Реалізація трьох проєктів сонячних електростанцій

Група компаній АВЕНСТОН та РЕНТЕХНО розпочала виконання договору генерального підряду з проєктування та будівництва трьох нових сонячних електростанцій (СЕС) в центральних та південних регіонах України сумарною потужністю 10,5 МВт. Завершення та введення в експлуатацію об’єктів планується до кінця 2012 року. Сумарна встановлена ​​потужність портфеля проєктів, виконаних нами раніше становить 14 МВт.

Фахівцями компанії планується повністю завершити розробку проєктної документації до кінця червня. Крім того, наразі вже зібрані всі необхідні дозволи для початку будівництва. Проєкт передбачає використання полікристалічних сонячних модулів, зафіксованих на нерухомих металоконструкціях. Інвертори (центральні або лінійні) обираються в залежності від розміру конкретного проєкту. Всі три СЕС будуть підключені до мережі.

Для більш ефективної роботи по поточних проєктах було прийнято рішення розширити присутність нашої групи компаній в регіонах. Тому найближчим часом відбудеться відкриття філіалу у Херсоні, що дозволить підвищити контроль якісті послуг, що надаються.

***

Група компаній АВЕНСТОН та РЕНТЕХНО розпочала свою діяльність на ринку сонячної енергетики України у 2007 році під брендом SolarUA. Ми виробляли фотоелектричні компоненти для проєктів України і США. З 2010 року була утворена РЕНТЕХНО, яка розпочала виконання генеральних підрядів з проєктування та будівництва сонячних електростанцій. Після прийняття закону про «зелений» тариф у 2011 році компанія сфокусувала діяльність на виконанні проєктів промислових електростанцій. Пізніше ми заснували РЕНТЕХНО ПРАЙМ, яка зайнялася постачанням обладнання для споруджуваних об’єктів СЕС. У 2018 році в Україні почала активно розвиватися сонячна енергетика, нові виклики взяла на себе нова енергокомпанія АВЕНСТОН, об’єднавши досвід та навички десяти років роботи у сфері відновлюваної енергетики.

Сонячна енергетика для автомобільної галузі

В статті розглянуті питання доцільності та перспективності встановлення сонячних електростанцій для компаній у сфері сервісу автомобільного транспорту на прикладі таких підприємств, як автозаправні комплекси, автомийки або станції технічного обслуговування
Дізнатися більше

Аграрноенергетичний бізнес – локомотив економіки України

За оцінками фахівців АВЕНСТОН, розвиток технологій агрівольтаїки є високоефективним напрямком оптимізації роботи енергосистеми нашої країни в умовах зростання частки змінної генерації за допомогою ВДЕ. Тому компанія прийняла рішення про стратегічний рух в напрямку проєктів що об'єднують передові технології.
Дізнатися більше

Промислове моделювання сонячних електростанцій

Моделювання сонячних електростанцій дозволяє вирішити кілька завдань: оптимізувати систему, щоб отримати на виході максимальну потужність, розрахувати, через який час повернуться вкладення, допоможуть порівняти реальну продуктивність з розрахованою, а при необхідності — внести відповідні корективи.
Дізнатися більше

Рекорди ефективності сонячних фотоелектричних приладів

Національна лабораторія відновлюваної енергії (NREL) вже багато років працює над аналізом найсучасніших фотоелектричних (PV) технологій самого широкого спектру розробок і застосувань з метою прискорити впровадження на ринку технологій відновлюваної енергії та енергоефективності.
Дізнатися більше