Крышная солнечная электростанция

Перспективи комерційних дахових сонячних станцій

Ринок сонячної енергетики в Україні переживає етап трансформації. Ще недавно більш популярні великі наземні промислові ФЕС зараз починають поступово втрачати свою привабливість внаслідок планових та вже наявних змін законодавчої сфери, яка регулює цю галузь. Але і аналіз світових трендів також однозначно підтверджує, що сонячна енергетика рухається в сторону розподіленої генерації і просьюмерізма.

За прогнозами аналітиків компанії Авенстон, в період 2020-2025 років в Україні будуть набирати все більшої популярності комерційні дахові ФЕС, причому з кожним роком буде зростати частка сонячних електростанцій, призначених для власних потреб, які не будуть вимагати складних процедур для роботи по «зеленому» тарифу. Такі системи не потребують трансформаторів для підключення до мереж 10 або 35 кВ, а також можуть обходиться без АСКОЕ в разі, якщо пікова генерація не перевищує поточне споживання електроенергії. Це спрощує і здешевлює сонячну електростанцію, зменшуючи тим самим терміни окупності таких проектів.

У всьому світі в останні роки значно зросла кількість нових сонячних фотоелектричних систем, що встановлюються на дахах. Системи зберігання енергії дозволяють споживачам накопичувати електроенергію, що виробляється сонячними фотоелектричними батареями, встановленими на даху, і споживати її пізніше, коли це необхідно, або продавати її в мережу. Це все частіше робить сонячні фотоелектричні панелі на дахах більш привабливими з економічної точки зору, ніж покупка електроенергії з енергомереж.

Наслідуючи світовим трендам, Авенстон входить в 2020 рік з декількома проектами дахових ФЕС, які зараз знаходяться на стадії проектування. Серед них як проекти з генерацією електроенергії на продаж за «зеленим» тарифом, так і електростанції, що працюватимуть на власне споживання. Незважаючи на те, що останні кілька років в Україні найбільш активно розвивався сегмент наземних промислових сонячних електростанцій, наша команда накопичила великий практичний досвід участі в дахових проектах. У різний час наші співробітники спроектували і побудували такі комерційні дахові ФЕС як «Трак-Cолар», «Відродження», «Ровнянськая-160», «Вільховець», а також десятки приватних дахових сонячних електростанцій. В даний час Авенстон проектує власний адміністративний комплекс, на дахах якого будуть встановлені високоефективні сонячні фотомодулі для генерації електроенергії для власних потреб. А зовсім недавно ми виступили інвесторами першого в Україні сонячного кооперативу «Сонячне місто» з м. Славутич.

Ми закликаємо більш активно рухатися в бік «зеленої» розподіленої генерації. Компанія Авенстон готова допомогти вам на всіх етапах реалізації проекту з будівництва дахової сонячної електростанції: від передпроектних розрахунків і техніко-економічних обґрунтувань до будівництва, введення в експлуатацію та сервісної підтримки. Наш професійний досвід реалізації проектів такого типу дозволить вам уникнути можливих помилок і затримок, забезпечивши максимально ефективні графіки і бюджети будівництва. Авенстон – ваш надійний партнер в проектах будівництва дахових сонячних електростанцій.

Ринок дахових сонячних інсталяцій

Галузь сонячної енергетики наразі активно розвивається в усьому світі. В Україні також прогнозується зростання попиту на дахові сонячні електростанції. Очикується післявоєнний бум "зеленої" генерації електроенергії для власного споживання.
Дізнатися більше

Сонячна генерація: прогнози зростання

Нові аналітичні дані за результатами глобального розвитку ВДЕ в 2018 р. примусили вчених змінити свої попередні прогнози. Електрогенерація на PV-станціях невдовзі стане не тільки ключовим вкладником у загальне виробництво електроенергії, але ще й головним сегментом всієї глобальної енергосистеми.
Дізнатися більше

Гібридна СЕС на базі автомобільного навісу

Ми раді представити наш новий продукт для власників бізнесу - гібридну сонячну електростанцію на базі автомобільного навісу, яка втілює сучасні технології та рішення для максимально ефективного використання зеленої енергії.
Дізнатися більше

Біомаса

Для будівництва фінансово успішних об’єктів генерації енергії з біомаси необхідно мати глибоке розуміння характеристик різних типів біомаси, а також особливостей функціонування даного ринку.
Дізнатися більше