної привабливості. У своїй промові пан Дмитро детально розповів про оптимізацію інженерних рішень на базі фотоелектричних систем, а саме про наступне:

  • Які технічні параметри ФЄС потрібно та необхідно оптимізувати;
  • Які є фактори доходу та витрат, що можуть впливати на ефективність інвестицій в сонячні електростанції;
  • Технічні нюанси та напрацювання на етапі розробки проєктної документації для сонячних електростанцій;
  • Програмні продукти та інструменти для симуляції (моделювання) роботи сонячної електростанції.

 

Також, пан Лукомський на прикладі раніше побудованих сонячних фотоелектростанцій компанією Авенстон проілюстрував як можна та треба використовувати вищезгадані поради в реальних умовах щоденної практичної роботи.

Авенстон є відомим гравцем галузі сонячної енергетики України. Наша група компанії професійно займається проєктуванням, будівництвом та сервісним супровідом коммерційних сонячних електростанцій з 2010 року. Ми виконуємо роботи як генеральний підрядник, а також займаємось власним девелопментом проєктів сонячної енергетики. Фахівці Авенстон здобули унікальний практичний досвід в сонячній енергетиці, а ключові учасники нашої команди професійно займаються цим напрямком ще з початку 2000-х років.

Перспективи комерційних дахових сонячних станцій

За прогнозами аналітиків компанії Авенстон, в період 2020-2025 років в Україні будуть набирати все більшої популярності комерційні дахові ФЕС, причому з кожним роком буде зростати частка сонячних електростанцій, призначених для власних потреб.
Дізнатися більше

BIPV системи: особливості розвитку і застосування

BIPV - інтегровані рішення на межі архітектури та сонячної енергетики. Цей напрямок сьогодні є одним з найбільш перспективних і має великий потенціал для впровадження в Україні. Особливо актуальними технології BIPV є для нового будівництва як в комерційному, так і в приватному секторі.
Дізнатися більше

Системи накопичення енергії

Ефективне використання світових енергетичних ресурсів залежить не тільки від способів їх використання, а й від методів зберігання виробленої енергії.
Дізнатися більше

На нас спочатку дивилися як на фантазерів

Сонячна енергетика в Україні знаходиться у стадії дуже активного зростання. Читайте интерв'ю з Дмитром Лукомським.
Дізнатися більше