Завершено будівництво СЕС у Вінницькій області

Наша професійна команда спроєктувала, побудувала та запустила сонячну PV електростанцію «Слобода-Бушанська» потужністю 1,875 МВт у Ямпільському районі Вінницької області.

Монтаж та запуск перших двох черг 250 кВт та 321,5 кВт було завершено у другому півріччі 2011 року, решту обладнання змонтовано та запущено у роботу протягом 2012 року. У проєкті використовувалися сонячні панелі провідних світових виробників, а також високоефективні інвертори.

«Ми раді початку активної роботи у сфері сонячної енергетики в Україні. Це важливий етап та практичний досвід для нашої групи, і ми постараємося реалізувати проєкт максимально швидко та ефективно. Ринок України залишиться для нас ключовим пріоритетом як мінімум до кінця 2012 року»зазначив співзасновник компаній АВЕНСТОН та РЕНТЕХНО Дмитро Лукомський.

солнечная электростанция

Микола Джига, голова Вінницької обласної державної адміністрації, повідомив, що Вінницька область стала другим регіоном України, який почав експлуатувати енергію сонця:

«Це потужний крок до модернізації економіки нашого регіону і досягнення енергетичної незалежності. Ну а ми, як влада, повинні зробити все необхідне для розвитку в області альтернативних джерел енергії. Щоб такі проєкти, як ця станція втілювалися у життя та працювали на благо Вінниччини»сказав Микола Джига.

Фахівцями нашої компанії було розроблено технічне рішення сонячної електростанції, проведений підбір та організовано постачання фотоелектричного обладнання, а також здійснено технічний нагляд за будівництвом та фінальна пуско-наладка об’єкту. У постачанні обладнання приймала участь відома ізраїльська компанія Sunelectra, наш стратегічний партнер на ринку сонячної енергетики в Україні.

***

Діяльність Групи компаній АВЕНСТОН та РЕНТЕХНО розпочалася у 2007 році під брендом SolarUA. Тоді компанія займалася виробництвом фотоелектричних компонентів у рамках інвестиційних проєктів України та США. У 2010 році була заснована компанія РЕНТЕХНО для реалізації генеральних підрядів з будівництва сонячних електростанцій (СЕС). У зв’язку з прийняттям у 2011 році закону про «зелений» тариф було прийнято рішення сфокусуватися на проєктах промислових СЕС. Згодом ми розширили діяльність системним постачанням обладнання споруджуваних об’єктів СЕС, чим стала системно займатися нова компанія групи РЕНТЕХНО ПРАЙМ. У 2018 році почався справжній БУМ сонячної енергетики. Приймаючи виклики ринку, ми заснували нову енергокомпанію групи — АВЕНСТОН, яка об’єднала в собі знання, досвід та навички 10-ти річного періоду роботи на ринку сонячної енергетики України.

Данія інвестує 19 млн доларів США у виробництво водню

Уряд Данії оголосив про будівництво двох великих проєктів по перетворенню відновлюваної електроенергії у водень, GreenLab P2X та HySynergy. Накопичена енергія буде використовуватися в якості палива для автобусів, літаків та кораблів.
Дізнатися більше

Сонячні панелі за технологією гетеропереходів (HJT)

Технологія гетеропереходів (HJT) є давно відомим методом виробництва сонячних панелей, який активно набрав обертів за останнє десятиліття. Наразі ця технологія є одним з найкращих варіантів для сонячної промисловості для підвищення ефективності та потужності до найвищого рівня.
Дізнатися більше

Як вибрати якісний і надійний сонячний модуль?

Компанія Авенстон, спираючись на багаторічний досвід своєї команди у виробництві і застосуванні обладнання для сонячних електростанцій, пропонує свої рекомендації про те, як правильно вибрати сонячні панелі.
Дізнатися більше

Еволюція сонячної енергетики при COVID-19

Startup.info поспілкувався з Дмитром Лукомским, генеральним директором і засновником групи компаній Авенстон, співзасновником Рентехно, членом Правління Асоціації сонячної енергетики України.
Дізнатися більше