Запуск в експлуатацію промислової СЕС

У жовтні 2021 року спеціалістами компанії Авенстон Інжиніринг були виконані комплексні роботи по запуску в експлуатацію чергової 6 МВт наземної сонячної електростанції. Даний об’єкт призначений для виробництва електроенергії з подальшим її продажем в мережу за «зеленим» тарифом. Сонячна електростанція працює на базі сонячних інверторів Huawei і підключена до підстанції за допомогою кабельної лінії 35 кВ. 

Нашою командою були здійснені всі технічні та організаційні процедури, необхідні для випробування силового устаткування перед його включенням, проведені всі комунікації з представниками енергопередавальної організації та виконано включення СЕС. Крім стандартних процедур по запуску, були проведені деякі додаткові роботи як повне тепловизионное обстеження роботи сонячних батарей, електричних силових щитів, сонячних інверторів і обладнання трансформаторних підстанцій. В даний час сонячна електростанція успішно генерує електроенергію і знаходиться під цілодобовим наглядом інженерів служби експлуатації та сервісного обслуговування Авенстон.

Рішення будь-яких питань, пов’язаних із запуском в роботу проблемних активів сонячної енергетики, є однією з компетенцій фахівців групи компаній Авенстон. Ми пишаємося тим, що всі побудовані нами сонячні електростанції було запущено в роботу, а отриманий досвід та знання і досі затребувані замовниками. Авенстон – один з лідерів галузі сонячної енергетики України. Нами спроектовані і побудовані десятки промислових сонячних електростанцій всіх типів і різної потужності. Накопичений досвід дозволяє нам ефективно впроваджувати технології сонячної енергетики, забезпечуючи високу якість і надійність розроблених нами рішень.

До питання вибору сонячних модулів

У сучасному світі сонячні PV модулі є одним з найбільш ефективних і сталих джерел енергії. Вибір правильного виробника сонячних модулів є ключовим фактором для отримання максимальної продуктивності та довговічності.
Дізнатися більше

Розвиток галузі відновлюваної енергетики

У статті Дмитро Лукомський зазначив прогнозування щодо щорічних глобальних інвестицій в енергетику у 2021 році, які повинні зрости до 1,9 трлн. доларів США і перевершити загальний обсяг щорічних інвестицій до докризового рівня.
Дізнатися більше

Як вибрати сонячні фотомодулі (сонячні батареї)?

Сонячна батарея – це найважливіший і, одночасно, найдорожчий компонент в будь-якій фотоелектричній системі. Саме від його надійності, довговічності та ефективності багато в чому залежить успішна і довгострокова прибуткова експлуатація сонячної станції.
Дізнатися більше

Імплементація ВДЕ: автономні та мережеві рішення

За останнє десятиріччя розвиток відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) відбувався темпами, що випереджували будь-які інші джерела енергії. Насьогодні ВДЕ досягли певного рівня зрілості та більшої фінансової привабливості, аніж традиційні технології.
Дізнатися більше